Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...

"Не бива да допускаме никой да краде бъдещето ни!"
20 фев 2016 17:18,
107
Миков сподели пороците на света: Бедност, безработица...
Снимка: архив, Булфото

Само преодоляването на големите неравенства може да предотврати опасната синергия на всички заплахи за мира и развитието. В левицата споделяме това мнение и продължаваме да преследваме тази цел, написал във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод на днешния Световен ден на социалната справедливост, съобщават от пресцентъра на БСП.

По думите му бедност, социално изключване, безработица са основните пороци на съвременния свят и днешният повод насочва вниманието именно към усилията за тяхното преодоляване.

Лидерът на социалистите посочва, че през 2016 г. 62 души в света притежават толкова, колкото половината човечество, и че сигурно съотношението е същото и за България, в която няколко човека разполагат с толкова, колкото всички останали българи, взети заедно.

Миков заявява още, че все повече девалвира и самото определение "беден човек", а правителствата свиват рамките му, за да не излезе наяве, че все повече хора попадат в тази категория, даже и в развитите страни.

"Толкова несигурност и несправедливост има в нашите общества, че възстановяването на равновесието не е просто по-добра алтернатива, а жизнена необходимост. Не бива да допускаме никой да краде бъдещето на хората! Не бива да допускаме нечии лични амбиции да поставят под въпрос бъдещето на България!", завършва Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Ало червения мегафон-ами почнете от вас си:Г.Гергов.Гоце,Гущеров,Нора Ананиева,Янчо Таков,генералите от шесто,Бокови,Живкови,БалеиР.Овч.Като ги обесите тия обадете се ще ви дам други още по-големи крадци!!!!
65
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тоя не вижда ли пороците на българските политици , ами ще ми говори за пороци на света!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не попитате въпросното лице колко земя има, при това в най-бедния регион на Европа? Тои ли ще говори за неравенество?!!!
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, Миков....изказваш се като истински комунист.Ами...във вашата партия има доста милиобери...защо не вземете от тях...а все искате от прогбилия запад да взимате...и да давате...не на бедните...а само на някои избрани от вас.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунисти ,фашисти за всичко което ви се случва е че майка ви е родила с ограничен мозък а живота е хубав .
61
3
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Мислихме си, че след 89та всички ще станем богати - а се оказа, че сме пълни нещастници, САМИ СИ СЪСИПАХМЕ ЖИВОТЕЦА - и какво последва, това което построиха нашите бащи и деди, ГО ОКРАДОХА ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ - сега на нас ни остана един ГОЛ Х...Й, а яжте си го и да ви кажа, всички ще го ядем, хайде да ви е хаирлия, каквото сам човек си направи..............., лапайте въздуха и завиждайте ..............
60
0
 
0
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Някои от пособията, припомнят историята за стадиона в ЧИЛИ, е, сега какво стана - думите на султана, предупредил да не правят един наш ГЕРОЙ - МЪЧЕНИК, отново се потвърди.Да ви припомням ли "народния съд" - виждате ли как отмъщават народите, ако при нас ликвидираха 83 фашисти във Франция само първият ден след победата са избити 15 000 - ТОВА НЕ Е ПЪТЯТ, пътят е в бързи темпове възстановяване на благосъстоянието на народа - задача на всички партии - ИНАЧЕ В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО, краят е брЪЗ.
59
0
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Запитайте се, защо е този възход на "алтернативните" - че то и разтЪТ главоломно - много скоро и в България ще тръгнат нагоре и Сидеров, и РАСАТЕ, и ВМРО, а да не говорим за БКП, която е с утвърдени примери за общонародната собственост и успехите им, А ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ ВЪЛНА, която разните инф. агенции колкото и да лъжат не могат да спрат.За "съжаление" на някои "пишешти" пособия - Миков ще излезе прав - колкото и да му се присмивате - има един лаф за "колелото на историята............"
58
4
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До матросчоЕто го и комунизмЪТ - уникален напредък на техниката, но ЗА ПОВИШАВАНЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ВСИЧКИ ХОРА, А ТОВА Е ВЕЧЕ ПРОТИВОВЕСА НА частната собственост, обогатила тези 60 душички - ОБЩОНАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ. Колкото да не харесва това нещо на някои неолиберали, спасение за тях няма - Англия първа възстана и то на същата база, да не говорим за Гърция - ПОЧНА СЕ.
57
2
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
За "съжаление" трябва да отрезвя някои пишешти пособия - комунизмът е бъдещето и това не са празни приказки. Неолиберализма ще рухне много бързи и то е елементарно - уникален напредък на техниката - уникални богатства за 60 човека в света като същите притежават половината богатства на земята:резултата - 3млн мигранти, наводнили Европа, но не да работят, а за социала, имат си и оправдание - вашите богатства са изсмукани от нашите държави. Ето го и комунизмЪТ ..........
56
1
 
