Кой е подготвил обществените поръчки за определени фирми?

Новият закон бил по-лош, отварял още корупционни врати
15
Кой е подготвил обществените поръчки за определени фирми?
Снимка: БТА

Новият закон за обществените поръчки е много лош и отваря минимум 8 нови корупционни врати, смята лидерът на ДСБ, обявил се за опозиция, Радан Кънев.

Според него пък прекратяването на обществени поръчки за 1,7 млрд. лева по настояване на премиера Бойко Борисов не е решение на проблемите.

Необходимо е разследване за това кой е подготвял тръжните документи така, че да се облагодетелстват определен кръг от фирми. Освен това е нужна законодателна инициатива, за да не се случват злоупотреби в бъдеще, коментира Кънев, цитиран от пресцентъра на ДСБ.

Той припомни, че депутатите от ДСБ и Гражданския съвет на РБ имат конкретни предложения, включващи антикорупционна прокуратура по румънски модел.

"Нарекохме я "Българският ОЛАФ". Ако не следим как се харчи всяка стотинка, едно е сигурно, ще останем най-бедните в Европа", допълни Радан Кънев.

"Остава ГЕРБ да започнат да работят по румънски модел. Такава тенденция, обаче, няма. Тревожен е фактът, че премиерът Борисов даде "заден" по темата за обществените поръчки. Понятие като "преместване" по закон няма", отсече Радан Кънев. 

Като особено гореща за Варна определи лидерът на ДСБ темата за спрените поръчки за автомагистрала Хемус и транспортната инфраструктура на североизточна България, които забавят развитието на града.

Според Радан Кънев министърът на транспорта Ивайло Московски е един от най-слабите министри в Кабинета Борисов, с работата си забавя развитието на североизточен и северозападен райони. Депутатите от ДСБ са изчерпали доверието си към него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Г-н Кънев и да му обяснявате на "мат'риала" андрешковци с думи прости, той пак няма да Ви разбере, защото е още по-*** и пак ще гласува за Цървула и Тиквата безнаказано да го крадат, защото те са му идеал за съвършенство - прости и нагли селски тарикати.
8
0
 
7
 
! Отговори
г7 преди 8 години
П,Москов предаде ДСБ .Предстои да бъде изключен от партията.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане абе ти не разбра ли че за Пъпеша вече не съществуваш?
6
0
 
8
 
! Отговори
до #2 преди 8 години
аз пък мисля, че няма ненагласена обществена поръчка! защото в момента няма друг бизнес в България! всъщност има - хазарт . Това е и единствения начин да се сдобиеш с някакви пари - надеждата умира последна...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществените поръчки се правят за тези, които плащат по-големи комисионни.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов сам се навря във фекалиите с нагласени поръчки с еврофинансиране, така че да бъдат спечелени от една и съща банда престъпници. Значими фигури от ЕС му скръцнаха много яко със зъби и той на момента спря проектите. С което показа на целия свят, че той еднолично ги дава и ги спира. И това става в съюз на демократични държави. ОК, сега ги е спрял, докато отмине бурята, после пак, така ли?
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалко, че Москов не последва Радан, а се отдаде на Бойко. В излизането на Радан в опозиция имаше много енергия, която сега щеше да е печеливша. ББ се опитва да печели време чрез тези пиар акции със спрените поръчки и да излезе чист, за да спечели следващите избори.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 1/3 от всички обществени поръчки в страната са нагласени, Не е вярно, над 2/3 са нагласени.И никак не е случайно, че се печелят масово от фирми на ГЕРБ, които се отчитат лично на Борисов.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами КОЙ ги е подготвял е ясно - кой управлява последните 6 и повече години - една Олигарски с ДПС, останалите Боко Т. с ДПС. Това е! И това е гърбът им на управляващите: Той отново повтори критиките си към новия Закон за обществените поръчки, който отварял "минимум осем нови корупционни вратички". "Всички те бяха приети с гласовете на обичайното мнозинство - ГЕРБ, ДПС и АБВ и при услужливото отсъствие на БСП, каза още Радан Кънев.