Борисов нареди: Кунева с кубинки, Бъчварова – с маратонки!

Премиерът преразпредели задачите на вицетата, остави си службите
22 фев 2016 13:22,
68
Борисов нареди: Кунева с кубинки, Бъчварова – с маратонки!
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов преразпредели ресорите на вицетата си. Причината е избирането на едно от тях, Меглена Кунева, за министър на образованието.

И след раздаването на задачите Кунева ще бди над ставащото в армията, а колежката й Румяна Бъчварова - над процесите в спорта и културата.

До момента Кунева бе известна като силовия вицепремиер в кабинета. След преразпределението на новите ресори обаче Борисов й взима шефството над Бъчварова и тя вече няма да отговаря за работата на МВР.

В задълженията на новия просветен министър обаче остава координация на работата на военното министерство. Освен него Кунева ще следи работата и на външно министерство, на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране.

Още по темата

Тя ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък остава без образованието в ресорите си, които ще следи. Така Борисов лишава й нея от шефство над Кунева, която пое министерство на образованието.

В отговорностите на Бъчварова обаче остават културата, здравеопазването, младежта, спортът и туризмът. В нейния ресор са също Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев остава координатор на дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите.

Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

И Калфин запазва ресорите си - Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Борисов остава службите за себе си. Той ще наблюдава пряко работата на ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Технически операции" и Държавната комисия по сигурността на информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Много подходяща снимка виждате ги двете тетки и двете са от червеното котило на БКП (едната снаха ,а другата дъщеря на партиен сатрап ) барабар с Винету и плевела такива ни управляват за това сме на това дередже.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А банишорски налъми кога, и за кого по-напред?
38
0
 
16
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Тиквоидна му работа,истинска работа не се върши,само се краде.
37
0
 
18
 
! Отговори
666 преди 8 години
и двете от нищо неотбират, ама ресори имат, не е за чудене при условие, че Винетуууууууууууу командва цяла държава
36
0
 
10
 
! Отговори
454 преди 8 години
не беше ли обратното като им гледам ресорите, ама то Боцева работа
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kунева шеф на ЕС, ООН, НАТО и NASA - сега, на момента!
34
0
 
15
 
! Отговори
а преди 8 години
Б.Б. с бутонки.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа нареди- ББ с селезници!
32
1
 
44
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо избраха Кунева за министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
31
0
 
36
 
! Отговори
кубински маратонки преди 8 години
След като пожарникарят мисли в стил "цъфнал налъм", нормално е да заповядва на заместничките си да имитират дейности в стил кубинки и маратонки.
30
2
 
38
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Меглена Кунева която зтвори реакторите в АЕЦ Козлодуй и съсипа енергетиката ни и Бъчварова която изповядва американски фашизъм,такива хора управляват България,заедно с мафиота Б.Борисов.
29
3
 
36
 
! Отговори
:) преди 8 години
Сега вече България ще се оправи :) Още 4 милиарда нов дълг ще взимат хубавците. Ще излапат всичко и след това чак внуците ни ще плащат за алчността и некадърността на една Тиква.
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако нареди и един тест дрегер за наркотици в парламента ще удари картела,Бялата Златка първа ще вдигне врява ,че и се нарушават човешките права.Боцко взе да ми става симпатичен когато е ядосан
27
0
 
29
 
! Отговори
Народен преди 8 години
Значи са обути подходящо, да побягнат на майн-ата си и да не се връщат повече!
26
1
 
23
 
! Отговори
Пилона преди 8 години
Бойко е искал да каже: Кунева по кубинки, Бъчварова по маратонки! И по вълна ХАХАХАХАХХА
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е от такива отговорнички сме на това дередже
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румъния пусна бюлетин за арест на Бендо,както знаем румънците не се шегуват и ако докопат жив Брендо със Борисов и мафията около него е свършено.И този път Борисов и Цветаноя няма да могат да отвлекат дъщеричката на Брендо.Предстоят интересни моменти дами и господа,ще става горещо
23
2
 
20
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Щом са ме избрали, ще се подигравам със стадото наречено народ, до откат. Тъй рекох АЗ, Тиквата!
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Универсални бойци са нашите политици, от всичко разбират, и за всичко стават. Предлагам Кунева да я сложим министър на агенцията за извънземните въпроси, или на дирекция аеронавтика и космонавтика. Ще се справи без проблем.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева с МВР охрана в ромските училища, а Бъчварова с пълно бойно на границата.