КТБ функционирала като парамида, твърди Десислава Атанасова

Докладът за фалита трябва да е публичен, смята тя
Обновена: 17 фев 2016 17:01 | 17 фев 2016 16:37, Анисия Иванова
7
КТБ функционирала като парамида, твърди Десислава Атанасова
Архив: Булфото

Докладът за фалита на КТБ трябва да бъде разсекретен и представен публично. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която е и председател на временната парламентарна комисия за КТБ. Тя подчерта, че зад фалита на банката стоят зависимости, които се доказват от сметките на депозантите.

"Министерството на финансите коментира, че може да се наложи и промяна на законодателството, но мисля, че трябва да се кажат няколко важни неща. Първо, благодарение на волята на мнозинството беше променен законът и стана възможно банковата тайна да падне за банки в несъстоятелност. Благодарение на това, ние разполагаме с информация за всички депозанти и кредитополучатели, за всички физически, юридически лица и политически партии", каза Атанасова.

Целият процес за функциониране на КТБ като парамидална структура, като че ли остана доста неразбран, каза още Атанасова.

"Нашият доклад много ясно показа кой си е затварял очите и то заради зависимости. Това е БНБ и Управление "Финансов надзор", което трябва да упражнява контрол", обясни депутатът. Затваряли са си очите заради зависимости, защото в списъците видях имена на хора от БНБ, от ДАНС, от НАП, допълни Атанасова.

"Има фрапантни случаи в списъците - зам.-министри за по 40 дни с по 5-6 милиона. Проблем е, когато има несъотвествие между декларираното и спестеното", каза още депутатът. С нашия доклад, който оповестихме миналата година за кридитополучателите - юридически лица, доказахме пирамидалната структура на КТБ. Голяма част от тях са свързани лица с Цветан Василев. Голяма част от тях са вземали кредити, впоследствие са погасявали част от сумата, създавали са нови фирми, свързани по между си, даде за пример Атанасова.

По повод днешните дебати за вота на недоверие в парламента, Атанасова каза, че дебатът е ползотворен не само за опозицията, но и за тях като управляваща партия. Това ще бъде и начин министър Москов да чуе притесненията на всички български граждани".

Бившият министър на здравеопазването препоръча на министър Москов да отделя "повече време за парламентарно представените групи".

"Министър Москов трябва да търси в Парламента и консенсуса, и компромиса, и с тези, които го подкрепяме, и с тези, които са в опозиция", смята Десислава Атанасова.

Целият разговор чуйте във видеото Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИРАМИДИИИ...ФАРАОНИИИ.И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИИ!ТАЯ ОТКРИ НЕЩО ДЕТО И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ!БЛЕСТЯЩ УМ ИМАТ КРАТУНОВИТЕ КАДРИ!ХАХХАХ!
4
0
 
3
 
! Отговори
vaseto преди 8 години
Парамида? Парабула също така.......
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв доклад,какви пет лева....има си един кръг( извън БГ),който си точи паричките, а другите да го д*хат.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КТБ е функционирала като паламарката ми.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парамида??? Хахаха големи сте.