Търсят как да се разсекрети докладът за фалита на КТБ

Ако трябва ще се променят и закони, за да не остане нищо скрито
22
Търсят как да се разсекрети докладът за фалита на КТБ
Снимка: Булфото, архив

Ако "АликсПартнърс" не даде съгласие за разсекретяване на доклада за КТБ, правителството обмисля и други варианти информацията да стигне до хората, заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Още по темата

Ако трябва, ще предложим законодателни решения, за да може да се стигне до тази информация, за да не остава и грам съмнение, че искаме да скрием нещо от този доклад и за да дадем възможност за изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка с фалита на КТБ, посочи финансовият министър, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че натискът по темата е много отдавна.

Има неправилно разбиране, че този договор е между държавата или гаранционния фонд и "АликсПартнърс", това е частен договор, сключен между синдиците на едно частно дружество в несъстоятелност и международна компания, каза Горанов.

Продължавам да смятам, че има риск информацията в доклада да увреди впоследствие възможността на синдиците да си свършат своята работа, посочи министър Горанов, но добави, че не приема упрека, че правителството защитава някого или иска да прикрие нещо случило се в банката. Така че настоявам и ще продължа да настоявам, и дори компанията "АликсПартнърс" да не даде положително становище, обмисляме други варианти информацията в доклада да стигне до хората, заяви Горанов.

Той добави, че клаузата за конфиденциалност е стандартна за подобен тип разследвания и не му е известно в света такъв договор да е излязъл пред медиите, но заяви готовност правителството да понесе този риск, за да няма никакъв упрек, че крие някого или нещо от случилото се там.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: докладгорановКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
*** !!!Платиха с пари от бюджета да им направят доклад а пък сега бил секретен и не могат да го ползват!!!Сега да неви вземат пари и за разсекретяването???А може би усуквате положението до изгубването на доклада като оня пиклю с тефтерите на Златанов,иначе отвори ли се този доклад не се знае кои маскари ще се видят вътре!!!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито ще "разсекретят" нещо, нито някой ще получи заслужено наказание. Колкото го направиха през 97-***, толкова ще го направят и сега. Докато не се изкорени тая болшевишка семка, ще е все така. Набийте си го в *** глави, ГЕРБ или БСП, това все същите комунистически престъпници.
8
0
 
7
 
! Отговори
Селтак преди 8 години
А бе и ние знаем че гроздето е кисело ама не можем да си признаем
7
0
 
21
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Е как разсекретиха тайните на държавата , оня списък , тактическите ни ракети мръсното бельо на някои , а не показват най-наглите крадци
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе всичко знаете нали тази фирма"разследва"обира" и на Вас снася.Давайте и някой друг"фалит" докато сме смотани.
5
0
 
12
 
! Отговори
11 преди 8 години
Ми как - снимате доклада и го пускате в днеса, след което от днеса няма да остане нищо, ако *** разбирате правилно.
4
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Политиците вече ехидничат - народът *** не може дами разбере далаварите. През КТБ му отмъкнаха 4 млрд. лева и никой не е виновен. Никой не го проснаха на жълтите павета.
3
1
 
17
 
! Отговори
ОФФ преди 8 години
ВЪОБЩЕ НЯМАТ НИКАКВИ НАМЕРЕНИЯ ДА ГО ПОКАЗВАТ ,ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ КАТО ТЕФТЕРЧЕ,САМО НИ БАЛАМОСВАТ
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименMNOGO BARZO GO [RIBERETE TOZI I.,DIOT
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IZVINETE,PSIHIATRIATA LI E --PREBERETE GO BARZO TOZI ***.