Борисов нареди: Кунева с кубинки, Бъчварова – с маратонки!

Премиерът преразпредели задачите на вицетата, остави си службите
22 фев 2016 13:22,
68
Борисов нареди: Кунева с кубинки, Бъчварова – с маратонки!
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов преразпредели ресорите на вицетата си. Причината е избирането на едно от тях, Меглена Кунева, за министър на образованието.

И след раздаването на задачите Кунева ще бди над ставащото в армията, а колежката й Румяна Бъчварова - над процесите в спорта и културата.

До момента Кунева бе известна като силовия вицепремиер в кабинета. След преразпределението на новите ресори обаче Борисов й взима шефството над Бъчварова и тя вече няма да отговаря за работата на МВР.

В задълженията на новия просветен министър обаче остава координация на работата на военното министерство. Освен него Кунева ще следи работата и на външно министерство, на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране.

Още по темата

Тя ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък остава без образованието в ресорите си, които ще следи. Така Борисов лишава й нея от шефство над Кунева, която пое министерство на образованието.

В отговорностите на Бъчварова обаче остават културата, здравеопазването, младежта, спортът и туризмът. В нейния ресор са също Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев остава координатор на дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите.

Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

И Калфин запазва ресорите си - Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Борисов остава службите за себе си. Той ще наблюдава пряко работата на ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Технически операции" и Държавната комисия по сигурността на информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.