Борисов не иска предсрочен вот, нито да е президент

В понеделник ще получим разсекретения доклад за КТБ, обяви премиерът
Обновена: 20 фев 2016 07:37 | 19 фев 2016 22:11, Веселина Йорданова
121
Борисов не иска предсрочен вот, нито да е президент
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да се кандидатира за президент, нито да предизвиква предсрочни избори. По думите му министрите в кабинета са амбицирани да покажат добри резултати и в много от сферите вече ги има.

Още по темата
Само ГЕРБ има интерес от избори, за да усили позициите си в парламента, каза Борисов от Брюксел в ефира на „Панорама“ по БНТ, но беше категоричен, че народът няма интерес от това. Според него и самите опозиционни партии не са в добра кондиция.

В отговор на въпрос за евентуална забрана Делян Пеевски и Ахмед Доган да влизат в Турция, Борисов отговори, че няма официално потвърдена информация за това. Той напомни обаче, че всяка държава има права да забранява на чужди граждани да влизат на територията й.

"Турската държава е наш съсед. ЕС се обединихме, че с Турция трябва да се работи изключително близко, за да не влизат мигрантите в Европа и да останат в горещите точки там", посочи той.

По отношение на Гърция премиерът се обяви против оградите вътре в ЕС, но настоя отново незабавно да се затворят абсолютно всички външни граници на Съюза.

В рамките на половин година ще догоним Румъния, ако сме изостанали и ще бъдем за пример, коментира още той.

Според Борисов в Брюксел, както и нашите партньори, са очаровани от борбата с контрабандата у нас, защото тя е основната, която дава огромните пари за корупция на всички етажи на властта.

Той обаче отбеляза, че Европейският съюз е на кръстопът, защото ако след референдума във Великобритания и позициите на отделните държави в Брюксел не се стигне до разбирателство и Великобритания напусне ЕС, той няма да бъде същият.

"Като се има предвид и огромната миграционна вълна и това, че Великобритания е един от донорите на ЕС, но в същото време има и много претенции, не виждам лесен начин да се намери необходимият консенсус и тази нощ”, заяви той.

Премиерът обясни, че дебатите по време на Европейския съвет продължават все още и изрази надежда до утре сутрин да свършат. По думите му проблемът не е само във връзка с Великобритания, но и с миграционната криза.

В понеделник ще получим разсекретния доклад за КТБ и ще бъде даден в секретната секция на парламента, съобщи той и допълни, че там всичките 240 депутати да могат да се запознаят с него.

"Паралелно с това полагаме усилия да можем да ги качим на сайта на МФ. Към този момент за това нямаме съгласие, но смятам, че в този разнороден парламент, вкараме ли го, всеки ще може да го прочете и после да го разкаже, още повече, че има комисия, която може да стъпи на него и да направи необходимите предложения", посочи премиерът.

Борисов изрази надежда, че прокуратурата ще потърси основните виновници за източването на КТБ, а по думите му това е управата на БНБ, която отговаря и за банковия надзор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Никой не те иска, освен крадците около теб.
46
0
 
2
 
! Отговори
чичи преди 8 години
абе боко съвсем изпращя! що ли ???
45
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сутринта новината на деня по НТ бяха милозливите сълзи и букетчета на чистачките от летище София и чуйте коментара на" независимите"журналисти: "Много май говорихме за Борисов но какво да се прави като това е новината на дяня".Чудесно!Предсатвете си каква щеше да бъде новината на деня ако Орешарски беше на власт:"снощи на тържеството за Левски Орешарски беше освиркан от народа"и гостите на НТ щяха да бъдат смелите и горди освиркващи българи,умни,образовани проявили гражданска доблест.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boiko ti nischto ne iskasch samo da si ti i ti da komandvasch 45 bG ako svat sveti a taka besche i praveschkija selendur to6o a ti mu besche sad garba
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапона няма да си ходи, защото е кукла на конци поставена от САЩ да прави геноцид на народа си. Защо журналиста не попита рапона къде отидоха 20 милиарда заеми и защо иска да тегли още 4 милиарда, защо се тровят децата на България с живак , защо фалшифицира изборите от 10 години на сам, защо продължават показните убийства и още много защо. Този *** за полски пазач не става вижте му само речника камо ли за политик. Цялата дясна коалиция управлявала Бйлгария е за затвора. Путин го подиграва.
42
1
 
