Ще мине ли вотът на недоверие "Москов"?

Анализаторите Нено Димов и Антоний Тодоров пред Bulgaria ON AIR
17 фев 2016 14:37, Анисия Иванова
11
Ще мине ли вотът на недоверие "Москов"?
Архив: Булфото

Вотът на недоверие не е свалил правителство и няма да го свали, прогнозира Нено Димов от Института за дясна политика в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според политолога Антоний Тодоров вотът се използва не само, за да се опита здравината на правителственото мнозинство, но и за да се повдигне някакъв важен обществен дебат.

Още по темата

"Ако вземем здравеопазването - удивителното е как от почти от самото начало на голямата реорганизация, която въведе новата структура и правила, която въведе Здравната карта и трансформира болниците в търговски дружества, не си спомням година или месец да няма публично недоволство от всички засегнати от системата - лекари, пациенти, самата НЗОК, дори и министрите", коментира Тодоров.

"За мен проблемът в здравеопазването започна със спирането на това, което се наричаше реформа. Нека не забравяме, че едно от първите действия на правителството на Сакскобургготски беше да застопори Здравната каса като монополист и да не се развие възможността за частни здравни каси", добави Димов.

Според него цялостният проблем в здравеопазването може би е конституционно заложен в преамбюла на Конституцията - дали то трябва да бъде толкова солидарно или да бъде по-справедливо.

Антоний Тодоров пък е на мнението, че всяка опозиция би трябвало да се възползва от правото си и непрекъснато да предизвика дебат. Според него по този начин може да се осъществи контролната функция на парламента спрямо изпълнителната власт.

"Въпросът в момента е дали тази реформа в здравеопазването, която се обсъжда, ще предизвика нещо съществено, посочи Тодоров".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре дрогиращият се министър в цялата история на България.Тези, които му симпатизират определено не са в ред.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макар и скандално, решението на мнозинството да забрани на БНТ и БНР да предават директно дебатите по вота на недоверие, изглежда е било по-малкото зло. Просто днес министър Петър Москов не е бил за показване пред хора.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като мине вотът на недоверие какво ще стане а другари . БСП остава с 2-3 % и край . ГЕРБ печели убедително и става още по силен . Това е истината , а защо е така кой ще ми каже сега .
3
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Комунистите, не искат да мине, ако искаха поне да има шанс щяха да поискат за правосъдието и корупцията, но се уплашиха да не вземе да мине и дадоха най безопасната тема> здравеопазване, защото знаят, че там всички ще са за Москов, включително и тези на Радан
2
1
 
7
 
! Отговори
вот преди 8 години
Циркът дебатира и утре ще гласуват! Какъв ли ще е изхода,а? Да отидем по границата с Гърция и да помагаме на блокиралите я шофьори,а не да гледаме порноизцепки от НС! Гърците ни разказват играта, а ние си траеме и около почивните дни ще хукнем да си харчим при тях парите! Не стига,че им плащаме за милиардите заем!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дано