Защо оставихме Петър Москов политически сирак?!

Той обаче не се чувствал такъв, майка му е жива
18
Защо оставихме Петър Москов политически сирак?!
Снимка: архив Bulphoto

Депутат от ГЕРБ се скара на обявилата се за опозиция ДСБ, че е оставила министъра на здравеопазването Петър Москов сам. Това стана по време на дебата за първия вот на недоверие срещу правителството, който е за провала в политиката на здравеопазването.

Пръв с обвиненията започна тъмносиният лидер Радан Кънев, който призова опозицията, ако иска да сваля министри на реформаторите да търсят подкрепата на ГЕРБ, защото това е партията балансьор в правителството.

Депутатът от ГЕРБ Семир Абумелих обаче се скара на Кънев от трибуната за изказването му.

Още по темата

"Ние от ГЕРБ какво точно правим? Работим за антиздравеопазването, защото подкрепяме вашия министър ли? Вие чухте ли се какво казахте? Този вот на недоверие е резултат от вашите действия. Излязохте в опозиция, оставихте си министъра тука - политически сирак, няма кой да го защити. Днес ние сме се събрали да го защитаваме", каза депутатът сочейки трибуната, където седи Москов.

В спора се намеси и Тунчер Кърджалиев от ДПС, който обяви, че здравният министър е покровителстван от министър-председателя и задържането му на поста зависи само от това.

"Вие трябва да сте благодарни, да боготворите политическа партия ГЕРБ. Тя ви е ракетата носител, с която сте на власт. Не разбирате ли обикновения факт, че в този момент министър Москов се крепи не заради смислени и съдържателни аргументи, касаещи неговата експертност", заяви той.

На това Кънев отговори: "Колеги от ГЕРБ и ДПС, решавайте си проблемите помежду си, вие сте мнозинството".

Самият здравен министър пък обясни по-късно, че не се чувства сирак, защото майка му е жива. И той обаче призна, че е разочарован от дебата по вота, който тече вяло.

Според Москов идеята е да се чуят повече мнения и предложения как да се развие здравеопазването, но нещата, които се говорят днес се повтарят от години.

"Това, което казва Михаил Миков съм го чувал поне 15 години", каза министърът.

Соцлидерът пък предупреди правителството, че ако продължава така скоро народът ще му гласува вот на недоверие, а не депутатите.

Според него от 1999 година досега, все повече здравето се превръща в стока.

"Днешната политика на правителството задълбочава този процес. Здравето не е защитено конституционно благо, а стока. Неслучайно здравното министерство и правителството абдикират от контрола. Сега с пръстовите отпечатъци се прави опит за прехвърляне на тази тежест върху пациентите. Стоката, когато си на сергията, обикновено я избираш", коментира Михаил Миков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Lesaint преди 8 години
Раданчо се опита да превземе РефБлок, но удари на камък. Сега е готов и майка си да оплюе само да е неговото! Жалък тип, който надмина Командира си. Такъв незнае да прави политика, но пък умее да плюе и храчи по всичко което мърда. Опита се да представи ДСБ като балансьор, вместо ДПС, но се се оказа баласт, излишен биклук и за собствената си партия! Това е то Радан КЪНЕВ!!
5
1
 
1
 
! Отговори
До 1 (Злостър) преди 8 години
А депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев в Турция ли живеят ?
4
0
 
4
 
! Отговори
www преди 8 години
Не трябва да се карат на Радан Кънев, а да го следят как ще гласува на този вот!Ако гласува против вота, значи е в управлението и е нахален лицемер.Ако гласува въздържал се, значи е само лицемер.Ако отиде за риба или да порита топка по време на вота, тогава можем да приемем, че е в опозиция. И е оставил Пешо със степфадър ББАко гласува за вота, заедно с представители на други партии, значи иска час по-скоро предсрочни избори, на които да се яви с отцепниците от Реформаторския блок на чисто.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toja ot Okrajna Dr da se Maha otoe4atazi na nego da mu vsemat takava glupost nikade nama prastiv otpe4atak v eu stranite da ne sme prestapnizi da schte ni vdimYt itpe4atazi Tova e Pak dalavera da si ja Silojat v djobovite maschinki sa otpe4atazi prasti zirk Nikoga nama da si Sam prasta sa otpe4atsk 4e da go Ispolsvat sa Dr mutrite kradzite
2
4
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
КАКВО СЕ 4УДИШ---95 ОТ ДУПЕДАТИТЕ СА --ТУРЦИ---ГЕРБ ДПС РБ С ПОТУР4ЕНИ ОЩЕ АБВ НФСБ---ДА СИ ВИДЯЛ ТУРСКО ИМЕ В АТАКА--НЕ ДОРИ И МБРО ПОЛОВИНАТА СА КУПЕНИ ТАКА ОСТАВА САМО АТАКА ВЬПРЕКИ ГРЕШКИТЕ ЕДИНСВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЬЛГАРИЯ
1
1
 
24
 
! Отговори
Злостър преди 8 години
Депутат от ГЕРБ "Семир Абумелих"..... Да се чудиш в Катар ли живееш, в Емирствата ли, в Йемен ли....