"Нормална държава" – кредото на Кадиев

Слоганът на новосъздадената му партия ще е: Всичко отначало!
Обновена: 16 фев 2016 15:18 | 16 фев 2016 14:37, Камелия Цветанова
77
"Нормална държава" – кредото на Кадиев
Снимка: БТА

Отцепникът от БСП Георги Кадиев тръгна на битка за "Нормална държава", защото в момента България е всичко друго, но не и земен рай, както се пее в химна на страната ни.

Основният слоган на бъдещата партия "Нормална държава" е "Всичко отначало" , защото "положението е такова, че вече с кръпки не става".

Още по темата

Тя ще бъде модерна, прогресивна и проевропейска партия и за хора, които не са били политически обвързани.

Всякакви съмнения за корупцнионни схеми пък ще бъдат незабавно пресичани, закани се основателят й Георги Кадиев.

Амбицията му е до септември регистрацията на партия "Нормална държава" да е факт, за да участва в предсрочните избори, които според него са неизбежни, но кога точно ще се случат зависи от премиера Бойко Борисов и търпението, с което разполага.

Участието на новата формация във вота ще е самостоятелно, отсече Кадиеев. Самият той пък още не е решил дали ще се кандидатира да президент, защото това зависело от резултатите, които ще има новата му партия на предсрочните избори.

Според него хората вече са напълно разочаровани от случващото се в държавата.

Като доказателство за това бившият социалист цитира данни от изследване на "Галъп", което сочи, че 71,5% от хората смятат, че България не е нормална държава.

"Ние не се слагаме в рамките на ляв, десен, центристи проект. За мен към момента голямото разделение не е ляво и дясно, а корумпираните срещу некорумпираните, отвратителните срещу отвратените. Огромната част от обществото са отвратени",обобщи Кадиев.

Той смята, че сега нещата стоят така: България е на първо място по бедност, по изостанали региони, по смъртност, по самоубийства, по брой емигрирали.
 
"Това положение е непоправимо, кръпките не работят, реформите се провалят една след друга, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото й помагат", коментира още Кадиев.

Платформата на неговата партия има няколко приоритета, като един от основните й стълбове е възстановяване на ролята на държавата в икономиката.

Това можело да стане чрез държавни инвестиции в стартиращи компании.

Не по-малко важно е създаването на икономиката на знанието, защото според политика бъдещето е въвличането на науката в икономиката.

Георги Кадиев се обяви и за изграждането на средна класа, защото такава в момента липсвала, но пък именно тя била гръбнакът на обществото - не се продавала на избори за 50 лева, искала децата й да ходят в добри училища и да имат бъдеще.

На трето място в платформата си той подредби амбициозната задача да върне българите от чужбина.

"Два милиона българи напуснаха държавата и е крайно време да се инвестира в тази посока. Не искам ние да сме последното поколение, което изпраща децата си в чужбина, спира тока и закрива държавата", отсече Кадиев.

"Когато има повече кацащи на Терминал 2 на Летище София, отколкото заминаващи, тогава ще сме постигнали успех", коментира още той.

Партията на Кадиев е третият лъч отцепници от БСП, които правят нов политически формат. Преди него бяха Георги Първанов с АБВ и Татяна Дончева с "Движение 21".

Въпреки че идват от една централа - на "Позитано" 20, Кадиев увери, че няма да се обедини с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
14
 
! Отговори
На всеки километър преди 8 години
Само като прочетох "Партията на Кадиев е третият лъч отцепници от БСП..." и всичко си дойде на мястото. Че те кои управлявали последните 26 години не са "отцепници" така или иначе от наследницата на БКП? Бивши комсомолски секретари, партийни внучки, снахи, пазванти приближени до държавното тяло, активисти на ДС и т.н и т.н.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква друга партия освен БКП. Вече опитахме над 100 партии БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, АБВ и т.н. и за 27 години се стигна до нова национална катастрофа. Когато стане напечено, винаги БКП спасява страната.
14
0
 
16
 
! Отговори
другия вожд преди 8 години
малко индянец има вече.
13
1
 
15
 
! Отговори
Осман преди 8 години
До 14 Няма турци и българи. Всички сме в кюпа. Ти турците във властта не ги гледай. Обикновените хора също са мачкани.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно Каадиев,трудно от нас може да излезе държава,пък за нормална направо е абсурдно!
11
3
 
12
 
! Отговори
На всеки километър преди 8 години
Кадиев, скрий се някъде или емигрирай и ти, защото всичко с тази така наречена държава е вече почти на приключване и то във всички сфери. Какво рестартиране, какво "отначало"? Дърпай шалтера.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев , когато народа започне да замеря политиците с камъни , ще хвърля и по теб . Ти не си по-различен . Вие сте една *** която граби вече 26 години , без значение как се казва партията .Гнева и обидата у хората са огромни защото вече децата пораснаха и Вие какво им предлагате - пак от същото ....ми НЕ ...мерси Който направи пенсиите като във фалирала Гърция и заплатите като в Румъния той ще управлява , всичко друго е фалш и приказки ! Бунтът е в сърцата на хората -засега !
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС и НАТО застрашават националната сигурност на България, защото разрешават на турци и араби да изкупуват българска земя, имоти, банки и медии и да се заселват в България и влияят и така се променя етнически и религиозно България като българите са вече малцинство в страната.
8
2
 
23
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Нов Стар "Спасител" се задава на хоризонта. Като Бареков, Яне Янев и т.нт.Докато субсидийките за партиите не паднат на 1 лев за глас, депутатите редуцирани на 120, изборната бариера поне 8 % процента още много "спасители" ще се появят. Държава на практика вече няма.
7
2
 
13
 
! Отговори
а преди 8 години
В момента ни управлява нещо такова -Ахмет Борисов Пеевски .Това нещо му викаха КОЙ. Той е !
6
1
 
20
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 8 години
Който искаше в нормална държава избяга през глава още преди 20-тина години!Останалите са в мафиотска ***.Тук или крадеш или крадат от теб!
5
3
 
12
 
! Отговори
фарс преди 8 години
Никой не ви вярва на вас от БКП и ви остава просто да си фалшифицирате изборите или да се правите на нормални с нови партии .
4
2
 
5
 
! Отговори
Феиспалм брато преди 8 години
Феиспалм брато за това крадливо същество.
3
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
abe zabelqzvate li mnogo vzexa da se cepqt tiq partii mai mafiata ima nujda ot mnogo partii da ima xaos taka se pravqt pa4ki
2
2
 
12
 
! Отговори
Язека преди 8 години
Слоганът на новосъздадената му партия ще е: Всичко отначало!...Иска му се на IIIИБАНИЯ комунист.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....Слоганът на новосъздадената му партия ще е: Всичко отначало!... Да се чете: Крадем отначало-докрай!!!