Намесват ли се Русия и Турция у нас? НС ще нищи

След случая "Доган-Пеевски-Местан" – спецкомисия
174
Намесват ли се Русия и Турция у нас? НС ще нищи
Снимка: Reuters

Спецкомисия в парламента ще проверява дали има намеса на Русия и Турция във вътрешната ни политика.

Според депутатите създаването на подобна комисия се налага поради разгласените през последните седмици в публичното пространство твърдения за намеса на официални представители на Турция във вътрешнополитическия живот на страната ни.

Още по темата

Идеята за комисията дойде от ДПС, след скандала с изключването на Лютви Местан от редиците на движението в края на декември миналата година. Тогава премиерът Бойко Борисов се оплака, че турският му колега Ахмет Давутоглу е поискал от него да вземе страната на Местан, но той е отказал да се намесва във вътрешнопартийни проблеми.

По-късно пък в турските медии излезе информация, че има забрана почетният председател на ДПС Ахмед Доган и неговият депутат Делян Пеевски да влизат в Турция, която така и не беше потвърдена официално от властите в южната ни съседка.

Депутатите от комисията ще проверят и твърдения, че определени български политически партии системно прокарват интересите на Русия и са се поставили в услуга на тази държава.

От Патриотичният фронт поискаха комисията, освен намеса на Турция и Русия, да проверят и дали има такова от други страни, но предложението им не беше прието.

Социалистите пък настояха въобще да не се споменават конкретни имена на държави, а да се провери изцяло външната намеса във вътрешните ни работи по принцип.

От „Атака“ настояха в обхвата на комисията задължително да е и САЩ и Великобритания, но и това не се хареса на мнозинството.

Според националистката Магдалена Ташева комисията е законодателно недоносче, защото въпросът е от компетентността на изпълнителната власт, но „външният министър не смее да сложи черен печат на турския посланик, защото го дърпат оттук и оттам“.

Социалистът Таско Ерменков се съгласи с нея и обяви, че България все повече се превръща в премиерска република, а депутатите с тази комисия за пореден път ще се превърнат „в тоалетна хартия“.

Воеводата Красимир Каракачанов защити създаването на комисията с мотива, че тя ще е „обица на ухото за всеки, който си мисли, че България е разграден двор и може да прави каквото си иска, да лобира, да се намесва във вътрешните роботи на България“.

Председател на временната комисия ще е Валентин Радев от ГЕРБ. Другият представител на ГЕРБ в комисията ще е Димитър Лазаров. От БДЦ излъчиха Красимира Ковачка и Светлин Танчев, от ДПС Мустафа Карадайъ и Камен Костадинов, от БСП Атанас Зафиров и Филип Попов, от ПФ Красимир Каракачанов и Димитър Байрактаров, от „Атака“ Магдалена Ташева и Станислав Станилов, от АБВ Георги Кючуков и Светослав Белемезов.

Реформаторите обявиха, че ще преценят дали да участват, защото не са били поканени да са сред вносителите на предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
9
 
33
 
! Отговори
преди 8 години
Русия си купува партии и политици у нас, а отделно Путин плаща на хиляда трола да пишат анти-български и анти-ЕС коментари. Десетки от тия миризливи *** пишат и коментари тук и плющят плюсчета на всеки пост, който хвали Педя Човек.
89
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 153О, тя, Перкел поръча и няколко милиона емигранти да нахлуят в Европа. Сега, когато на Геармания и дойде нанагорно, емигрантите ще минат през нас и част ще останат тука! Така че по тази причина ние ще станем хибриди, харесва ти, нали.
88
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КолевKolev stiga , ama Bulgarko predatelstvo .... na6ite ni prodavat .... rusia amerika turciq ne sa vinovni 4e ima dolni predatreli
87
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко са елементарни русофилите с акъла, когато путин се целуваха с ердоган уста в уста и се прегръщаха и си строяха чернобили и тръбопроводи харесвахте ердоган нали, а от когато ердоган след три нарушения и десетина предупреждения свали русия бомбандировач вече не го харесвате нали? Жалки сте русофилчетата
86
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е крайно време беше, вГермания Меркел поръча разследване срещу руската хибридна война в Германия а ние какво чакаме?
85
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо. Всичко контролира тиквата.
84
8
 
