Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!

Премиерът се закле, че не е спрял обществени поръчки под натиск
18 фев 2016 17:00,
257
Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!
Снимка: БТА

В огледалото винаги съм виждал себе си, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод действията му за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

"Амбициите са ми да направим България пример и ще го направим.Нямам нужда да ме подкрепя никой, изобщо нямам нужда. Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всички да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това", каза премиерът цитиран от БТА.

По думите му е взел всички мерки, които всички в Брюксел подкрепяли.

Още по темата

"Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще я доведа (Меркел - бел. кор.) да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някой казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ.

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения.

Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава", коментира премиерът.

Бойко Борисов отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

"Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме (магистрала "Хемус" - бел. кор.), ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането.

"За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София", съобщи Борисов и уточни, че там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако махнем това, ако махнем онова, я направи от магистралата един селски път и окради парите като за строеж на магистралаМутра скапана!
154
0
 
19
 
! Отговори
вярно ли е? преди 8 години
Виктория Нюланд е уведомила премиерът Бойко Методиев Борисов, че американските спец-служби са открили 450 млн, долара в банка в Саудитска Арабия, принадлежащи на известен български управленец/Б.Борисов/ и негов съратник с турски прякор/Пашата/.Липсата на тези пари е една от причините за течащото преразпределение на милионни обществени поръчки имало голяма дупка за запушване!Аман от гадове и негодници!
153
0
 
11
 
! Отговори
Дракула преди 8 години
Бойко, като гледаш в огледалото виждаш ли изобщо нещо, или не?
152
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Борисов ,като те слушам какви ги плещиш , май от някакви хапове си зависим
151
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 8 години
Закона не позволява такова "спиране на общестевена поръчка" от министър председателя. По закон това се прави при определени условия а не по волята на някой си. Оказа се обаче че Той го може. И сега си представете как държи ръка на кранчето на парите и пита спечелилия поръчката "Такава ли да ми политическата воля ...........или онакава". Всъщност братя българи Не се притеснихте от това че Той спря една проверка за плащане на акциз от един Мишо Бирата. Може ли нещо да ви трогне.
150
15
 
2
 
! Отговори
Методи Асенов преди 8 години
Какъв апостол бе. Апостола е Бойко. Другото е дълбожка кумунистическа русофлска митулогия. Бойко е номер най супер и е многу готин и за американски президент е най достоен и ште спичели ако иска да се кандидатира и ште спичели оште една победа над атака и БСП
149
1
 
25
 
! Отговори
Ясно преди 8 години
Борисов на война с всички за СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.
148
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 8 години
Епа братя българчета не знаехте ли че Той ги дава той ги спира поръчките. Политическа воля имал. В закона за обществените поръчки такава причина за спиране на поръчка няма. Народе този човек понеже е доста елементарен в прав текст казва че извършва злоупотреба с власт и никакъв закон не може да го притесни. Не вили притеснява това нещо хора. Не направихме демокрация. Нищо не направихме.
147
1
 
18
 
! Отговори
Гледам и виждам преди 8 години
Бойкоо, зависим си и от себе си, освен от Джон, Джим, Дейвид, Ахмет, Реджеп, Вики, Ангела, Доган, Местан, Деян, Обам и образите в огледалото ти. А беше такъв млад и красив.
146
2
 
16
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Грозно е заглавието за щуротиите и простотиите на Мутрата да заема централно място а ОТБЕЛЯЗВАНЕ годишнината от гибелта на АПОСТОЛА ДА Е ЗАВРЯНО В тъмното на сайта!!!!!!!!!!!!!!!!!
145
1
 
9
 
! Отговори
маг преди 8 години
Маи му спреха паричките от Брюксел с последния доклад.Ама никои несмее да си каже.Смешници.
144
0
 
1
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Независимо от какво е продиктувано това решение на Борисов, то ще спести няколко стотин милиона лева на данъкоплатците. Тези пари бяха разчетени за джобовете на Пеевски, Доган, Златев и други видни строители и комисионери. Това показва че обществения натиск понякога е по-силен от жаждата за крадене. Борисов се усети навреме, но това е сама малка част т това което трябва да направи срещу корупцията преди да го е помела улицата. На дневен ред отново е въпроса какво ще правим с прокуратурата?
143
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя толкова ли забогатя вече.....,че нямал зависимости.Явно от фалита на КТБ яко се е налапал..
142
0
 
9
 
! Отговори
Господиий преди 8 години
Господи Бойко наш, прости ми що съгреших тоя ден с думи, дела и помисъл. Дарувай ми мирен и спокоен сън! Амин!
141
0
 
9
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Ако това е ВЯРНО,КОЙ ИЗПРАТИ СМС-а г-н Борисов?!
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре ще е да отмени и решенията на Великото народно събрание от 1990г- то е незаконно- в конституцията от 1971г няма такова понятие
139
9
 
0
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До. 188 .Когато бвше фалшивият преход ГЕРБ я нямаше на политическата сцена там бяха БСП -БКП ДПС там бяха СДСОДС НДСВ там беше и Анастасия Мозер и Луканов и Виденов .Не сме ние тези които провалиха прехода на България от планово социалистическа към свободна пазарна икономика ...
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше независим , нямаше да тичаш за най малкото в Брюксел и в софийския бункер да вземаш наставления - независим е унгарския премиер !
137
1
 
16
 
! Отговори
до186 преди 8 години
Моята нова идея е:Никога повече ГЕРБ, БСП и всички измислени герои от фалшивия преход,
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега защо не се кле тиквуний, или да питаме Мишо бирата