Дебатират вота – без Борисов, без БНТ и БНР

Гласуването ще е в петък в 9 часа в пленарната зала
21
Дебатират вота – без Борисов, без БНТ и БНР
Архив: Булфото

Без премиера Бойко Борисов и без пряко предаване по БНТ и БНР започнаха дебатите по първия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 2". Той е за провала на правителството в сферата на здравеопазването и е внесен от БСП и ДПС.

За да е успешен, за вота на недоверие трябва да са гласували 121 депутати, които опозицията няма как да събере. "Против" искането ще гласуват всички 84 депутати от ГЕРБ и 23 от Реформаторския блок, включително и тези от ДСБ, които одобряват политиката на здравния министър Петър Москов. Патриотичният фронт и АБВ също няма да подкрепят вота на недоверие.

Още по темата

Гласуването ще бъде в петък в 9 часа.

В началото на дебата социалистът Жельо Бойчев обвини Москов, че заради него пациентите имат намален достъп до лечение, чакат повече и плащат повече.

"България е една от страните, в които доплащането от джоба на пациента е много голямо – 48 на сто при препоръка на СЗО да не надхвърля 27%", коментира той.

Хасан Адемов от ДПС пък нарече здравния министър "реформаторът Москов, продуктово позициониране в изпълнителната власт“.

Според него има няколко мита, които се налагат през последните години.

"Няма пари или те са недостатъчни, но за тази година парите са близо 4 милиарда лева, а смъртността не намалява. Вторият мит е, че общинските болници не предлагат качествено лечение, но тези болници обслужват близо 2 милиона души, макар че са едва 15% от болничната помощ", посочи Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новини ще има!!! След като от централата на ГЕРБ, решат какво да се публикува!!!
8
2
 
15
 
! Отговори
ии преди 8 години
Ако е за рязане на лентички и от луната ще го излъчи.Ако е за тегледне на дълг от 16 минирада и до парламента се не разходи.Ако е за честване на Левски, хората до паметник не допусна.Ако е за вота на народа глас не даде?ЩО Е ТО?мафия=борисовТежко на България с такива душмани!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...без пряко предаване по БНТ и БНР започнаха дебатите по първия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 2"!!!!"Моля!? Тези съвсем се самозабравиха.Кой ви плаща заплатите бе политици? Народа.Кой ви плаща заплатите бе ьурналисти от БНТ и БНР национални медии? Народа.Как няма да излъчвате обсъждане на вот на недоверие?!?! Тези тотално превъртяха
6
1
 
4
 
! Отговори
То6 преди 8 години
Браво бобо, браво цеци вие сте истински л......
5
1
 
3
 
! Отговори
Раннобуден скакалец преди 8 години
Е няма кой да плати сметката ...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се оправи времето,тогава ще видите хвърчене от парламента.Оставка ***.а.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма смисъл.Протестърите са готови да подскачат срещу всеки друг.Администрацията на всички нива вече се е заклела на ББ.Просто няма смисъл.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, защо няма отразяване от обществените медии?
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов прави всичко на тъмно. А се е показал пред хората, а се е изложил и пиарите му го крият със седмици. Справка Лондон. Понеже там медиите не са като тези на пеевски, отразиха подобаващо падението на челият единствено Винету. А тук боготворят ядящият филии с мас