Всички партии за ясни правила за армията на границата

Военният министър ще решава какви сили да праща
Обновена: 13 фев 2016 07:43 | 12 фев 2016 21:30, Камелия Цветанова
49
Всички партии за ясни правила за армията на границата
Снимка: Булфото, архив

Всички парламентарни партии са се подписали под предложението на ГЕРБ за поправки в Закона за въоръжените сили, с които по-ясно ще бъде определена при какви ситуации армията ни ще оказва помощ на МВР при охраната и отбраната на границите ни.

Целта е да бъдат по-ясни текстовете в закона, обясни депутатът от ГЕРБ Валентин Радев и уточни, че те са съгласувани с вътрешното министерство и с премиера Бойко Борисов.

Радев допълни, че заради усложнената обстановка, не само геополитическа, но и в района се налага, както много други държави направиха, да се използват по-активно въоръжените сили.

В текстовете, които ще бъдат внесени в деловодството на парламента днес, се казва, че въоръжените сили могат да подпомагат Министерството на вътрешните работи и да участват в охраната на държавната граница.

Средствата и логистиката трябва да бъде разпоредена от Министерския съвет, а каква сила ще бъде използвана, ще бъде определена с акт на министъра на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: армияграницазаконГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хммм значи досега при атака на чужда армия, срещу границите ни, нашата армия не е имала право да се намеси ли? Все пак като бройка бежанците щурмуващи границите ни се равняват на армия..
4
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
na6ata ako moje da se nae4e armiq nqma ni6to ob6to s tezi mladi mom4eta na snimkata jiveq do edno podelenie pove4eto kam 40-setaka s nadnormeno teglo i bireni koremi pak jenite s 2 dekara zadnici
3
8
 
8
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Терористите от ПКК многократно превъзхождат така наречената българска "армия". Не искам да обидя или нараня чувствата на никого но е така.
2
0
 
19
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Ама то България имала и армия ли? Ехеее вече съм горд българин. Тази армия дето няма и 15000 боен състав и съставена изцяло неграмотни кадри с морално остаряла техника. Хахааа, а тук с реклами набират летци за КВВС. Срам и позор... С какво го заслужихме се питам всеки ден
1
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
be to armiq nqma pak ima voenen ministar