Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...

"Не бива да допускаме никой да краде бъдещето ни!"
20 фев 2016 17:18,
107
Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...
Снимка: архив, Булфото

Само преодоляването на големите неравенства може да предотврати опасната синергия на всички заплахи за мира и развитието. В левицата споделяме това мнение и продължаваме да преследваме тази цел, написал във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод на днешния Световен ден на социалната справедливост, съобщават от пресцентъра на БСП.

По думите му бедност, социално изключване, безработица са основните пороци на съвременния свят и днешният повод насочва вниманието именно към усилията за тяхното преодоляване.

Лидерът на социалистите посочва, че през 2016 г. 62 души в света притежават толкова, колкото половината човечество, и че сигурно съотношението е същото и за България, в която няколко човека разполагат с толкова, колкото всички останали българи, взети заедно.

Миков заявява още, че все повече девалвира и самото определение "беден човек", а правителствата свиват рамките му, за да не излезе наяве, че все повече хора попадат в тази категория, даже и в развитите страни.

"Толкова несигурност и несправедливост има в нашите общества, че възстановяването на равновесието не е просто по-добра алтернатива, а жизнена необходимост. Не бива да допускаме никой да краде бъдещето на хората! Не бива да допускаме нечии лични амбиции да поставят под въпрос бъдещето на България!", завършва Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе Миков ,ти беден ли си,безработен ли си ,като не си част от кой свят си ?
5
1
 
12
 
! Отговори
Боян преди 8 години
миков!!! Бедността не порок мишок долен . АЛЧНОСТТА такива като теб са раковите клетки с които заразявате нашето общество безмилостно .
4
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
okolo 40 sa u nas milqrderite
3
4
 
13
 
! Отговори
N преди 8 години
Това беше мотото на БСП докато управлява през последните години,безработица и бедност и народа да се оправя както иска!
2
5
 
6
 
! Отговори
бай Тошо преди 8 години
Такива като този ме свалиха от власт, да могат да крадат както си искат!
1
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Кой го казва