7
 
! Отговори
Гришо преди 8 години
Този комунистически пияндурник, заедно с всички комунисти ,е причина толкова години да сме най-бедните "европейци" ! Какви "дълбокомислени" заключения" и "съвети" можем да очакваме от комунистическите сатрапи на България???
55
0
 
5
 
! Отговори
Я. Иванова преди 8 години
Полемиката е излишна. Тя се води повече от 22 години и полза от нея няма. Ще Ви дам един съвет - прочетете малко история за уредените държави. Ако и те правеха това, което ние правим толкова години и не търпим другото мнение, щяха да са по-зле и от нашата държава. Не давам квалификации на никого. Има и кой да замине, има и кой да остане. В България, както и навсякъде другаде, е имало хубаво направени неща в миналото, които сега не работят, има и сега,.
54
1
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 8 години
Другарко жена. Ако завишеше от мен всичките тези щяха да са на стадиона и нямаше да има подмяна.....Сега вече е късно. Децата намериха спасение на запад и се отказаха да се борят ....
53
1
 
0
 
! Отговори
омръзнахте ми! преди 8 години
Ами нали това е "светлото бъдеще-комунизма", никой не работи, а всички ядът и пият на корем. Ето, построихме го за вас, сега е време и вие да го построите за нас. Колко време да ви чакаме! Аман от празнословци!
52
1
 
2
 
! Отговори
Я. Иванова преди 8 години
Благодаря за обръщението, но не съм другарка . Никога не съм била, пък и моите покойни родители не са били. Не мисля, че е добре да се говори така, но съм доволна, че не доживяха това. Не съм адвокат на никой.Оставете децата. Научете, ако не сте направили това досега, Вашите. Кажете, ако това за Вас е лошо, Вие какво направихте? Или само си коментирате по пейките и в кафенето какво не Ви харесва. Какво направихте, за да промените така наречения комунизъм. Всъщност кажете какво зависи от Вас?
51
2
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Другарко жена, кой направи вътрешния преврат в БКП и почна гурбачовата перестройка? (има видео)Кой фалира държавните предприятия и разграби външнотърговските държавни дружества? Кой са кредитните милионери? Кои са новата буржоазия?Кой източи пенсиите на нашите родители? Кой вкара НЕК в задължения 4 милиарда за Белене?Кой щеше да краде покрай ЮП? Кой Кой?...и децата знаят
50
4
 
1
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Според Миков ,най големият проблем на човечеството е липсата на безплатна водка.Този проблем е особено опасен за населението на Русия.
49
2
 
2
 
! Отговори
Я.Иванова преди 8 години
Жена съм. Пък и едва ли Вие сте пострадал от комунизма, за да го повтаряте като мантра. Анонимността в случая е неуместна.
48
1
 
1
 
! Отговори
Я.Иванова преди 8 години
От коментарите разбирам, че търсите винаги някакви пороци, а той е човек и е тук на земята. Има кой да го съди, ако това е грешно, както и Вас и е хубаво да не се превръщате в съдници. Коментирате личността а не проблемите. Няма кой да Ви чуе. Разбирам също, че и в миналото да живеете, и в XXI век, животът минава покрай Вас, коментирате този какво прави, онзи какво прави, а Вие? Запитахте ли се Вие като граждани на България какво променихте в нея, освен че гласувате като маса?
47
1
 
2
 
! Отговори
иридий преди 8 години
>Не искам и миналото ни да краде някой< Кой пък ти го иска това гранясало минало ве, текезесарските,колхозни спомени могат да топлят само и единствено някой душевноболен.