Ще посрещнем председателство на ЕС с криза с мигрантите

Контролът на границите е бил много слабо звено
Обновена: 16 фев 2016 18:50 | 16 фев 2016 18:45, Камелия Цветанова
21
Ще посрещнем председателство на ЕС с криза с мигрантите
Снимка: БТА, архив

Въпросът с мигрантите ще остане дълго в дневния ред и до българското председателство на Съвета на ЕС, без съмнение. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в Брюксел, където участва в Съвета на ЕС по общи въпроси, цитирана от БТА.

Още по темата

Едва към края на годината се очаква да има законодателство по спешните мерки за миграцията, което по никакъв начин не може да се каже, че задоволява чувството за спешност, коментира тя.

Вицепремиерът е отбелязала пред своите колеги, че ако ЕС не си възвърне контрола над границите, ще означава, че е загубил доверието на европейските граждани.

Трябва да признаем, че контролът е бил много слабо звено. Хората нямат чувството, че са сигурни в националните си държави. Те не могат да държат пряко отговорни Европейската комисия или Съвета на ЕС, затова е желанието да бъдат отговорни националните политици. Не е намаляло желанието Европа да остане обединена, но се е увеличило желанието тя да бъде отговорна, посочи Кунева.

Европа трябва да си даде ясна сметка колко бежанци може да приеме. Това означава много ясно разграничение между бежанците и хората, които търсят по-добър живот, заяви вицепремиерът.

Кунева отбеляза, че ако границите в ЕС бъдат затворени, това ще доведе до допълнително забавяне на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хахахааха, речта на другарката Кукунева често бе прекъсвана от бурни продължителни и нестихващи овации" перифраза от вестник Работническо Дело от 1982г. за реч на бай Тошо.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taya pogreba Kozlodui. .I BG SRAM SRAM SRAM
8
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 години
Е на тая като и чуя клишето " дневния ред" ми се връща вечерята. Тази до скоро викаше на брадатите "Бежанци" макар че като юрист трябва да знае че те са такива само в Турция пресичайки нашата граница са НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ. Що я траем тази да ни управлява като никой не я е избирал.
7
1
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
Др.КУнева,Контрол по границите на България,Румъния и Унгария ИМАААА,но по границите на другите европейски държави е само за отчитане на дейност,това е пълна заблуда на всички в ЕС /проверяват се само по цвят и мирис/явно такива са указанията!
6
1
 
4
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До ЦК на БКП,Др. Кунева тук съвсем не е в час!Дори не е в двора на училището. Подпис: Мейдународен Шофъор
5
1
 
9
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Моля медиите спрете показването на продажните ни политици!!!Те и без това правят само поразии!!!Намерете безпартийни и ерудирани експертида се произнасят по проблемите които са ни налегнали!!Тая Куневица я заврете в министерството и да работи и всеки продукт който изтипоса да се оценява експертно и тогава да вижда приложение!!
4
1
 
18
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Крайно време е да се разбере,че мадам Куни е въздух под налягане...
3
1
 
12
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Цитат: "Кунева отбеляза, че ако границите в ЕС бъдат затворени, това ще доведе до допълнително забавяне на икономиката". Излиза, че икономиката, разбирай търговията, досега не е минавал официално през КПП-та, а нелегално през браздата...то май, че има някаква истина за определен вид стоки.
2
0
 
8
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Ние сме само за евросъюз като ония двамата де метоха и третия след си павка и си хвърли фаса еврокултура в петите
1
2
 
20
 
! Отговори
очевадно е преди 8 години
Ха-ха снахата на БКП пак дърдори кухи думи . Каква Европа ,какви пет лева не виждат ли ,че европата в този и вид пътува към небитието . Вдигат се нови стени каквито не е имало и през студената война и като гледам всеки ще се спасява самосиндикално брюкселските лентяи за нищо не стават.