Военните по границата ни може да се увеличат много

Ненчев: Включваме се с фрегата в операцията на НАТО в Егейско море
Обновена: 13 фев 2016 17:36 | 13 фев 2016 17:30, Веселина Йорданова
67
Военните по границата ни може да се увеличат много
Снимка: архив, МС

Имам готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите. Това каза на пресконференция в Шумен министърът на отбраната Николай Ненчев, който днес присъства на областната конференция на БЗНС в града.

Още по темата
През следващата седмица той очаква да бъде приета промяна в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която да има вече и възможност за съвместни патрули с "Гранична полиция".

Изключително съм отдаден на този въпрос, който е особено чувствителен за хората. Безпокоим се всички, така че имам готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите там, където е възможно да се насочат и концентрират хора, които търсят, разбира се, спасение от размирните райони, коментира министърът.

Той отбеляза, че обикновено със затоплянето на времето се увеличава и бежанската вълна, предаде БТА

По повод на решението на НАТО да има постоянно присъствие в Егейско море, Ненчев каза, че България ще участва в операцията с една фрегата.

Министерството на отбраната има възможност да прехвърли част от военни имоти в Шумен на общинската администрация и конкретно на части от Военното училище в града.

Предстоят дискусии по тези въпроси и среща по темата в понеделник с кмета.

Винаги съм бил привърженик на този тип политики - предпочитам да даря съответните имоти на съответната община, както в Стара Загора и в Пловдив, уточни Ненчев.

Обсъждат се такива възможности и за Хасково, и за Димитровград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: армияНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете аз не съм военна база ,аз съм човек .Оставак на цялото правителство което застрашава нашия и живота на децата ни.АЗ НЕ СЪМ ВОЕННА БАЗА.За САЩ ние сме просто една от военните им бази.ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
17
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е наш враг,Русия наш брат.Какво направи САЩ за България ??? Нищо ,разсипа я и я хариза на Турция в знак на благодарност за слугинажа на османлиите.Мит е богатия запад и бедният исток,запада няма култура,няма ценности а и се вижда ,че ако не слушкат за месец ще ги покоси кризата на безпаричието.Желая успех на Русия във битката със злото.България за САЩ е само една военна база в стремежите и срещу Русия и нищо повече
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че вие отдавна сте в някво гeйcкo море, Гeйчeв, *** заспала.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
досега трябваше да е пратена вече и на турската и на гръцката граница и да стрелят на месо
14
2
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не с фрегата, ами фрегатата:-)
13
1
 
21
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Къде изчезнаха всички коментари? Неудобни ли бяха на някой?
12
8
 
26
 
! Отговори
България преди 8 години
не ми пука за пламен, отвратителен порнографски индивид, вече е обезлюдял.
11
2
 
27
 
! Отговори
ленин преди 8 години
Къде я тая армия, Бе!
10
9
 
15
 
! Отговори
АРМУЯ преди 8 години
До АнонименТОЧНО ТАКА НЕ МИ ПУКА ДАЛИ ЩЕ ИМА ДЪРЖАВА ИЛИ НЕ С НЕЯ И БЕЗ НЕЯ ВСЕ ТАЯ
9
7
 
5
 
! Отговори
а вие преди 8 години
До MAKEDONIJАдо кога ще имате държава....кво казват шиптърите
8
11
 
17
 
! Отговори
АРМУЯ преди 8 години
До БългаринКАТО СИ МЕРАКЛИЯ ХОДИ ТИ В КАЗАРМАТА ИЛИ СТАНИ ВОЕНЕН СТИГА ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ИЗПОЛЗВАВА ДЕЦАТА НИ ЗНАЧИ КАТО СЛУЖИХ МИ ЗАЧИТАТ СТАЖ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ А ИНАЧЕ Е ПЪРВА НАЛИ Е КАТО ИСКАТ АРМИЯ ДА СИ ПЛАЩАТ НЕ САМО ДА ИЗПОЛЗВА ТАЗИ ДЪРЖАВА ХОРАТА ЗНАМ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ КАЗАРМАТА КАЛЯВА ХАРАКТЕРА КОИТО СИ Е *** ПАК ТЪКЪВ СИ ОСТАВА
7
2
 
12
 
! Отговори
нЕма начин преди 8 години
до анонимен 1Страх лозе пази всеки с пушка ,ама казва ли ти някой накъде ще тръгнат по-напред.
6
2
 
29
 
! Отговори
еее преди 8 години
До Анонимен 1нали се сещаш какъв страх имат народните ни избранници от народната ни любов . едва ли биха разрешили всеки българин с пушка . а и има опастност да намалеят значително купените гласове ...поради намалението на отределен етнос...интегриран..
5
3
 
36
 
! Отговори
eфр. Маламов преди 8 години
Познавам Николай Ненчев, той беше в отделението ми. Служихме като трудоваци на ТЕЦ "Марица-Изток - 2". Ето какво казал той: "Ненчев каза, че България ще участва в операцията с една фрегата." И преди си беше майтапчия. С "една фрегата" ! Е как да участваме с повече, след като имаме само една фрегата произведена през 1947 г. Все пак се радвам на Ники, че той вече разбира и от фрегати, като имате предвид , че е служил с права лопата.
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България няма армия. България е фалирала, от сега нататък всяка година трябва да взима поне 20 милиарда нови заеми за да си обслужва старите, какво остава да поддържа армия, това е абсурд.
3
2
 
22
 
! Отговори
тоя па преди 8 години
Перуката като ги ръси тия брътвежи ,че ще увеличи многократно военните по границата вЕрва ли си ,та нали чантаджиите и генералите са колкото войската ни или и тях ще ги проводи да свършат нещо. Да заминава и той барабар с ГлавнокомандващиО плевел само като разберат ,че са там мераклиите ще се изпарят.
2
15
 
18
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Задължително връщане на казармата!
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не?Всеки българин- с пушка.Ако му и подскажете и какво да прави с нея.