Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата

МО шефът ще решава дали ще арестуват и стрелят по мигранти
96
Решено: Армията на границата – с пушкала на браздата
Снимка: МС

Армията вече ще пази границата ни и ще патрулира съвместно с гранична полиция. Това решиха депутатите като приеха почти с пълно мнозинство на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Досега военните оказваха само логистична подкрепа на полицаите.

Още по темата

Министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че подробностите за това какви точно правомощия ще има армията, колко военни ще охраняват границата и какъв вид войски ще бъдат изпратени, предстои да ще бъдат обсъдени с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Депутатите пък са единодушни, че страната е подложена на силен миграционен натиск от Близкия Изток и въоръжените сили са единствената институция, която разполага със сили и средства да помага на гранична полиция.

Ненчев също предупреди, че със затоплянето на времето се очаква бежанската вълна да се засили.

Промените в закона предвиждат министърът на отбраната да определя правилата за използване на сила при изпълнението на задачите, което практически оставя на изпълнителната власт пълната преценка докъде ще се простират правомощията на военнослужещите – кога ще имат право да задържат и арестуват, да прилагат помощни средства и евентуално да използват огнестрелно оръжие.

Министерският съвет пък ще определя финансовото и ресурсното осигуряване на мисията, което би трябвало да означава, че парите за изпращане на войската по границата ще се отпускат допълнително извън бюджета на Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
откакто теглихме куршума на един от камиларите и започнаха да ни заобикалят през морето - значи можело
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевВасилев това е най-доброто което можеше да се случи за нас. Тея евреи и мюсулмани дето се целуваха до вчера днес са врагове. Само така! Трябва да използваме тая ситуация обаче...
7
2
 
34
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 8 години
Възстановявайте гранични войски и казармата, че ще ревете!
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се стреля на месо ! Първи изстрел в тялото, втори изстрел във въздуха и тогава викаш "Стой ще стрелям" !Така се справя с тълпа талибани.
5
4
 
26
 
! Отговори
ЦИРК преди 8 години
Това ще е по скоро посрещане, от колкото опазване на границата!
4
1
 
44
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тези които позволиха да се наруши табуто - през граница не се преминава освен през КПП с паспорт сега да носят греха да бъдещите убити емигранти. Кристалина Георгиева, Меглена Кунева, и последните министри на вътрешните работи допуснаха това да се случи. Сега за да се спре незаконното преминаване ще трябва да има десетки застреляни хора по границата.
3
4
 
52
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Какви арести? На месо!Който иска да влиза да използва ГКПП-та!Всичко останало "под ножа"!
2
2
 
30
 
! Отговори
ss преди 8 години
ще се сетят.....
1
17
 
5
 
! Отговори
хохо преди 8 години
хейййй- демократично ли е !?!?