Нямаме заплаха от миграционен натиск! Точка

Оперативният щаб по сигурност се събра на съботно заседание
20 фев 2016 14:30,
31
Нямаме заплаха от миграционен натиск! Точка
Снимка: архив, Булфото

Към момента за страната ни няма данни за непосредствена заплаха от увеличен миграционен натиск.

До това заключение е стигнал Оперативния щаб по сигурност и миграция под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, който се състоя днес, съобщиха от МВР.

Щабът е направил редовен преглед на Плана за действие при засилен миграционен натиск с цел поддържането на високото ниво на готовност при евентуално засилване на натиска.

Направени са били и актуализации на елементи от плана, съобразно с актуалната оперативна информация.

Бил е направен и преглед на нормативните и организационните потребности вследствие на регламентирането на участието на въоръжените сили в охраната на границата.

“Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и в тясно сътрудничество с партньорските служби”, съобщават от МВР.

В заседанието са участвали също министърът на външните работи - Даниел Митов, на отбраната - Николай Ненчев, началникът на отбраната, командирът на сухопътните войски, ресорните заместник-министри на вътрешните, на външните работи и на отбраната, главният-секретар на МВР, председателите на ДАБ, ДАНС, ДАР и на други специални служби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румяна Бъчварова и нея започва да я гони деменцията като Меркел.Обаче околните страдат.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо България няма ограда по границите си. Ами защото на гробище просто ограда не му е необходима - нито някой може да излезе, нито някой иска да влезе.
17
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Тези "мислители" наистина се вълнуват само за заплатите си, нищо повече. Поради това и не виждат някаква заплаха от нашествие. Нали даже несвободната преса писа, че Ердоган заплашвал с поток от бежанци, изнудвал за пари. Това е пряка заплаха, явна, словесно изречена, трябва само да може да разбираш прочетеното за да я схванеш. Освен това строгото мълчание за факта, че България е външна граница на ЕС показва, че петата колона в страната работи не в полза на България.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно вярно.Никой вигрант в момента не остава тук.Според картите на Идил тук е тяхна територия.А тях ги изпращат за Германия
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма заплаха от какво? какво е миграционен натиск? няма заплаха от абсолютно нищо, как изобщо измислихте такава тема пък вие.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха. Вместо да се рискува здравето на нашите гранични полицаи предлагам директно да се пращат автобуси да превозват бежанци до тук. Така няма да незаконни и вместо да плащат на каналджии ще плащат на нашите за транспорт. Ще се знае точния брой. Това е шега.
13
0
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Защо тихомълком Вълкан бе даден на съд?! Всичко по темата емигранти и бежанци у нас е тихомълком. От там и липсата на заплаха. Дали?!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва много да внимаваме, да не ни натресат едно "лагерче" в Странджа и после заедно с лагерчето да си замине и теренът към съседите. А то ако се започне, ще им се услади и ще се появят едни "бойци за независимост" на кърджалийски окръг, дето няма да знаят и името на България как се произнася......
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УПРАВНИЦИТЕ ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖАТ ИЛИ ТОЛКОВА СИВО ВЕЩЕСТВО ИМАТ?ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ОХРАНАТА НА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ,А ОХРАНАТА И ЗАПАЗВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ДОХОДИ!И Б.Б.С ТАЗИ МЕТЛА НЕ ГО ЛИ Е СРАМ...КАКЪВ УПРАВНИК?
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха , ха ха... Да слагаме розовите очила и да сваляме гащите? Че те всеки ден си влизат на малки порции по 30, 50 човека. Което прави по 1 000, 1 500 на месец минимум! Това разбира се е оптимистичната прогноза. А когато започнат да ги връщат от западна Европа, какво ще ги правим? Някога и този момент ще дойде, щом стане напечено при тях. Само озаптяването на турските неоосманистки мераци и ликвидирането на ИДИЛ може да вкарат светлина в тунела!
9
0
 
21
 
! Отговори
Накратко преди 8 години
Няма никакви мутанти, пардон мигранти. А сега да построим следващият "бежански" център...
8
3
 
38
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Сеига глупости бе, как да няма заплаха? Нали сутринта посланика на Турция ясно заяви ,че като стане напечено пуска 5 милиона бежанци като скакалци в Европа!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ще я усетят заплахата под формата на топъл дъх във врата и неприятна болка отзад, но вече ще е късно
6
0
 
39
 
! Отговори
L. преди 8 години
Мигрената или миграцията обсъждахте в края на краищата?
5
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под председателството на Бъчварова може единствено да се сформира комисия за оценка на печен курабии или шеф и кройка . Тази е такава куха лейка че не различава мигрант от бежанец и арабин от ескимос!!
4
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да ги приемаме и да се сливаме с тях, само така ще се спасим и ще облагородим мъртвите си, български гени.
3
3
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Дори тези, които бягат от бомбите и войната не искат да живеят в България. Факт !
2
1
 
36
 
! Отговори
бг преди 8 години
Запетайка!!Не ви вярваме!
1
1
 
46
 
! Отговори
ами преди 8 години
Всеки ден по 2000-3000 хиляди влизат в Европа......но за нас няма заплаха......