Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!

Премиерът се закле, че не е спрял обществени поръчки под натиск
18 фев 2016 17:00,
257
Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!
Снимка: БТА

В огледалото винаги съм виждал себе си, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод действията му за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

"Амбициите са ми да направим България пример и ще го направим.Нямам нужда да ме подкрепя никой, изобщо нямам нужда. Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всички да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това", каза премиерът цитиран от БТА.

По думите му е взел всички мерки, които всички в Брюксел подкрепяли.

Още по темата

"Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще я доведа (Меркел - бел. кор.) да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някой казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ.

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения.

Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава", коментира премиерът.

Бойко Борисов отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

"Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме (магистрала "Хемус" - бел. кор.), ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането.

"За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София", съобщи Борисов и уточни, че там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До АнонименОт тиквун по червен *** няма......
94
1
 
20
 
! Отговори
поне един път преди 8 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
93
0
 
15
 
! Отговори
кукла на конци преди 8 години
Другарят Борисов се закле: Никой не ме е натискал да спра поръчките. Само кукловода от Козяк.
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛУШАЙТЕ СЕГА!ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СЕ ПРАВЯТ С ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ!ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПАРИ СВЪРШИХА ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРОИЗВОДСТВО КОЕТО ДА ПЛАЩА ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ И ДА ПЪЛНИ КАСИЧКАТА!!ЗНАЧИ НЯМА ПАРИ-НЯМА ПОРЪЧКИ!ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА!ВСИЧКИ ДРУГИ ОБЯЯСНЕНИЯ И ШИКАЛКАВЯНИЯ СА ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!
91
0
 
10
 
! Отговори
За слабопаметните преди 8 години
напомням, че това недоразумение обеща на народа да го вари бавно като жаба още миналата година. Който не го е разбрал, явно е бил *** и не заслужава друго освен да бъде сварен като жаба.
90
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** псува , обижда и говори глупости , защото неговата партия вече умря . Браво на Борисов , че сложи БСП на място в един тъмен тунел дето слънце не влиза . Капиш .
89
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
До Анонименne govori ot imeto na naroda malko ostanaxa glupa4i kato teb
88
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изнерви се той, гърците му спряха контрабандата на границата.
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оха..а..а ревете другари червени каскети , псувайте на воля , но БСП приключи като паметника им на в. Бузлуджа . Остарял , разрушен и оглозган .
86
2
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Почне ли една мутра да се кълне ........ отиде работата!
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вадете флашки, пачки, записи, че взе да му става горещо.Може и някой атентат в празна редакция на вестник.
84
1
 
25
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Малко му остана. Няма вече за крадене! Лъжливото овчарче.....
83
3
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Беше комунист. После измени на БКП / или ДС му постави задача ? /. Сега се кълне?Е как да вярваш на изменници?
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бре за тези работи не отговаря ли Горанов, де го тоя мишок?
81
7
 
9
 
! Отговори
д преди 8 години
Ако Слави направи партия ще спечели като Царя.
80
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пищят назначените капиталисти от БКП-БСП просто е музика за ушите на честните Българи .Браво Бойко имаш още един мандат .
79
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ Е ВЪВ ВОЙНА СЪС ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !
78
1
 
20
 
! Отговори
НА ЕДРО ЗАВИСИМ преди 8 години
Американците глобиха някакъв БГ перач с 450 милиона долара които са в саудитска банка,кой ли е той и на кого пере парите!
77
2
 
8
 
! Отговори
Симеоново преди 8 години
Само на едно място ги учат, на въпросът да отговарят с въпрос.
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С активното участие на Тоа, Лиляна и Пеевски, успяха да отклонят вниманието от вота на недоверие.