36
 
! Отговори
цък преди 8 години
Абе, ако Турция или Русия решат да се "намесят" нашето Парталамент шЪ научи последно!псСъбрали се 240 родни лу---кови глави да бистрят политика!Нема го Джани Родари да напише продължение!
83
10
 
35
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Аз сам служител на ФБР в Истанбул и казвам най откровенно че всички Българеещи се роми тука лъжат като пра дедите си
82
9
 
35
 
! Отговори
до Колев преди 8 години
ех Колев Колевтебе са те откъснали отдавна От твоята СвободаПродължавай да Пишеш по Поръчка
81
16
 
38
 
! Отговори
Колев преди 8 години
КОЛКОТО ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ПИЯНИЯ ДИВ РУСНАК,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ НАС.
80
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз незнам в България да се излъчват на БНТ1 новини на Руски Но виж на Турски не преставатПревключваш на НОВА И БТВ а там ТУрски СериалиВКЛЮЧВАШ НА БГ ОН АИР а там новините на Bloomberg ни Идват с Превод на Български Директно от ЛондонЧе За каква Русия иде реч аааа за Лошата която не иска да преклони Глава пред Световният Глобализъм и НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕДЕ съжалявам но Русия е доста голяма и Богата на ресурси страна за да и налагат като на нас Българите Чужди Интереси
79
19
 
41
 
! Отговори
Колев преди 8 години
СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ОТКЪСНЕМ ОТ РУСИЯ...СТИГА РУСКО РОБСТВО.
78
16
 
38
 
! Отговори
Колев преди 8 години
АМИ ТУРЦИЯ СИ ИМА ПАРТИЯТА НА МЕСТАН,А РУСИЯЯЯЯ БАЗИ БОЖЕ---РУСИЯ СИ ИМА ЧЕТИРИ ПАРТИИ У НАС-БСП,АБВ,АТАКА И ДПС.ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАДОВЕ РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. САМО ГЕРБ НИ ОСТАНА. САМО БОРИСОВ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ДА СИ ГО ПАЗИМ,ЧЕ БЕЗ НЕГО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.ТОВА Е ИСТИНАТА НЕЗАВИСИМО КОЛКО ПЛАТЕНИ ТРОЛА ЩЕ МЕ РЕПЛИКИРАТ,КОЛКО МИНУСА ЩЕ МИ НАПИШАТ И НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ЩЕ МИ ИЗТРИЯТ ТОЗИ КОМЕНТАР ВЕДНАГА ЩОМ ГО ПРОЧЕТЕ АДМИНА.
77
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЧИ ДРУГИ СТРАНИ НЕ ИСКАТ ДА РАЗСЛЕДВАТ МНОГО КЪСОГЛЕД ИМ Е МИРОГЛЕДА НА ТЕЗИ НАШИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ДЕПУТАТИСАЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕРУСИЯ И ТУРЦИЯ ДАБРЕХ !!!!КАКВИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ СИ ИМАМЕ В ПАРЛАМЕНТА
76
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия ..
75
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До евакуация "колко руснаци си купуват имот в България"Руснаците имат пари! А Българите къде се купуват имоти?
74
12
 
33
 
! Отговори
бг просяк преди 8 години
До по-далече от РусияХАХАХАХАХАХАХАХАААААА.............
73
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113А НС защо не нищи намесата на френския посланик във вътрешните ни работи? Или американския?-------------------Защото те не се месят. Те направо ни управляват. А, да не забравим и Ангела - мощен играч!
72
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които пишат за Лукойл, със същото знание пишат за политика, за ланския сняг и за *** си.Не е задължително да демонстрирате компетентност по всичко-първо, защото не знаете, второ, защото не разбирате и трето, защото минаваме и без вашето мнение, което е на някой друг.Не се коментира по слухове, клюки, по нечии импровизации, по нечие желание, което във всички случаи е доста далече от истината.
71
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е англосаксонски проект наречен Turkey в превод пуйка,турците даже не осъзнават ,че се наричат пуйки,те си мислят ,че са велики но името им ги издава защото кой великан ще се самонарече ПУЙКА ?