Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!

Премиерът се закле, че не е спрял обществени поръчки под натиск
18 фев 2016 17:00,
257
Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!
Снимка: БТА

В огледалото винаги съм виждал себе си, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод действията му за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

"Амбициите са ми да направим България пример и ще го направим.Нямам нужда да ме подкрепя никой, изобщо нямам нужда. Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всички да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това", каза премиерът цитиран от БТА.

По думите му е взел всички мерки, които всички в Брюксел подкрепяли.

Още по темата

"Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще я доведа (Меркел - бел. кор.) да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някой казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ.

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения.

Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава", коментира премиерът.

Бойко Борисов отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

"Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме (магистрала "Хемус" - бел. кор.), ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането.

"За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София", съобщи Борисов и уточни, че там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
6
 
0
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Добре съгласен съм .Има и ще има недоволни винаги .Но дайте някаква по добра идея .Нали като сте недоволни значи трябва да предложите нещо по добро .Но само така да отричате и недоволствате без да предлагате нещо по добро като идея не ми се връзва
134
11
 
2
 
! Отговори
М преди 8 години
Защо ривете бе? Вие точно какво губите? Всички вие имате само полза. За какво е това плюене? Вие знаете ли колко дългогодишни крадци сега реват? Радвайте се ! Бойко прави революция! Ама раята не обича революциите! Бяха спрени раздути поръчки, а раята риве, че не било демократично! ха ха ха
133
2
 
15
 
! Отговори
активен преди 8 години
Стига се е клел. Това вече омръзна. Само във внучето не се е клел.
132
7
 
0
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Сега имаме пари и ръст от 2,5 % на БВП и ръст на работни места и по приходи .Просто сега няма отправна точкка по която да сравняваме с това което заварихме и да сме по зле от това което заварихме .Вижте какво заеми всеки може да взема но да те вкарам в заеми и да ти гледам сеира от опозиция и ние можем да сме в опозиция и да ви гледаме сеира не по зле .
131
0
 
18
 
! Отговори
до179 преди 8 години
Може да се лъже един човек цял живот,може да се лъже цял народ определено време,но не може да се лъже един народ цял живот
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
177-ми,Стойчо мамин,още дУргаря Сталин е казал:не е важно кой и как е гласувал,важно е КОЙ брои гласовете!е,ако още не си разблал,ОПгрупа герППП ги брои!
129
0
 
2
 
! Отговори
до177 преди 8 години
Нали знаеш вица за българския роотан?
128
13
 
0
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Те дето мислят за войни имат ли на идея какво заварихме в началото.Имат ли на идея че ние тогава не бяхме на 0 .Ние бяхмен под 0 - та .Имат ли на идея какви заеми заварихме а нямаше пари в хазната с които да пларим .Имат ли на идея въобще къде беше началото .И това което имаме днес не е даденост а плодовете на от общият ни труд .Да сравним безработицата преди беше 12,6 % сега е 7,9 % .Преди затрупани в дългове и без паеи сега плащаме си дълговете и имаме пари.Преди нямахме ръст и потъвахме сега
127
6
 
4
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
А бе гледам коментарите и се чудя - 75% са срещу Бойко Борисов, 25 - за. А пък изборите показват обратните резултати. Аз ли не разбирам нещо или сайта е пълен с ***?
126
0
 
3
 
! Отговори
до 175 преди 8 години
Господине,Вие или сте наивник,или трупате първия си милион.
125
8
 
0
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Война ли !.!.! Не мисля .Ние не водим война ние предлагаме най доброто .Ако ви харесва го подкрепете ако го пдкрепите не очаквайте нищо насреща .Но не ни прече защото ние няма да спрем.Ние продължаваме .
124
1
 
14
 
! Отговори
България преди 8 години
ЕХ,ЗАЩО НЕ БЕШЕ ОРБАН БЪЛГАРИН?
123
3
 
11
 
! Отговори
Гойко преди 8 години
театъра продължава,а само да попитам?Винетка от Винету ли пройзхожда?
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов води войни без армия само с гол ч...
121
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
Бойко,късно е вече да правиш имидж,късно е.
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е,тОа съвсем изпращя!малиииииии!
119
7
 
2
 
! Отговори
Варна преди 8 години
След 4 г мандат ще говорим за това кото заварихме ,за това какво направихме и за това какво оставяме .Ако някои имат по добри идеи нека след 4 г мандат да се яват на избори и да предложат по най добрият си начин своите най добри идеи .Пожелаваме го от сърце .Ние това можем ние това правим ние се движим .Но няма да спираме ..Ние може да намалим и да заобиколим и ще продължим там до къде са пределите .Ние не сме се изчерпали нито от идеи нито от политикаи за развитие на тези идеи .Ние това можем
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов,ще бъдем сериозна държава както казваш, и ти ще бъдеш сериозен политик АКО бръкнеш и разбудиш кошера със стършели СЪДА ,разни съдий ,прокурори и тъй нататък ги разместиш за да започнат да изпълняват законите доколкото ги има в тая държава ИНАЧЕ няма да направиш нищо има ли убийства ,кражби,побойща по улиците а НЯМА осъдени хората не са ли спокойни все ще те ПЛЮЕМ,това е.
117
8
 
1
 
! Отговори
циник преди 8 години
Партия Герб официално е представена на 3 декември 2006 година, Влязохме в ЕС на 1 януари 2007, две години герберите печелят парламентарните избори. СлОчайнос? Не мислА! Нататък няма какво да се коментира, което не ви е известно.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярваме ти,Агент Буда!! Ти никога не си бил зависим - нито от Маджо, нито от Агент Гоце,нито от Агент Сава,нито от Цветелинка,нито от Царя,нито от х'американските посланици,нито от Меркел. Даже и от офицера ти по вербовка си бил независим.