ЕК действала за съдебни реформи не само у нас

В Гърция и Кипър също било работено за реформи
Обновена: 17 фев 2016 12:49 | 17 фев 2016 11:55, Камелия Цветанова
6
ЕК действала за съдебни реформи не само у нас
Снимка: БТА

Експерти от Службата за подкрепа на структурните реформи към ЕК са работили и в други страни, България не е изключение, обясни правосъдният министър Екатерина Захариева.

Вчера тя договори с директора на службата Мери Маккарти съдействие за реформата в прокуратурата.

Тази служба е създадена миналата година и целта й е точно да подпомага реформите. До момента е оказала съдействие на Гърция и на Кипър, но в други сфери, уточни Захариева.

"Най-късно до средата на април експертите ще бъдат тук, а и прокуратурата е съгласна да й бъде оказана помощ", обясни още правосъдният министър.

Експертите ще помагат на България с независима експертиза за дейността на прокуратурата и при необходимост - за изготвянето на новата наказателна политика.

Областите за реформи в прокуратурата, в които ще се направи независим анализ са отчетността, прозрачността, натовареността, кариерното развитие, системата за атестиране, обучение и повишаване.

Освен за реформа в държавното обвинение, експертите ще помагат за изработването на нова наказателна политика и работата на вещите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Все се оправдаваме с отрицателните примери ! Гледай себе си на какво дередже си и намали това ярко червило , че ще те мислят з а жена от околовръстното!
5
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Опаа... Я пак за Кипър?!?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне да не се излагат с такива изказвания, че като гледам ДЕРЕДЖЕТО и на Гърция и на Кипър......пълна шизофрения...нашите или са скарани с логиката или си я карат така, през просото...то анджъм, народа си е ***, приема всичко..Ама интересно ДО КОГА???????????
3
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
В4ЕРА МИТОВ ДНЕС И ТАЗИ ПРИКАЗВА ЗА ДРУГИТЕ ДЬРЖАВИ НО НИЩО ЗА НАШАТА---СЛЕПЦИ И ОГЛУШЕЛИ РЬКОВОДИТЕЛИ ИМАМЕ ЗАТОВА Е НЕОБХОДИМО ПО---СКОРОШНОТО ИМ ОСВОБОЖДАВАНЕ И ПРАЩАНЕ НА ЗАСЛУЖЕНА ПО4ИВКА В ЗАТВОРА
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До като в България на власт са комунисти, реформи в МВР и съдебната власт са невъзможни.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти гледай тук какво се случва. Кипър и Гърция ги остави. Да се оправят.