Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си

Така няма да мръднем крачка напред, прогнозира Маргарита Попова
21 фев 2016 19:45,
50
Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си
Снимка: БТА

Няма да направим никакви реформи и няма да мръднем крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре към това, което се случва на родната ни земя, у дома. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Втората национална конференция на клубовете "Млади възрожденци", която се състоя днес във Военна академия "Г. С. Раковски".

По думите й реформата в образованието няма да се случи, докато не се погледне на родолюбивото възпитание като процес, в който участват учители, родители и деца.

Не може да искаме от учителите да направят това, за което ние политиците нехаем и не сме им създали никакви условия, коментира вицепрезидентът.

Тя отправи послание и към учителите, родителите и обществениците - да учат децата, че историята е процес, а "не сбор от факти и набор от информация".
Няма да ги има днешните скандали за реформа в образованието, ако имаме правилно отношение към историята, заяви Маргарита Попова.

Българското небе може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора, обърна се тя и към българските генерални по време на конференцията.

Вицепрезидентът отбеляза още нуждата от национален идеал за единение и национална сплотеност.

"Не е ли време да изградим клубове на нашите възрожденци и извън границите на отечеството, за да няма разкъсване на плакати и плачещи души на нашите българи извън границата", попита тя председателя на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев.

Млади възрожденци, делото на Левски е във вас и ще бъде живо години наред чрез вас, отбеляза началникът на Военната академия Тодор Дочев. За образованието, познаването на историята, идеалите, любовта към родината пред децата от клубовете говори и академик Антон Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива изказвания са от типа "празни приказки".Звучи много хубаво; всеки клати глава одобрително и си казва: "Така е, така е. Много е права!"Но какво от това? Какъв е смисъла от подобни изказвания? Какво е следствието от тях?
13
1
 
21
 
! Отговори
the end преди 8 години
Ако вярва в думите които изрича, нека си подаде оставката и застане против мафията която убива страната ни. Обаче няма да го направи, защото тя е част от тази криминална върхушка.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименShto be na tebe li shte ti povqrva Rusiq , kakvo e pravila li dosega , moje da e bila natiskana da mul4i ..
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да я плювате обаче наистина даването на небето ни на Турция да го пази беше огромна грешка. Гавра с паметта на Ботев и Левски и всички останали родолюбци.Но когато ни управляват *** и продажници е така за съжаление.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и с какво ще пазиш небето ни,госпожо? ще го замеряш с прашки за врабчета? къде ни е армията,образованието,здравеопазването........а децата ни къде са - в САЩ,АНГЛИЯ,ГЕРМАНИЯ,АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕНЛАНДИЯ,....? с поглед навътре- къде са ни плажовете,горите,селцата,разбитите пътища,канализацията,....има ли лекари,зъболекари,аптеки,детски градини в малките селища,ясли в софия....? КЪДЕ БЕШЕ И ЗАЩО МЪЛЧА ДО СЕГА ,ГОСПОЖО? и какво направи ти до тук? гледала ли си филма " Москва не вярва на сълзи "
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права е жената и това се отнася най-много за Плевела, Тиквата и Пъпеша, които станаха милиардери за сметка на прогресивно обедняващите българи.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЯСНОВИДЦИ ТВЪРДЯТ ЧЕ ЖЕНА ЩЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нещо да кажеш за паричките в КТБ?
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
QSNOVIDCI TVURDQT 4E JENA SHTE OPRAVI BULGARIQ , DA SE DOVERIM LI ? GOSPOJATA DA NE NI PODVEDE ?
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ ЖЕНА ИМА ПО ГОЛЕМИ ТОПКИ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В ПАРЛАМЕНТА ... Маргарита Попова ПРЕЗИДЕНТ , ВОЛЕН СИДЕРОВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ !!!
4
2
 
19
 
! Отговори
Да! преди 8 години
Много хубаво говори,но защо мълча до сега, а не се опълчи на псевдополитиците!???
3
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Аз бих казал,съдиите.Те политиците да си гледат джоба(това е човешката същност),но съдиите да ги пращат в затвора и ще се откажат да извършват престъпления.Ти си бивш съдия,заради такива като тебе и твоите колеги юристи България е в това положение!
2
1
 
26
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Да правилни слова ,но къде беше до сега или чак към края на мандата си го забеляза или има друга по-прозаична причина (следваща кандидатура).
1
3
 
15
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
Ми то хубаво, ама с президент виден туркофонин и американолюб как ще тръгне реформа към родолюбие и патриотизъм?