Обещано от Москов: По-добри услуги, без закрити болници

Лъжите и манипулациите срещу него се пускали умишлено
Обновена: 15 фев 2016 15:57 | 15 фев 2016 12:10,
2
Обещано от Москов: По-добри услуги, без закрити болници
Снимка: Bulphoto, архив

Новата национална здравна карта няма да закрива болници и легла, а ще подобри качеството на здравните услуги. В това е категоричен министърът на здравеопазването Петър Москов. Тази сутрин той се срещна в Пловдив с представители на болници, лекарския съюз, Касата и здравната инспекция.

Още по темата

Здравният министър не отговори на въпроса дали вижда грешки в работата си, но посочи, че в публичното пространство се пускат умишлено откровени лъжи и манипулации, чиято цел е да настроят лекарската гилдия срещу реформите.

Москов обяви, че зад тази черна кампания стоят финансови кръгове, които нямат интерес парите за здраве да бъдат изразходвани в интерес на пациентите.

"Ужасът на определени лобита, които са свикнали по определен начин - той е видим! И той има финансовото си изражение като атака... Тук е битката. Тоест ще бъде ли защитен интересът на пациентите и на лекарите, които качествено лекуват, или системата ще остане да действа не на базата на медицински показания, не на нуждата на пациентите, а на някакви финансови потоци, които са разпределени в годините. Това е битката!", подчерта д-р Москов.

Той категорично отрече слуховете, че ще закрива комплексния онкологичен център в Пловдив, но уточни, че ако спешното отделение в Асеновград не отговаря на стандартите, то няма как да съществува при новите условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Московболници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човечето със сигурност има мания за преследване.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пак се прави на жepтва на заговори срещу него, на слухове. Забравя старата българска поговорка: "ДА НЕ БИ БИЛО, НЕ БИ СЕ СЛАВИЛО". Та какво означава сливането на болници? - Обезличаване на дейността им и закриване. Глynocти са френетичните му речитативи, че така се намаляват разходите. А видял ли е туберкулозния диспансер - един единствен за София и област? - Ей го до Лъвов мост в един мишкapник от 1900 г. Плямпa лъжa след лъжa, а не върши, което трябва. Явно това му е задачата! "Хипократ"?!