Турските власти ще мълчат за Доган и Пеевски

Нито сега, нито в бъдеще ще излязат с официално изявление
16
Турските власти ще мълчат за Доган и Пеевски
Снимка: Булфото, архив

Посланикът на Турция Сюлейман Гьокче е заявил, че никоя турска институция и в бъдеще няма да прави никакви официални изявления по казуса със забраната за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

Още по темата

По-рано днес от ДПС призоваха турските власти официално да потвърдят или да опровергаят публикациите в медиите, че на почетният председател на ДПС и на депутата от движението им е наложена забрана за влизане в южната ни съседка.

От МВнР посочват, че във връзка със силния обществен интерес към появилата се първоначално в турски медии информация, зам. министърът на външните работи Валентин Порязов е провел поредица от разговори с турския посланик Сюлейман Гьокче, по време на които е потърсил официалното становище на турската страна по случая.

През вчерашния ден турският посланик увери, че никоя турска институция не е излизала с официално съобщение по тази тема. Посланик Гьокче не бе в състояние нито да потвърди, нито да отрече, че подобно решение е било взето.

Днес се е състоял нов разговор, в който Гьокче до голяма степен е потвърдил съобщеното вчера.
Нещо повече, той е заявил, че никоя турска институция и в бъдеще няма да прави никакви официални изявления по разглеждания въпрос.

Според Валентин Порязов в тази позиция са налице известни противоречия, които произтичат от първоначални съобщения на турското посолство до български медии, че наистина има забрана за влизане в Турция на Доган и Пеевски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А стига бе!Що не си ги вземат?На нас ни не требаг!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой вярва ли че има такова ограничение? Официално нищо няма. Малко ми прилича като на атентата на Догат с газов пистолет и бутафорни газови патрони преди изборите. И сега след половин година са президентските избори пиар трябва.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как смеят в държавата на мафията да ограничават движението на главния мафиот и олигарах! Веднага външно,боко и всички да се задействат и да спасят мафиота и мафията нали те на нея служат! Турците не са прави,нали преди време пратихме т.н гл. Прокурор Цацата лично при Ердоган за да оправят цигарената далавера,обещахме им всичко за да не закачат гл.мафиот,какво искат още?
6
1
 
13
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Тоя от ядене няма време за то-лентата и виж на кво е заприличал на тези си години.Дайте малко на народа и те да ядат
5
1
 
13
 
! Отговори
коя преди 8 години
Толкова ли не разбрахте, че целта е да се вдигне шум около тях? В смисъл. че Турция е срещу тях по някакви причини. По този начин се привлича електорат към новата 'приятелска' партия. Евтини номера, на които нашите медии се вързаха и 'нищят ли нищят' и по този начин леят вода в чужда мелница. Не че двамцата са идеални. Просто в момента Турция пак ги ползва в своя полза. Единствената разлика е, че този път те не печелят или поне така изглежда.
4
1
 
13
 
! Отговори
Селтака преди 8 години
Е за какво му е на Пеевски да ходи в Турция, там свинското не е на почит.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да идат на границата и веднага ще стане ясно . Ама не им стиска!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо, обаче тоя пич много ме кефи. Би имал сериозен успех в сумото.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези трябва да им се забрани дори да дишат без да си платят.