Борисов не иска предсрочен вот, нито да е президент

В понеделник ще получим разсекретения доклад за КТБ, обяви премиерът
Обновена: 20 фев 2016 07:37 | 19 фев 2016 22:11, Веселина Йорданова
121
Борисов не иска предсрочен вот, нито да е президент
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да се кандидатира за президент, нито да предизвиква предсрочни избори. По думите му министрите в кабинета са амбицирани да покажат добри резултати и в много от сферите вече ги има.

Още по темата
Само ГЕРБ има интерес от избори, за да усили позициите си в парламента, каза Борисов от Брюксел в ефира на „Панорама“ по БНТ, но беше категоричен, че народът няма интерес от това. Според него и самите опозиционни партии не са в добра кондиция.

В отговор на въпрос за евентуална забрана Делян Пеевски и Ахмед Доган да влизат в Турция, Борисов отговори, че няма официално потвърдена информация за това. Той напомни обаче, че всяка държава има права да забранява на чужди граждани да влизат на територията й.

"Турската държава е наш съсед. ЕС се обединихме, че с Турция трябва да се работи изключително близко, за да не влизат мигрантите в Европа и да останат в горещите точки там", посочи той.

По отношение на Гърция премиерът се обяви против оградите вътре в ЕС, но настоя отново незабавно да се затворят абсолютно всички външни граници на Съюза.

В рамките на половин година ще догоним Румъния, ако сме изостанали и ще бъдем за пример, коментира още той.

Според Борисов в Брюксел, както и нашите партньори, са очаровани от борбата с контрабандата у нас, защото тя е основната, която дава огромните пари за корупция на всички етажи на властта.

Той обаче отбеляза, че Европейският съюз е на кръстопът, защото ако след референдума във Великобритания и позициите на отделните държави в Брюксел не се стигне до разбирателство и Великобритания напусне ЕС, той няма да бъде същият.

"Като се има предвид и огромната миграционна вълна и това, че Великобритания е един от донорите на ЕС, но в същото време има и много претенции, не виждам лесен начин да се намери необходимият консенсус и тази нощ”, заяви той.

Премиерът обясни, че дебатите по време на Европейския съвет продължават все още и изрази надежда до утре сутрин да свършат. По думите му проблемът не е само във връзка с Великобритания, но и с миграционната криза.

В понеделник ще получим разсекретния доклад за КТБ и ще бъде даден в секретната секция на парламента, съобщи той и допълни, че там всичките 240 депутати да могат да се запознаят с него.

"Паралелно с това полагаме усилия да можем да ги качим на сайта на МФ. Към този момент за това нямаме съгласие, но смятам, че в този разнороден парламент, вкараме ли го, всеки ще може да го прочете и после да го разкаже, още повече, че има комисия, която може да стъпи на него и да направи необходимите предложения", посочи премиерът.

Борисов изрази надежда, че прокуратурата ще потърси основните виновници за източването на КТБ, а по думите му това е управата на БНБ, която отговаря и за банковия надзор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Привижда ли ми се или наистина прилича на бай Тошо от тази снимка?? То верно нема случайни работи, сма чак толко??
6
1
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Наврях си го като скачах на площада и крещях кои не скача е червен....сега чадъра няма вадене!Колко по се дърпаш толкова по боли!
5
0
 
10
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Другарят Борисов не иска нито предсрочен вот, нито да е президент, нито да е мин.-председател.
4
1
 
5
 
! Отговори
Демокрация преди 8 години
некой знае ли как се вади чадър от гъзо че ми оваря като го дръпам?
3
4
 
2
 
! Отговори
JL преди 8 години
Горките ***, в тоя сайт изглежда останахте самички и вече дори няма с кого да спорите, ами се налага да си разменяте безсмислени реплики помежду си. :))))))
2
0
 
21
 
! Отговори
КРай преди 8 години
При първото правителство на Борисов всички държавни дружества и организации бяха задължени да държат парите си по сметки в КТБ. Това задължение беше устно и импиративно и най-вероятно не безвъзмезно.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей баце, каква я мислехме каква стана тя... Да се закрива тая държава вече, нищо няма да излезе, насила хубост не става, ако не от друго поне от материал се оказа, че разбираш.