Борисов и Меркел разговаряха за бежанците

Премиерът помоли и за подкрепа за ситуацията на границата с Гърция
14 фев 2016 21:12,
102
Борисов и Меркел разговаряха за бежанците
Снимка: архив Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор по негова инициатива с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът запозна канцлера с позицията на България за предстоящата утре в Прага среща на държавите от Вишеградската четворка и потвърди още веднъж солидарността на България към гръцката страна и несъгласието за изграждане на граница между Република Македония и Гърция.

Премиерът подчерта необходимостта от това Европейският съюз да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток, като засвидетелства готовността на страната за сътрудничество в опазване на външната граница на Европа с усилие за редуциране на нелегалната миграция.

Премиерът подчерта важната роля на европейската солидарност и отражението й върху европейската кохезионна политика.

Борисов призова канцлера Меркел за подкрепа в усложнената ситуация на българо-гръцката граница, където поради протестните действия на гръцките фермери страната търпи икономически загуби всеки всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40Да, на сън! Ще ти се, че още не си се насмукал достатъчно с предварително "спечелени" търгове. Долни партийни мошеници. Шайка.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТиневМЕРТЕЛ - СЪВРЕМЕННИЯТ ХЕРОСТРАТ! Тя запали Европа! А за наказание на Херострат, освен физическото, били наети глашатаи, които из цяла Гърция, десетилетия наред нареждали НИКОЙ ДА НЕ СПОМЕНАВА ИМЕТО НА БЕЗУМНИЯ ХЕРОСТРАТ, който изгорил ХРАМА на Артемида от ЧЕСТОЛЮБОИЕ. Но историци записали деянието с името му и то останало, ПОКРИТО С ПОЗОРНА СЛАВА.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, и к'во като са говорили. Най-много Перкел да го накара и той да покани нашествениците да окупират България, както окупираха Германия, пък и почти цяла Европа. Колко му е! А и колко му е нашият да не го направи!
67
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Намерил с кого да говори за мигрантите този ***!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А както си говориха, борисов каза ли на Меркел, че само заради думичката съжителство вместо робство "падна главата" на министъра на образованието?Ако продължава да толерира влизането на мигранти в България него кой пак ще го избере?Ние искаме огради по границите с Турция и Гърция и армия и военни катери в морето да ни пазят от ислямстака ***.Един нахален турчин в Русе вече нарича българските полицаи ***!Марш в Анадола да се биеш с кюрдите бе неблагодарник!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази снимка са двама бъдещи аутсайдери ,ако Меркелне си купи изборите като нашия *** примерно.
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вишеградската четворка го покани на среща, за да чуят и неговото мнение. То е ясно предварително-мнението на Бойко (за съжаление и на България) е каквото каже Меркел. Логично е да не го допуснат на срещата и позорно да изгонят подлизуркото.
63
0
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Ерата Меркел!Не бих се учудил, че вследствие на водената политика от г-а Меркел, в недалечно бъдеще главата на римокатолическата църква се подложи на обрязване.
62
0
 
4
 
! Отговори
АК преди 8 години
Неотложно е вече, раздаването на правосъдиел
61
0
 
8
 
! Отговори
aaa преди 8 години
ако нахлуят 300 000 или 500 000 незаконни имигранти през българската граница -КРАЙ С ТУРИЗМА НА БЪЛГАРИЯ И СЕГА И ЗА НАПРЕД
60
0
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Куку и Пипи си говорили по телефонченцету.Наистина ли смятате, че "наш'то мче" се е изразявало по начина описан в статията? Тва да не е като да приказва пред българска публика по просташко- селски начин, хвърляйки тук и там дебелашки шегички. Който смята, че греша и че Бат Бойко така ерудирано е говорил- да ми прасне минус сега.
59
1
 
1
 
! Отговори
лальо червенков преди 8 години
Активизацията на политическите запъртъци ми е много забавна. Спете спокойно правителството е стабилно.
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И двамата вън от властта!
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преводачката сигурно е повръщала. аз щях!
56
0
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
На снимката: двама провалени политици. Факт !
55
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от къде на къде меркел ще ни дава указания да не си охранямаме границите
54
6
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Според мен за тази ситуация с бежанците, Меркел вина няма. За всичко е виновен Тодор Живков и онея там, абе онея тем предните. Борисов вина няма.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали са си пъшкали у слушалките. Баба Шайзела е много извратена секс телефонистка.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Боко Т си е изтъргувал, Меркел да не го критикува за безобразията, които изскочиха покрай записите на "2-те каки" и смс-те, чрезмкоито "управлява" съдебната система. Всичко е долнопробна "търговия". За НАША СМЕТКА
51
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки пуснал в урната гербаджийската милиционерска бюлетина е участвал в копането на гроба в който да легне бяла и християнска България.