Няма как Брюксел да спре да наблюдава и Румъния

Нито ние, ние те сме се справили изцяло с исканията на Брюксел
15
Няма как Брюксел да спре да наблюдава и Румъния
Снимка: МВнР

На този етап няма как да отпадне механизмът за наблюдение върху правосъдие и вътрешен ред нито за България, нито за Румъния. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на външните работи Даниел Митов.

Още по темата

Вчера председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази готовност да прекрати механизма за наблюдение за Румъния преди този за България.

Попитан дали приема евентуално разделение на България и Румъния като критика към нашата страна, Даниел Митов коментира, че разделението съществува още от самото начало, механизмът и целите за България са едни, за Румъния са други.

Няма пълно изпълнение на целите нито в българския, нито в румънския доклад, така че този механизъм няма да приключи скоро, посочи той. Не можем да говорим и за разделение, от 2006 г. насам това са два различни документа, по които се работи, добави министърът, цитиран от БТА.

Даниел Митов посочи, че ЕК се надява по време на мандата на тази комисия механизмът за наблюдение върху правосъдието и вътрешния ред да отпадне и отбеляза, че именно в този дух е било и вчерашното изказване.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 2 години
МИТОВ ГЛЕДАИ СИ В СВЯТА..ЕВРОПЕЙСКА..КО4ИНА РУМЬНЦИТЕ НЕ ИМИТИРАТ ..РЕФОРМИ----ТЕ ДЕЙСТВАТ АВИЕ СЕ СКЬСВАТЕ ДА КРАДЕТЕ КАТО НЕВИДЕЛИ 2 ЛЕВА СКОРО ИДВА И ВАШИЯ КРАЙ ПРЕДАТЕЛИ НАБЬЛГАРИЯ ОТ 1989 ДО СЕГА
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само, че ще спре мониторинга на Румъния, но и ще я приемат в Шенген много преди България. Търпението на ЕС към мафиотската кочина, наречена български политически модел се изчерпи.
7
0
 
6
 
! Отговори
гьоре преди 2 години
я не сакам я да съм добре
я сакам вуте да е зле
6
2
 
13
 
! Отговори
:) Румънец преди 2 години
Идва видов ден,спокойно! Вече мирише на нещо...скоро всички ще узнаем какво! :) Може би края на февруари,началото на март... мъти се нещо!
5
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 2 години
Мисля че румънците отправиха въпроса към ЕК.Ганьо Митов като какъв се явява сега????Прост по прост най прост Ганьо БГ!!!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Къдравата Сю казва, аз съм повече от склонен да вярвам. Те от бостана всички са само експерти не само в международните, а във всички работи и дела. Само че резултатите са повече от плачевни. Плача и аз !
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, сладур, какво ви пречи Румъния? Вижте си насраните задници, които и Брюксел вече не може да диша.
2
0
 
18
 
! Отговори
Нане за Вуте преди 2 години
"Я не сакам на мене да ми е добре ,сакам на Вуте да му е зле" тоя лакирания чувал ли е тази шопска мъдрост думите му напълно я покриват.
1
0
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Да да, ама те имат осъдени и в затвора политици и други, а при нас даже ги пускат да избягат. Смях. Да не ми се .... нашите тарикати.