Парламентарни емоции – скандал на дебатите по вота

Москов към левицата за реформите им: "Нула, zero, nada!"
Обновена: 17 фев 2016 15:21 | 17 фев 2016 15:07, Камелия Цветанова
13
Парламентарни емоции – скандал на дебатите по вота
Снимка: БТА

Със скандал приключиха дебатите по вота на недоверие, внесен от опозицията за провал на правителството в сферата на здравеопазването.

Още по темата

Ресорният министър Петър Москов започна изказването си доста емоционално и нападна левицата, че по време на мандата на кабинета "Орешарски" не е свършено нищо, а социалистите реагираха ядосано от местата си в пленарната зала.

"В мотивите си пишете, че има нормативен хаос, но всъщност има огромно количество нормативни актове и законодателни инициативи. Това може да изглежда на неподготвения мозък като хаос, защото по време на вашия мандат те бяха нула, zero, nada", обърна се към опозицията Москов.

Очаквано реакцията на БСП беше доста гневна, напрежението ескалира, но председателят на парламента Цецка Цачева успя да овладее ситуацията като предупреди народните представители, че ако продължават така, ще бъде принудена да прекрати заседанието, което означава, че в събота ще има извънредно заседание за гласуване на вота.

Москов обаче продължи с упреците си към опозицията. "Казвате, че има намален достъп до здравеопазване. Идете и във Видин, където вчера открихме ивазивна кардиология и кажете на хората, че има намален достъп", предизвика той опозицията.

Нервите на социалиста Таско Ерменков не издържаха и той отиде до трибуната, за да се скара лично на Москов: "Къде се намираш?!".

"Ето това е - озъбени физиономии, плюнка", отговори на нападките здравният министър.

В крайна сметка, въпреки нажежената обстановка, той успя да изложи свършеното от него и правителството в здравеопазването.

"Този парламент прие стратегия за развитие на българското здравеопазване, на база на която прие и концепция, в която се съдържат закони и подзаконови нормативни актове, в рамките на миналата година нашето управление финализира усилието на едно по -предишно управление на пълното окомплектоване на болниците с апаратура за лъчетерапия, 641 хиляди повече направление ще има след април, когатобъде сключен рамковия договор", избори част от успехите си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
към 7 и 9:нали знаете какво е казал Сталин-"не е важно кой как гласува,важное кой брои гласовете",та ОПГрупагерП НЕМА да спечели,а "ЩЕ СИ ПРЕБРОИ"гласовете и тези ЦоЦологически "проучвания"са толкова верни,колкото верна е и прокуратуратана цаЦаров!!а герПП ще падне и ще си отиде както сиотиде бкПето на Тато!
9
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 8 години
Друго си е да ги заплашиш с съботен работен ден, те милите нестига че работят само в сряда и до не всяка!Вместо като мъже да отменат наистина днешния вот на недоворие и да отидът за последно сбогом с Трифон, известен човек като който няма да бъдат, или ги е срам.Или тях това да си отиде известен човек, или да си отидат децата ни от скапаните им ваксини и от скапаната им здравна система, не им пука за нищо.Вместо да влеят пари в болнични легла и ремонт, те ги вливат в нагласени служ. коли!
8
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Е ми да, всички са за затвора. Само че снощи в предаването на Димитър Цонев дадоха данни ако днес са изборите, и знаете ли какви резултати излезнаха - същите!! Хората пак масово като овце ще гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС ....., те- картинката би била същата. Е, какво очакваме да се промени. Не че особено вярвам на тези проучвания, но все пак са някакъв ориентир. Нищо не става в тая държана, нищоооо, с тоя заспал *** народ.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото и да се дуе Менгеле,рано или късно ке оди при бай Ставри!нема прошка!
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите от БСП-ДПС пак се изложиха . Как не разбрахте , че и да има избори ГЕРБ ги печели от раз . Тогава по каква причина се навирате между шамарите , или искате да не сте в парламента .
5
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Всички в затвора! Леви, двсни, горни, долни, всички в панделата!
4
7
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Ще почерпя този, който добре опуха "социалистът" Таско Ерменков - хладен ***, горещо и алчно за облаги и пари сърце, и недотам чисти ръце. Много бих се зарадвал!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам това "Нула, zero, nada!" да го видя на видео :))
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България няма здравеопазване. Фалш и измама.
1
32
 
9
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Москов - президент !!!!