Борисов спрял "Хемус" заради съмнения за далавери

Фирмите изпълнители били свързани с Пеевски и Златев
Обновена: 15 фев 2016 21:25 | 15 фев 2016 19:24,
77
Борисов спрял "Хемус" заради съмнения за далавери
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов призна, че процедурата за строежа на новите участъци на магистрала "Хемус" е спряна, защото за нея витаят съмнения.

Още по темата

"Търгът за АМ "Хемус" бе направен законно, но заради обществените съмнения около него, реших да го отменя", заяви Борисов пред журналисти в Прага, където е на среща на Вишеградската четворка.

"В обществото витае, че едната фирма изпълнител е свързана със Златев, а другата с Пеевски, въпреки че по документи нямат връзка", каза премиерът.

Той уточни, че той нямало да допусне такива съмнения. Попитан защо спира сделка по съмнения, премиерът отговори: "Да кажем, че и аз нещо съм проверил".

За да не бъде съдена държавата от двете компании, премиерът е наредил търгът да бъде отменен заради липса на пари. Общата стойност на двата лота е 800 млн. лв.

"Затова по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме. Говорил съм с финансовия министър за утре да ги подсигури, когато пуснем новия търг да бъде обезпечен", изтъкна Борисов.

Той обеща, че двата лота на "Хемус" ще бъдат строени, но след нов търг, след който да не остават съмнения в обществото.

Премиерът заяви още, че иска всичко да излезе налице за КТБ и е разпоредил на финансовия министър да изпрати писмо на фирмата, която търси активите на банката да разсекрети информацията за нея.

"Искам всичко да излезе налице за КТБ и Сметната палата да провери дали парите от депозитите на публичните личности са в техните декларации. Информацията ще бъде публично оповестена и дадена на главния прокурор. Както го познавам по неговите действия, се надявам виновните незабавно да бъдат привикани и ако има състав на престъпления, да си го понесат", каза още Борисов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имал съмнения,ми то всичко е далавери.
44
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
Циркът продължава
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох,мамин сладък.След като стана милиардер от контрабанда,сега ще се бори с нея.
42
0
 
3
 
! Отговори
BULGARIN преди 8 години
OT SEGA NATATUK ,BOIKO SAMNENIA V OBSHTESTVOTO VINAGI SHTE IMA.I ZNAESH LI ZASHTO-ZASHTOTO POKAZAHTE CHE STE SASHTITE BOKLUTSI KATO SDS BSP DPS I T.N.
41
0
 
3
 
! Отговори
PETAR преди 8 години
EI BOIKO NE NI PRAVI NA BALUTSI I NE SE PRAVI NA TSIRKADJIA
40
0
 
5
 
! Отговори
VALERI преди 8 години
A DO SEGA KADE SPESHE BE
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хейййййй, лакомии!Включете човечеца в схемите!Има да храни внуче!С някакви си 5-10 млрд закъде е?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилното заглавие е :"Борисов спрял "Хемус" заради съмнения за далавери, в които не е включен и той"
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
или защото са го прескочили и не са го включили в далаверите ,почувствал се е като излъганото камилче и е спрял кранчето
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батко и братко ги строяха за милион за километър магистралите и крадяха, те са виновни за новата цена между 7 и 13 милиона!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като Николае ЧАУШЕСКУ !!
34
0
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
До АнонименНищо не са 13 милиона! Та те една детска площадка правят за 1 милион!
33
2
 
6
 
! Отговори
Боко Тиквов преди 8 години
Не стаа таа работа така! Къде се е замаал тоя - барабар Грухчо с пътищарите!? Първо: Я вече не сам баце а дедо!Второ: За унука за начало си требе поне едно по-тлъстичко тото-джакпотче да се даде ,от ония измислените от Грух & мама Свинкя;Трето: Пак за унука Гаранти коза-та строи къщурка на 3-4 ката у родното ми Банкя! А Гарантито е ердоганова фирма, а на търга тиа мойти са прецакали друга ердоганова ... бе не ти е работа!Е тва е политиката да го ***!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гледаме чии са депозитите,ми хубаво,похвално,а кога,ще разберем кой взе кредитите и не ги върна, май никога !
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От търговете е бил декласиран италиянски консорциум защото не са могли да обосноват прекалено НИСКАТА цена която предлагат. Мислите ли че този консорциум няма на кого да се оплаче. 800 млн за 60 километра. По 13 млн на километър. На тази цена трябва да се построи. Вие чели ли сте условията на тръжната процедура та знаете с колко милиона ще осъдят държавата. Ми ако пише че държавата не е задължена да възложи незабавно изграждането на спечелилия. Нефта падна с пъти от изготяне на прогнозна цена.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10% процента е тарифата
29
12
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БОЙКО ---УБИЕЦ НА РУСКИ ДАЛАВЕРАДЖИЙ!!!МАНДРАТА---- ПРИКЛЮЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Следва ---- вадене на кирливите *** на Партията от КТБ!!!
28
12
 
5
 
! Отговори
анон преди 8 години
Всичко е толкова просто ! Европа не дава вече на руски агенти и слуги да взимат и ограбват проекти !! До скоро всички големи инфраструктурни проекти и енергийни инвестиции се взимаха по руски, криминален модел и се ограбваха зверски ! Този филм вече свърши !!!Дори Борисов не може да помогне на аверите си !!!
27
0
 
6
 
! Отговори
81 преди 8 години
досега като казваше турция разбираше пеевски, вече като казва турция да се разбира местан
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре,за какво са тогава всички тези процедури,админиатрация и бумащина ? Направо Цар Тиква да казва къде и кое да строи и точка !