Няма как Брюксел да спре да наблюдава и Румъния

Нито ние, ние те сме се справили изцяло с исканията на Брюксел
15
Няма как Брюксел да спре да наблюдава и Румъния
Снимка: МВнР

На този етап няма как да отпадне механизмът за наблюдение върху правосъдие и вътрешен ред нито за България, нито за Румъния. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на външните работи Даниел Митов.

Още по темата

Вчера председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази готовност да прекрати механизма за наблюдение за Румъния преди този за България.

Попитан дали приема евентуално разделение на България и Румъния като критика към нашата страна, Даниел Митов коментира, че разделението съществува още от самото начало, механизмът и целите за България са едни, за Румъния са други.

Няма пълно изпълнение на целите нито в българския, нито в румънския доклад, така че този механизъм няма да приключи скоро, посочи той. Не можем да говорим и за разделение, от 2006 г. насам това са два различни документа, по които се работи, добави министърът, цитиран от БТА.

Даниел Митов посочи, че ЕК се надява по време на мандата на тази комисия механизмът за наблюдение върху правосъдието и вътрешния ред да отпадне и отбеляза, че именно в този дух е било и вчерашното изказване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.