Премиерът звънна на чистачка: Спирам поръчката за летището!

Бойко Борисов лично съобщил решението си на една от жените
19 фев 2016 15:44,
241
Премиерът звънна на чистачка: Спирам поръчката за летището!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил прекратяването на още една обществена поръчка – тя е в транспортното министерство и е на стойност 12 млн. лева и е свързана с почистването на Летище "София".

Скандалът с конкурса за почистване на столичното летище се разрази в началото на февруари. Тогава десетки чистачки от летището излязоха на спонтанен протест.

Още по темата

Причината бе, че от седмица аеропорта се почиства от специализирана фирма, избрана с обществена поръчка, а хигиенистките бяха прадупредени, че щке бъдат освободени от работа.

На жените бе обещана възможността да кандидатстват за работа за други длъжности на летището, а и по шест работни заплати обезщетение.

На официалната Facebook страница на премиера преди час се появи споделен пост на една от освободените чистачки. В него тя обявява, че лично е получила обаждане от Бойко Борисов.

Премиерът обещал, че независимо от трудностите той ще прекрати договора и ще остави жените на работа.

Ето и целия пост на Евелина Петрова:

"Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да!

Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателят на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора и ще ни остави да работим на летището.

Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бушува в мен, но знам едно - удари ме гръм!

Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиерът. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!!

Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни!

Господин Борисов, Бог да Ви благослови!"

Премиерът звънна на чистачка: Спирам поръчката за летището!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Соня Николова преди 8 години
Да,в момента летището наистина е чисто,защото чисти външната фирма.А тези каки дето се хвалят по всички медии,че премиерът им звъннал да им каже,че ще ги остави на работа при старите условия-643 лв. щат,350 лв. ваучери за храна,между 100 и 200 лева класове,100 и нещо ДМС,нощен труд,транспортна карта,по 800 лева премия за Коледа и Великден и 37 дни платен отпуск,те не чистят отначалото на февруари,а заплатата им си върви!Преди да дойде външната фирма-пак не чистеха,летището беше смрад!
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А знае ли някой ,каква е заплатата на една чистачка на летището.
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОКЛОН ПРЕД ЧИСТАЧКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ- ТЕ С ТЯХНАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ НЕЯ КРЕПЯТ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА, БЕЗ КОЯТО НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ "ПЛАЩАТ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ", КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД НОИ/ВИЖ В КИК КАКВИ СА УДРЪЖКИТЕ ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ- ФОНД- ГВРС, ДЗПО В УПФ, ДЗПО В ППФ, ГЗПФ- КОЙТО ВДИГНЕ НАЙ БЪРЗО И МНОГО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НЯМА ДА СЛЕЗЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕ- ДОРИ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ СЪС СИНДИКАТИ - ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ САМО ТУК
150
2
 
3
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Да обиде той тогава да почисти миризливите тоатетни на летището-най-смарадливото в Европа!
149
4
 
13
 
! Отговори
боц преди 8 години
гОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ПИАРИТЕ НА цАР бОЙКО, а и за самия Него!Абе Царю, откъде знаеш телефонния номер на една обикновена чистачка на летището?Да не ти е любовница????Аман от пиарски акции за сриналия се имидж на Този!!!Аман и от такива предавания на Националната телевизия, които имат за цел само да "четкат" властимащите!!!Аман от Д.Цонев, аман от Панорама, АМАН ОТ БОЙКОЛИЗЦИ!!!
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вярвате ли в чудеса?..." казала чистачката и направила дълбок метан до земята на ББ, че си е запазила работата за 400 лв....
147
1
 
1
 
! Отговори
Вики преди 8 години
До Одитор Вижте сега батка то в България е така както казват в Чепеларе тука е така моето Момче и както са казвали казват и днеска в България на Такъв Г.З Такъв Х.Й
146
3
 
12
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Това е толкова нелепо и безумно. Батката Министър Председател още си живее във времето, когато нещата са се решавали с едно обаждане по телефона. И аз си мисля: как нацели телефонния номер на чистачка на летището? Той да не е медиум? Може би И медиум е, и не спи никога, понеже третото му око е все отворено. А тази женица ще получи сърцебиене от възторг. Колко умилително. Розов роман направо.
145
4
 
14
 
! Отговори
Край преди 8 години
Братя ликувайте ние живеем в Неговата страна. По всяко време Бойко Борисов може да ти се обади и да ти каже че ти увеличава заплатата, че ти е намерили нова работа или просто да си поговори с теб. Благодарим Ви господин премиер. Този човек с десет изречения от последните две седмици отмени целия преход на България към демокрация. В наглостта си и простотоята си той обясни как може да даде на едни хора 1 млр.от нашите пари а може ида не им ги даде. Той решава. Оти ручахме жабетата.
144
4
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!Тази oвца чака на богове?!?
143
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тва е, да ти звънне премиер, мъжкар, и да ти каже, че цака комисионни за да те остави да въртиш метлата .. безценно! А на някое докторче кога ще звънне? Не за лечение, не, той е стоманен, ей така, че ще му дигне заплатицата с 200 лв. примерно :)
142
1
 
9
 
! Отговори
Rhapsody of fire преди 8 години
БулгарБаШи е злокачествен тумор. Тумор с метастази. Лечението е изгаряне до корен.И даже "из-под-корен".
141
2
 
16
 
! Отговори
Kit Chelin преди 8 години
На какво основание др. Борисов спира процедурите за възлагане на някои обществени поръчки. Да каже на какво основание ги спира след като той не е възложител. Погазването на законите от премиера показва, че живеем в тоталитарна държава, в която властимащия се разпорежда като генерален секретар на БКП. След като законите се нарушават от премиера, как да не го правят и здравния министър и останалите министри. Да не говорим за примера, който дава на всички управляващи гербери в страната. Докога така
140
1
 
27
 
! Отговори
Кандидат-чистач-хаха преди 8 години
По-голяма простотия не бях чел.... Че как й намери тел.номер на тази чистачка? Пък може и да му чисти и в Банкя? Не, не, толкова е смехотворно, все едно е някакъв епизод от абсурден роман. И този е премиер, Боже, Боже, отвори очите на последните заблудени, които гласуват за него. Кои са тези, които вярват на всичките му изцепки?
139
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето как се омайват глупаците !
138
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чък Норис паси да яде !!!
137
0
 
13
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Същевременно GP Group продължават строителството на метрото. ББ да кже най-накрая на какъв принцип прекратява поръчките.
136
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пена де'т чисти кенефите на гарата и тя чака "УбаждЪнИ" от Баце.Искала да я води на вечеря в селската кръчма у БанкИ.
135
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak taka chistachkata niama edna pravopisna greshka vuv facebook posta si? ili prosto PR na boiko i go e prepratil :)))))))))) ai sikana dragi zriteli REVA
134
9
 
35
 
! Отговори
яко го е закъсал преди 8 години
Пожарникаря така яко го е закъсал с рейтинга, че е готов собствено ръчно да лъска тоалетните на летището в София. Само и само да го дават по кабеларките.