Московски зад контраблокадата на превозвачите ни

"Вие на тяхно място какво бихте направили", пита той
18
Московски зад контраблокадата на превозвачите ни
Ивайло Московски. Снимка: Булфото

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че оправдава действията на превозвачите ни и контраблокадата на границата с Гърция.

Още по темата

"Вие на тяхно място какво бихте направили", отговори министърът с въпрос на питането на журналисти в МС.

Вчера вицепремиерът Кунева е докладвала за ситуацията като извънредна точка на Съвета по европейски въпроси. Отново са обсъдили мерки, които ЕК би могла да наложи, съобщи Московски.

По думите му към момента от гръцка страна са заявили, че имат готовност да отворят границите за 48 часа. Нашите превозвачи пък искат гаранция, че ежедневно ще се спазва часовият интервал за пропускане, който вече бе договорен.

Московски допусна, че вероятно ще се наложи да пътува пак за разговори на място, като се надява да се срещне с областния управител на Серес.

Все още няма точна справка на колко се оценяват загубите на транспортните фирми от блокадата, наложена от стачкуващи гръцки фермери. През 2010 година те са били за около 10 млн. лв.

Московски напомни, че страната ни настоява пред ЕК за наказателна процедура срещу Гърция, но посочи, че проблемът е, че там на практика няма държава и няма с кого да се преговаря от държавните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
без партиен билет преди 8 години
Московскии, Московскии , те превозвачите правят единственото възможно, ама вие какво правите ? Време е да си обирате крушите, търпението към цялото правителство и вашата измислена партия се изчерпа !
11
1
 
4
 
! Отговори
мими преди 8 години
Абе тия гърци големи хулигани бе. И лицемери, тези мерки са приети още миналата година, а сега като още нема работа по полето дай да правим анархия. Ей, големи византийци и стига вече с това да събудим българите. С техните пенсии и заплати е много лесно да се демагогства! Долни лицемери, яко блокада за тях!!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
За пръв път тукще напиша за някой от нашите политици:БРАВО
9
2
 
16
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Йотова стига си дремала в Европейския парламент вече втори мандат, а вземи и свърши най-накрая нещо полезно.
8
3
 
12
 
! Отговори
Anon преди 8 години
"Вие какво бихте направили?"... Господин Московски, не те, а вие трябваше нещо да направите- ама за това се изисква и инциатива и политически гръбнак. Трябваше като едно правителство което работи в интерес на народа (помните ли, че това ви е основната задача?) да пресметнете загубите от своеволията на гръцките фермери и да им ги върнете реципрочно с блокада на гръцки стоки (от тези същите фермери).... За да си помислят сериозно съседите ни дали да правят такива упражнения повече....
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вие на тяхно място какво бихте направили" - а ти какво правиш бе *** морал ли ни проповядваш
6
5
 
10
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Ивайло не организира контраблокадата- той само я подкрепя,макар че не е лошо да я бе организирал. Целия народ я подкрепя- на гръцките използвачи трябва да се даде добър урок,макар тук да са замесени и местни беломорски Българи. Ако някога България си освободи Беломорието от гръцко "присъствие",тя ще намери начин да компенсира беломорските Българи за щетите от контраблокадата- в това нямайте никакво съмнение. На "местните" гърци пък никаква компенсация не им се полага- в тази земя те са пришълци!
5
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До АнонименАко нямаш направление... - поемам един преглед при психиатър...
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами на тяхно място бих искал оставки от нашето правителство например. Толкова сте непрофесионални и нагли, че до гуша вече ни дойде. Има ли поне един съвестен депутат в това НС? Има ли някой, който вместо да краде и да прави далавери гледа интереса на държавата и народа?!? Не, нали! Затова ОСТАВКА! И МАФИЯТА ВЪН! Всички вече видяха докъде ни докарахте, да ни дават за пример една изоставаща Румъния! Калинки такива! МАРШ, откъдето изпълзяхте! Нищожестваааааа
3
15
 
16
 
! Отговори
Край преди 8 години
Според Московски "В Гърция на практика няма държава" е те тука не позна - Тука нема държава а там държава си има и узо и сиртаки и хтоподя и ципуро.
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Министъра . Най после имаме правителство , което мисли и работи в полза на народа . Спомням си правителството на БСП-ДПС-Атака , за всеки протест пращаше полицията да бие хората . Г-н Борисов имаш още един мандат от благодарния народ .
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще няма държава?Тогава кой ще вземе милиардите които им се отпускат?