България ще засили охраната на границата си

Плевнелиев зове да се разграничават бежанци от мигранти
35
България ще засили охраната на границата си
Снимка: БТА

Според президента Росен Плевнелиев трябва да се разграничават търсещите убежище от военните конфликти и  икономическите имигранти.

Още по темата

След срещата си с президента на Кипър Никос Анастасиадис, който е у нас по неговата покана, държавният глава потвърди решимостта на страната ни да засили мерките за охрана на външната граница на ЕС.

"България спазва правилата и регистрира всеки имигрант на своя територия в съответствие с европейското законодателство", добави още Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата си.

И двамата държавни глави призоваха за изработването на общ европейски подход за справяне с миграционната криза, който да се основава на споделената отговорност и солидарност на всички държави от ЕС.

Според тях ЕС трябва да действа проактивно и решително за отстраняване на първопричините за кризите в Близкия Изток и Северна Африка, а не да реагира едва когато бежанците достигнат европейските граници.

Росен Плевнелиев коментира още, че Кипър може да допринесе за енергийната диверсификация на държавите от Югоизточна Европа.

Двамата президенти призоваха Европейския съюз да окаже подкрепа за изграждането на енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа, която да увеличи енергийната сигурност за всяка страна от региона.
 
Разработването на газовото находище "Афродита" в изключителната икономическа зона на Кипър и проектът за изграждане на газопровод от Източното Средиземноморие до континентална Европа, са в интерес на всички държави на Балканите, заяви българският държавен глава.

Росен Плевнелиев подчерта, че страната ни подкрепя всеки проект, който води до реална диверсификация на енергийните доставки и до установяването на пазарни цени на енергийните ресурси. Никос Анастасиадис заяви пред Росен Плевнелиев, че сътрудничеството на Кипър с Гърция, Израел и Египет в сферата на енергетиката е открито и за други партньорски страни като България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко,другари!В сравнение с уппавляващите ни от ЕС Плювналиев,Борисов и всичката управляваща ни п.аплач ,особено след 1989г, е в пълно съответствие с "международните изисквания"!Четете, радвайте се и се гордейте със способностите и делата на и.зродите,управляващи ЕС:през гугъла: Ангела Меркель как змеиное яйцо Штази. Часть 1-я
20
1
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Да му изпратим един 155 мм снаряд от гаубица, а?Че белким се сети...
19
1
 
8
 
! Отговори
дий преди 8 години
Този некадърник Тапет ОфшорАлиев дори и коментари неможе да събере!!!Отрпката не заслужава и презрение!!!!!!!!!!!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според президента Росен Плевнелиев трябва да се разграничават търсещите убежище от военните конфликти и икономическите имигранти.Бе питам (сериозно) - тия дето са избягали от военните конфликти - какви точно са? Те са спасени от конфликтите напускайки границата на страните с военни действия. След това какви точно са? От конфликта в Сирия примерно - бяга чак в Норвегия, та да е спасен или заради друго?Не знам дали и децата се вързват на тоя виц за "бежанците"?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aйде бе ние имаме ли граница от това което видях по телевизията имаме некакви парцали около т.нар българска граница .Имаме ли гранична войска въобще имаме ли военни които се обучават за такива .Президента нали ти отговаряш за войските е имаме ли българска войска или ще искате такава от НАТО.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тоя до теб,няма как да я засилиш,подсилиш.Не будалкай народа др.президент.
15
1
 
13
 
! Отговори
дий преди 8 години
Няма ли да въведат закон с който екскурзиите на такива като Тапета да се забранят??Този ихарчи луди пари да ни излага пред света с неговият циркаджийски репертоар!!!!!!!!!!!!!!!
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-празен и безумен президент не сме имали никога.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росен Плевнелиев подчерта, че страната ни подкрепя всеки проект, който води до реална диверсификация на енергийните доставки...?!?Тоя дали е гледал скоро картата на света?Задграничните му ментори пак са му писали в текста за диверсификацията и той за N-ти път си повтаря тези глупости.Как ще диверсифицира? Може би ще внася нефт и газ в бутилки, от USA?Като вица за Мирча Кришан и краставицата... Кой каквото го пита, той отвръща за краставицата, защото само за нея знае. Така и тоя с диверсифи..
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият президент вместо да седне и да защити българските интереси във Кипър той за газовото находище на Кипър седнал да разговаря.....във Кипър има над сто хиляди българи който са третирани като хора от трета страна....няма добро заплащане,социалните или не ги плащат или внасят минималната ставка,българи са гонени на улицата от работодатели,българки са гаврени пак от кипърски работодатели,обещетения,детски,просто се губят във кипърската с-***...ако отидеш във нашето посолство за помощ вдигат ръце
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя па все зове!
10
2
 
19
 
! Отговори
Хенде Хох преди 8 години
ЕЙ ТОЯ СЯ.... баси,не знам вече как да го нарека..изчерпах се муахаххахаххахааа...
9
1
 
12
 
! Отговори
хм нови ценности ли преди 8 години
Я плевела еволюира ха-ха ще излезе ,че най-после дънната му платка е сработила .
8
1
 
10
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
КОГА ?! И КАК ?! Минута е много! Няма време!
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брутална цензура цари в този сайт! Задминали сте тошовата бе, госпожи и господа!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** наистина е президент на мигранти. Я колко, българи се суетят ту на първи, ту на втори терминал. Де да се беше загрижил толкова и за нас, щяхме да го преизберем пожизнено.
5
1
 
31
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
По-празен и безумен президент не сме имали никога. Срам за Родината !Всички гласували за него трябва да обмислят участието си в следващите избори. В името на децата си, които не са виновни за нищо.
4
1
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
И народа ако засили президента към миналото ще е добре.
3
1
 
20
 
! Отговори
bobo преди 8 години
***
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сменили са му диска