Фандъкова да си върне лифта на Витоша, запъна се ДСБ

Тъмносините искат целогодишен туризъм в планината
16
Фандъкова да си върне лифта на Витоша, запъна се ДСБ
Снимка: Булфото, архив

Столичната община да си върне собствеността върху лифта във Витоша, която е продала на частния собственик "Витоша ски АД" и да развие планината за целогодишен туризъм в ползва на ползвателите й, а не на монополисти, настояват от ДСБ.

Още по темата

Тъмносините имат претенции и към природен парк "Пирин". Според тях е напълно неоснователна претенцията на концесионера на "ски-зона Банско", че правата му се разпростират в цялата туристическа зона и че обхващат строителството на нови ски-съоръжения.

Българският закон е категоричен, че ново строителство на спортни съоръжения в рамките на националните паркове е недопустимо, а ски-туризмът следва да се развива в съседни на парка територии, смятат те.

От ДСБ са категорични, че въпреки непрекъснатите си настоявания, държавата още не е встъпила в правата си върху всички имоти и съоръжения, изградени извън концесионната площ и не е санкционирала всички нарушители, сред които и държавни и общински органи на властта.

Нещо повече - държавата не е защитила собствеността ни и в територията на концесията, тъй като няма издадени актове за държавна собственост на нито един от построените обекти и в нарушение на Закона за концесиите собствеността на лифтове вече е прехвърлена от концесионера "Юлен АД" на трети лица, коментират лидерът на  партията Радан Кънев.

Заради това ДСБ настоява всяко незаконно строителство на писти, сгради и съоръжения да бъде разследвано и наказано от компетентните органи, държавата да гарантира правата си като бъдат издадени актове за държавна собственост на всички построени от концесионера сгради и съоръжения и същите да бъдат отразени в кадастралните карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Ако може и ДСБ да обяснят от къде ще се намерят пари да се поддържат и ремонтират лифтовете цена няма да имат. Само, че то едно е да се говорят на изуст някакви хубави приказки, съвсем друга е реалността. Това което трябва да направи правителството е да синхронизира законите, а не да се води по празните приказки на Кънев, който дори сам не може да се определи ляв ли е или десен. ДСБ с Кънев ще задмине АТАКА по популистки възгледи. Сега остана да кажат и че ще направят пенсията 3000 лева :)
13
1
 
3
 
! Отговори
Саша преди 8 години
Така и така нищо адекватно не виждаме от ДСБ, сега съвсем я втасаха. Какво погнаха и те зимните спортове, толкова им разбира гавата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се върнат обществените бани и Бойко - теляк!
11
0
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
ДСБ не се ли водят дясна партия? Тогава защо искат национализация и връщане на частна собственост? Това не са ли леви идеи, които би трябвало да ги защитават от БСП например? Или за ДСБ няма значение, че това е популистка идея и с лява насоченост, след като им се плаща от Костов и Прокопиев за да блокират развитието на зимния туризъм у нас?
10
0
 
4
 
! Отговори
иликтутатъ преди 8 години
И лустрация по финансов признак. Разследване на следприватизационния контрол (има си договори и ПОДПИСИ)+лицата и причините за приватизирането.Еххх, мечти....Иначе бойкот на всяка "идея" за строеж с държавни пари от моЙте данъци (нали са чесни часници в условия на свободен пазар). В чужбината е същата цена с по добри условия, или ако е по скъпо то поне си струва цената.
9
0
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Те ги продадоха на безценица, сега да си ги взимат обратно... Тези съоръжения трябва да да държавна собственост поне 50%! Раздадоха ги за жълти стотинки, да правят милиони! Колко е картата за ски на ден? Колко пари е лифта? Това са милиони, а инвестиции няма! Всичко в България е такова!
8
0
 
9
 
! Отговори
Бойко Димитров преди 8 години
Лифтовете на Витоша ги продаде Борисов. Така че той да си поеме отговорността.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А КОЙ продаде лифта на цеко - мафиянски
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE OTNEME LIFTA I DA SE DADE NA TIAH(DCB).
4
5
 
11
 
! Отговори
555555 преди 8 години
РАДАН КЪНЕВ КОЙ СТЕ ВИЕ ЧЕ ДА КАЗВАТЕ ЗА ВСИЧКО КАКВО ДА СТАВА НЕЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВИДИТЕ ВЕЧЕ - КОЛКО ДУШИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС- ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ ВИЕ СЕ МЪЧИТЕ ДА "УПРАВЛЯВАТЕ" ДЪРЖАВАТА ЗАСРАМЕТЕ СЕ ........
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..на някой няма ли да му мине през главата че трябва някой да плати сметката, как не ви дойде ума в главата толкова години, че няма какво да чакате от държавата тя не ви е роднина за да има нови проекти и икономика трябва Капитал другото е мизерия и просия. И това искане от дясна партия....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Fandakova se kradzi i zazeva kskto i ba4varova predpametnika v Levsli basinradie ot komuniski Sega se Krastat besobrasie naroda da ne e dopuskat do pametnika a samo tija deto 45 g mal4aha a Sega 26 g milioneri stanaha i slugi na edna bartia ohranata tar4i pokrai plevneliev mnogo smeschni Baha Protokola vi e ooooonula
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова е безгласна буква. Прави това, което й каже кълнящата се Мутра. А той е ортак на Пеевски, Златев, Цеко и които други олиграси в БГ се сетите.