Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата

МО шефът ще решава дали ще арестуват и стрелят по мигранти
96
Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата
Снимка: МС

Армията вече ще пази границата ни и ще патрулира съвместно с гранична полиция. Това решиха депутатите като приеха почти с пълно мнозинство на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Досега военните оказваха само логистична подкрепа на полицаите.

Още по темата

Министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че подробностите за това какви точно правомощия ще има армията, колко военни ще охраняват границата и какъв вид войски ще бъдат изпратени, предстои да ще бъдат обсъдени с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Депутатите пък са единодушни, че страната е подложена на силен миграционен натиск от Близкия Изток и въоръжените сили са единствената институция, която разполага със сили и средства да помага на гранична полиция.

Ненчев също предупреди, че със затоплянето на времето се очаква бежанската вълна да се засили.

Промените в закона предвиждат министърът на отбраната да определя правилата за използване на сила при изпълнението на задачите, което практически оставя на изпълнителната власт пълната преценка докъде ще се простират правомощията на военнослужещите – кога ще имат право да задържат и арестуват, да прилагат помощни средства и евентуално да използват огнестрелно оръжие.

Министерският съвет пък ще определя финансовото и ресурсното осигуряване на мисията, което би трябвало да означава, че парите за изпращане на войската по границата ще се отпускат допълнително извън бюджета на Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
3
 
! Отговори
Проз народ преди 8 години
До 26Пич Между двете Бразди какво се води??? Айде помисли??? Не дай Боже да има убите по границата.... Европа ще спре пари фондове и т.н и вярвай ми умрели сме.. По-добре с рейсове и влак до границата със Сърбия от там как умеят.... като искат Германия прав им път...
28
1
 
0
 
! Отговори
Rio преди 8 години
Не шашав направо си е ***.
27
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огромна грешка гласувана единодушно. Зеления чорап съдържа канцероген, който невъзвратимо уврежда мозъка. Войника, не умее да общува, той е социопат и параноик, пъзльо, който може да застреля и сянката си. Помнете ми думите ! Издънките ще са една след друга. Ще има убити мигранти, после атентати за отмъщение плюс санкции от ЕС.
26
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
армията е прави с много милиарди - ако е за една огромна гола армия с по автомат..това е нищо...у нас на глава от населението сигурно ще се падат по 5-6 Калашникано армията от 21 век не е това,което е била през 19 и 20 - ти век
25
3
 
5
 
! Отговори
gogo преди 8 години
До ВасилевЕй, ка-пу-т, кой е агресорът в Сирия, я помисли пак, ако можеш де!!!
24
3
 
5
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Искрено се надявам, че и тук липсата на информация какво ще ги правят мигрантите, като ги хванат, значи, че тихомълком ще ги избутват обратно откъдето са дошли, за да не предизвикат националните предатели от хелзинкския комитет и други подобни измислени организацийки да се месят където не им е работата.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев е ироничен:) ...мисля ....
22
1
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
До Василевти се утрепа да ги измисляш тия имена, бе хахо:)))))
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** народ сме си!!!Явно си от тази част на народа:) Няма ничия земя има една бразда и отсам е България оттам Турция. туй-то:)
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василееееев,ти си шашав.
19
0
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
армията ни е малка,защото няма пари за повече няма какво да се лъжеммодерни танкове и самолети нямаме,но всякакъв вид оръжие у нас колкото искашможе да се подигравате на войските ни колкото си искате,но стане ли нещо няма на кой друг да разчитаме
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армия? И такова нещо сме имали?
17
15
 
4
 
! Отговори
Проз народ сме си!!! преди 8 години
Абе вие нормални ли сте??? Тия люде кво ще правят на ничията земя??? От сам турци не пускат от сам българи с автомати!!! И??? На ничията земя Хуманитарна криза па ако има и убити и умрели от нещо хора.... Такива санкции и актове и искове ще има че свят ще ни се завие... По-добре ги пратете в Сирия да помагат на Асад да се спре огнището... Туй са глупости.... Нищо чудно да се стигне и до Въоръжен Конфликт на Балканите с тия глупости...
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията ?!?Kakva armia, kakvi 5 leva..Takova neshto ne ostana, BG e kato obran bustan.Thank you EU, thank you bb I cc.. thank you na deputatite..SRAM SRAM SRAM. .
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво от това след като стрелят на "месо" от ЕС ще им извият ръцете може и да ги затворят за това, че са си изпълнявали служебните задължения. Съответно никой не мисли, че ако бъдат изпозастреляни една камара *** на границата голяма част ще се откажат изобщо да преминават каквито и да било граници - изнасилванията и посегателствата в Германия ще престанат. В България тия не искат да останат, Европата да му мисли... проблема, че има прекалено много българи там, които ще патят и те.
14
4
 
21
 
! Отговори
ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ преди 8 години
си бяха в АРМИЯТА, ама *** от колониалната власт бутнаха оградата по границата, махнаха охраната и мислеха, че така са супер демократи. Е тия като ПЪПКАТА живеят на ЛАЗУРНИЯ БРЯГ, а дружките им в предателството на БЪЛГАРИЯ са все затворени вили в подножието на ВИТОША и не им пука защото са с имоти в ГЪРЦИЯ като "любимия" президент и пари в офшорки
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-висока ограда и с ток...
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стрелба и високо напрежение ,с волтова дъга да се свалят,патрона също струва пара
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е Василев, нека се трепят най-зловредните за България империи в миналото и сега!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се върнат и поощрениеиата от комунистическия строй когато стреляш на месо отпуска