14
 
! Отговори
иван преди 8 години
"В рамките на половин година ще догоним Румъния, ако сме изостанали и ще бъдем за пример, коментира още той.Ще ги догоним румънците ако ти и *** разбойници влезете в затвора!А дано се случи!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
87, 1996 г ИНФЛАЦИЯ 310.8%,/97г-над 311%, фалират 11 банки, а вложителите виждат МУЙ от спестяванията си, надарените с нашите пари основават олигархията, средна заплата за периода на месец 5 долара- СПРАВКА В НОИ С ЕГН И ПИК, ДАЛИ СЕГА Е ПО ДОБРЕ НЕ, Я СЕГА ОТВОРИ ЕВРОСТАТ ИЛИ СТАТИСТИКА НА ЕВРОБАНК ИЛИ СВЕТОВНАТА БАНКА И ВИЖ ДАЛИ ИМА НЯКЪДЕ В СВЕТА 10%ДАНЪК- ТУК ТАМ, НО С ТОЯ ДАНЪК ПОДАНИЦИТЕ РЪФАТ ПОЛОВИТЕ СИ ОРГАНИ НА КЛОНИТЕ- МАХНЕТЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК- ОТ НЕГО СТАНАХМЕ ШИБЕЦИ.
40
0
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
*** той пита ли Българите искат ли да плащат 97 лв. винетки ?Пита ли Българите искат ли да плащат здравни вноски , а след това да доплащат за лечение ?Пита ли Българите как живеят с 190лв. пенсии ?Пита ли Българите могат ли да си плащат данъците , след като са съкращавани от работа ?Пита ли Българите с 40 години стаж как се пенсионират с 200 лв. пенсия ?Пита ли Българина дали иска ГЕРБ , ами фалшифицира вота на Президентските избори , на парламентарните , на местните ?ОСТАВКА БОРИСОВ !
39
7
 
3
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До ХА-ХА-ХА ! Дори и когато лъжеш се иска малко акъл.
38
4
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Тиквата спря обществените поръчки, защото в държавата няма пари.Сега се канят да теглят нов огромен заем. Говори се, че до края на тази календарна година ще вземат нови 15 000 000 000.И всичко това при положение, че само за една година и половина управляващите удвоиха външния дълг на България.А, вие се радвайте на някоя спортна заличка и на някоя отсечка, с които ви замазват очите.Тези зали и магистрали ще ги плащат и правнуците ви, а България завинаги ще остане колониално зависима държава.
37
2
 
13
 
! Отговори
Както се преди 8 години
казва, тъкмо насочихме парите накъдето трябва, всички фирми касички вече са наместени, какви избори, какви пет лева? С милиардите мога да си купя президент, ВСС, цял парламент, т.е "ни щъ"!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя за турция по цял ден говори, а за Левски нищо не каза - той е от ЦСКА.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко е задействал план Б - национализира банята в Банкя и кандидатства за главен теляк.
34
26
 
4
 
! Отговори
Психиатър преди 8 години
Комунистите реват, крякат, *** и куткудякат а Бойко ги мачка.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той отдавна е за затвора. Какъв вот? Какъв президент ще става?!
32
1
 
21
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
"Само ГЕРБ има интерес от избори, за да усили позициите си в парламента, каза Борисов"С парите, които са присвоили, могат да купят не само родните , но целия индийски народ.
31
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора и аз не ги искам тия *** но нали се сещате че ако го махнат тоя краварчетата ще ни натресат рада the deep и тогава може и да вземем да го харесваме боко!!!
30
1
 
16
 
! Отговори
------------------ преди 8 години
Тъпо, тъпо, пак тъпо, още тъпо мноооооооооого *** Кра...тун....ко!!!!Абе, за какво ли нЪ наказва Вселената????????
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес.бг стига сте занимавали хората с това скапано недоразумение герберастко има по важни неща
28
6
 
19
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Бойко е най-великия политик ! Орешарски дръпна България с цял 1 милиард заем ! Наш Бойко ще ви разкатае фамилийте :)