"Борисов 2" оцеля – 130 подкрепиха здравната реформа

"За" вота гласуваха от БСП, ДПС, 9 от "Атака" и трима независими
163
"Борисов 2" оцеля – 130 подкрепиха здравната реформа
Снимка: архив, Булфото

Напълно очаквано кабинетът оцеля след първия вот на недоверие, внесен от опозицията.

Както дебатите по него, така и гласуването минаха без премиера Бойко Борисов. Остъствието му днес е оправдано с посещението му в Брюксел за участието на Ссъвета на лидерите на ЕС.

Вотът беше за провала на правителството в сферата на здравеопазването и беше внесен с подписите на депутатите от БСП, ДПС и независимите Георги Кадиев и Велизар Енчев.

Още по темата

Зад правителството при гласуването застанаха 130 депутати - от ГЕРБ, ПФ, РБ, АБВ.

80 от БСП, ДПС, "Атака" и независими подкрепиха вота на недоверие, а от БДЦ се въздържаха.

Дебатите около вота продължиха пет часа вчера и накрая приключиха със скандал между здравния министър Петър Москов и социалиста Таско Ерменков.

Днес министърът призна, че си е направил извода от вота: "По-лесно е да си против, отколкото да си прав".

Според него каквото и да говори опозицията промяна в политиката на правителство за здравеопазването не трябва да има.

"Аз декларирах, че една от целите ще е надграждане на здравноосигурителната система. Казах какво би трябвало да се надгради в работата, иначе нито в сферата на лекарствата, нито в промяната на структурата на здравната мрежа, нито в сферата на заплащането, не смятам, че трябва да има промяна, трябва да има промяна в недобре има структурирани нормативни актове, но не и на политиката", отсече той след гласуването на вота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
манталитет!! преди 8 години
За българина "закона е врата у поле"!Това е целия проблем !!!
106
1
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
Проблема е че всички сме такива, обществото е такова и затова имаме такива политици. Това е духовен закон - обществото получава такава власт каквато заслужава. Добри хора ще дойдат на власт когато цялостно обществото и народа стане такъв. Не може да кажеш аз съм добър а онея са изменкяри, а ти сам да лъжеш, да хулиш, да пушиш да пиеш, да ходиш по ***, да се надсмиваш и мачкаш сънародниците си, да крадваш и да тарикатстваш а после да чакаш че ще дойдат честни добри патриоти политици.
105
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Българи трябва да се обърнете към духовността и Православието и към морала. Също така, че в реалния живот и в реалната икономика се работи много и се печели бавно, трудно и с много пот и правилни действия. Лъжливата икономика на САЩ е построена на лъжи кражби кредити празни пари убийства и кръв. Това не е правилната икономика и правилния път. Реалната икономика не е свързана с финансови балони и механизъм на кражба чрез кредити - мръсни пари. Изцелението започва от духовността,а не свършва с нея
104
3
 
1
 
! Отговори
Добре се живе така преди 8 години
До някава степен съм съгласен че РБ и ГЕРБ са кухи ***. БСП и ДПС са кофти. АТАКА и ПФ са пълна бутафория. Служебниете мин. председатели не стават. Орешарски разбрахме голямата *** раждала се някога е добре де питам след цялото това мрънкане:Как си представяте човека, който ще дойде и ще опрваи нещата.М***** Вие никой не харесвате бе !!! За това сте на това ниво!!! Аборигени!
103
0
 
2
 
! Отговори
До 140 преди 8 години
Това не овчедушие, а апатия, страх и спасяване по единично. В България който надига глас и казва истината го бият и му се присмиват - а ако упорства му налагат материални наказания - ЧОВЕЧЕ това е манталитета на съвременно БГ общество. Доста пъти съм надигал глас и съм си изяждал боя за това. Кажи ми защо хората да го искат да го правят тогава ? В България като се опитваш да излезеш от казана те дърпат надолу. Българите трябва да се обърнат към морала и духовността, към Православието-това е пътя
102
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Псичните проблеми са цялостно отражение на бг обществото и на българския народ в момента. Съгласен съм с двама професори по психология които казваха че според тях 40 и 60 % cъответно са хората с психични проблеми в България. Каква държава, каква армия, какво добруване ще правиш ако все втори в България е душевно болен човек.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През вековете все е имало някаква проява на недоволство-хайдути, партизани...Такова овчедушие като днешното никога не е било.Вместо да им пръснем зелките и мозъците по асфалта, ние се правим на "герои" пред мониторите.Престанете вече да изразявате ялово недоволство по сайтовете, мишкувайки като пръдня в ***!Дразнещо е!
100
1
 
1
 
! Отговори
Красьо Беличкия преди 8 години
Пепи Москов радва окото... Стилът му е неподражаем... Ще го вземем в ГЕРБ. Бойко вече омекна, трябва ни политическа шпага като Пепи...
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЧИ ИМАМЕ 130 БОЛНИ ДЕПОТАТИ С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Девиза на всички в парламента е След мен потоп
97
0
 
12
 
! Отговори
ХА.. преди 8 години
ТЕ ГЛАСУВАХА ЗА СЕБЕ СИ ДА ОСТАНАТ В ПАРЛАМЕНТА ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ИМА ПАРЛАМЕНТ ЗА ТЯХ СЛЕД ИЗБОРИТЕ - НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ДАЛИ РАБОТИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ВСИЧКИ МИСЛЯТ ЗА ПЪЛНИЯТ СИ ПОРТФЕЙЛ
96
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тия докога ще ни разиграват театро, а няма да работят?
95
0
 
5
 
! Отговори
London преди 8 години
И за кого рабооти тва правителство за 3 000 000 българи , другата половина са в Чужбина
94
0
 
6
 
! Отговори
до 131 преди 8 години
Точно така е свършиха парите и за това спря търгаовете докато дръпнат заем
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не е било толкова очевидно като във по.рно филм е !ЛЪЖА Е ЛЪЖА Е всичко което правят е пълна порнография
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен ДЕМАГОГ! Няма никакви пари от контрабанда, а от кредити.Подготвя се теглене на нов заем до 3,9 милиарда!
91
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Голям съм кариерист,но за да успея трябва да се присламча към някоя партия:коя да бъде -лява,не става веднага ще ме изкарат глупав,***,грозен и ще се подиграват по телевизиите с мене;остава от дясно тогава ще бъда умен,красив и никой няма да гледа,че съм кривоглед,глупав и за нищо не ставам,защото ще съм от правилната страна,от тяхната страна-така и ще направя,ще отида при моите хора учили недоучили но правилно ориентирани.
90
0
 
13
 
! Отговори
9689 преди 8 години
130 престъпници.
89
0
 
16
 
! Отговори
отврат преди 8 години
КАБИНЕТА БОРИСОВ 2 ЩЕ ТЕГЛИ НОВ ЗАЕМ ОТ 4 МЛРД. ЛЕВА. НОВА ГОДИНА МИНА ПРЕДИ ОКОЛО ДВА МЕСЕЦА, НО СУРВАКАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! ЧЕСТИТО НИ, БРАТЯ И СЕСТРИ!
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива като валери симеонов и неизтрезняващият му слуга, никога няма да стъпят повече в тази зала.Легализиране на съзнателното унищожение на възрастните хора, за да не натоварваме НОИ, да няма хора, които помнят и са автори на постиженията на социализма, едни хора, които имат морал!Оцелява приемникът на лъчо-мозъка, защото се грижи за *** на боко.Оцеля, защото ако имаше 100 депутата, щеше много да се вижда кой продаде България на турците заради американските завоевателни интереси.