Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган

Трудно ще убеди, че партията е българска, смята Караянчева
14 фев 2016 12:47, Александър Попов
115
Зад Местан и ДОСТ прозира подкрепата на Ердоган
Снимка: БТА

Лютви Местан получава подкрепа от хора, близки до Ердоган. Дори името на партията е турско - ДОСТ, заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Много ще е трудно на Местан, като направи партия, да убеди, че тази партия е българска. Подкрепата към него е много по-голяма от тази, която едно време получи Касим Дал. Турските медии вкарват тезата, че Местан е с Турция, а Доган е с Русия", каза Караянчева.

Според нея ДПС достатъчно силно са се били обвързали с Турция и "има отенък" на вмешателство в политиката от страна на Турция.

"Тази подкрепа, която се получава от Турция, е сигнал към смесените региони. Много интересни процеси текат и в ДПС, и във формацията, която предстои да бъде направена", допълни Караянчева.

Трусовете в ДПС обаче по никакъв начин не влияят на ГЕРБ. "Ние си имаме своя политика, работим трайно по тези региони. Ние не сме партия еднодневка", категорична е заместник-председателят на ГЕРБ.

Караянчева не пожела да коментира ултиматума на Ердоган, който заплаши да изпрати 3 милиона бежанци към България, но все пак заяви: "Трябва да поддържаме междусъседски отношения, но трябва да пазим националните си интереси".

Тя потвърди, че са приели решение армията при тежки моменти да пази границата и заяви, че ако е необходимо, това ще се случи, но специалистите ще преценят кога.

Караянчева отказа да коментира информацията от последната седмица за забраната на Турция на територията й да влизат Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според нея това все още е неофициална информация, която се осланя на съобщение от турските медии и не може да бъде потвърдена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
16
 
! Отговори
98 преди 8 години
Ако сме държава, а не вилает, то не бива да регистрираме поредната етническа, противоконституционна и чисто турска партия у нас. Всичко друго е национално предателство!
21
2
 
11
 
! Отговори
teo преди 8 години
Бойко, кога ще изгониш турския посланик от България. Смяташ ли, че ако нашият посланик беше направил това, което направи техния посланик, щеше да е в Турция. Топката е в тебе и ЕДИН ГЕРВЕРСКИ ШУТ И ГО МАХНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЛЕДВАЩИЯ ПОСЛАНИК ДА НЕ СИ ВРЕ ЧОВКАТА В БЪЛГАРСКИТЕ МЮСУЛМАНИ, КОИТО СА В БЪЛГАРИЯ И СПАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган направи политическа катастрофа! На следващите избори ДПС ще бъде изместено от ДОСТ.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що вместо партия не направи някоя фабрика.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС е по-българска партия от тези които се пишат за български,а лидера ДОГАН е най-големият политик от цялата ни история до сега
17
0
 
15
 
! Отговори
ист преди 8 години
Над тъмната политика просветна.До преди месец Доган беше враг номер едно за патриоти и атакисти. Днес Доган е българо руски патриот, а Местан турска ***. Истината е една - вие сте рожба на престъпната БКП, а децата са верни на партията майка -каквото каже тя.
16
2
 
11
 
! Отговори
да заминават преди 8 години
ДОСТ скоро в Турция ще защитава турското малцинство когато Кюрдистан,Сирия и балканските държави си върнат присвоената насилствено от османците земя.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куха лейка си ако си мислиш че никой да нема двойно гражданство, ако мислиш че може така направи го, едно е д искаш друго е да можеш а след това да го направиш даже и д имаш власт господарите нема да позволят. Бг е послушна както винаги
14
1
 
10
 
! Отговори
До 2 анонимен преди 8 години
Нек ги пратят на юг *** ако от запад върнат българите кво ще правите бе. Обикновения българин преживявя с пари от чужбина защото с пенсия от 200 лв и заплата 400лв з къде сте.
13
6
 
10
 
! Отговори
До 4 анонимен преди 8 години
Нека да премахнат двойното гражданство, а кво ще кажеш з сънродниците дето са на запад и в сащ с двойно гъажданство и дето гласуват за бб, пишат се за патриоти а живеят извън бг. Кво ми пишеш глупости царя премиер стана с двойно гражданство и управляваше бг, тогава си мълчахте
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е нормално турците в БГ да имат симпатии към Турция, спомнете си голямата екскурзия през 1989. Всеки един турчин от Бг има близък роднина в Турция. Много ясно че ще подкрепят Турция, никой не е *** да очаква нещо друго. Да са мислили комунистите дето насила пращаха хората към южнат съседка, а сега се питат защо така???
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ,ДПС,БСП,БКП,ДС,Пеевски,Доган,Боко, ВЕЧНА ДРУЖБА. Да живее мафията,да живеят олигарсите,да живее рублата . Долу ЕС,долу демокрацията,долу обикновените българи-те да мълчат и да плащат данъци.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възможно скоро война!!! А България е по средата и ще има история за друг левски който беше видян за последно като бягаше по баира нагоре! само че тоя път на тоя баир ще варди руснак или турчин!!! Проблема е един ( САМАТА МЕДИЯ) едната медиа руснак другата европеец и поради простата причина че медията показва ( ЧУВСТВО ) и произвежда омраза. Руснака има още голямо влияние върху медията,колкото до турците погледнете около себе си колко турски говорещи има? садиш омраза получава?
9
1
 
9
 
! Отговори
примиер БОКО преди 8 години
До Парламентанашите деди се бореха да ни сложат *** и главите им падаха с *** а сег призидент примиер сами си ги сложиха и продадоха народа ни на читаците доброволно честито бьлгаро-туркесмени нашата родина скоро ПЛЕВНЯТА И БОКО официално ще я приеменуват
8
5
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
никой не ти е виновен за това положение което описваш, още по малко пък Русия. Зо положението в България имаш вина Ти и всички избирали мошенници и *** на власт през последните 36 години. Така , че не търси "под вола теле".
7
2
 
17
 
! Отговори
Кара Яне преди 8 години
Караянчева, тази която се гордееше, че е предводителка на по *** ци те. Браво, сега го играе на българка. Не се наяде с парите от фондациите на Сорос.
6
5
 
18
 
! Отговори
Парламента преди 8 години
Русия(бяха над 20г на власт и ни докараха до тук) - АТАКА,ДПС,БСП,АБВСАЩ - ГЕРБИзраел - Кънев(Рада Дълбоката) и компанияДОСТ - Турция.. И нито една партия с Пробългарска политика.Сравнете само цените горивата от братска Русия с тези по целия свят. 1400 ? минимална в Германия - дизел 0,95? , България минимална 210? - 1,80лв или 93 ? цента.
5
2
 
13
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Vlizane na bejanci razstrel,shte vidite kak bejancite shte izberat posoka Gurciya
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой български премиер се обръща с братко към Ердоган и Давутоглу?КОЙ?КОЙ?КОЙ?
3
3
 
20
 
! Отговори
Доцент преди 8 години
Ами и Атака не е българска партия. И името на партията е много агресивно.Дпс също не е българска партия.