Адреналин в НС: Да намерим място за гонките...

Шефът на транспортната комисия иска правила за любителите на адреналина
23 фев 2016 19:27,
40
Адреналин в НС: Да намерим място за гонките...
Снимка: архив Булфото

Да се намерят терени, където любителите на адреналина да си правят гонки регламентирано. Това предлага шефът на транспортната комисия Настимир Ананиев от РБ.

"Трябва да се изработят правила, при които любителите на адреналина да могат контролирано да упражняват хобито си", каза той, цитиран от пресцентъра на Блока.

Още по темата

Предложението на депутата идва няколко дни след поредната трагедия, предизвикана от гонка. В неделя две момчета от Бургас загинаха, а други трима бяха ранени след смъртоносно състезание на изоставено летище край Сливен.

Според Ананиев е възможно да се създаде регламент за специални терени – стари полигони или летища, на които да се провеждат организирани гонки.

"Това може да се случва в контролирана среда, където на място да присъстват екипи на полицията, медицински екип и пожарната", смята депутатът.

Ананиев предлага, когато се съберат няколко желаещи за гонки, те да уведомят за това общината със заявление подобно на тези, с които се обявява провеждането на протест.

"Гонките и т.нар. дрифтове не могат да се правят в рамките на населените места и да поставят под заплаха живота на гражданите, нито безконтролно да се осъществяват на старите летища или полигони. Това само по себе си е заплаха за живота и на шофьорите", убеден е депутатът.

Ананиев обяви, че е готов да организира кръгла маса между представители на МВР, други институции и любителите на адреналина, на която да бъдат дискутирани варианти за предотвратяване на злополучни инциденти и въвеждане на ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този лапащ кияк,след животоспасяващата наредба за фаровете през деня и ефекта от нея,трябва незабавно да си подаде оставката. Аман от кухократунести шуробадженакорушветчийски некадърници. Предишната простотия бе да налагат шест години затвор ефективно, за дрифт. Тея гламари с едно пушене на определените за целта места не могат да се справят, а какво остава за сериозни проблеми.
6
7
 
3
 
! Отговори
gos преди 8 години
Това са глупости! Всяка инициатива би следвало да има цел, която да е измерима и след примерно година да има отчет постигната ли е целта, и ако не е, инициативата да се отменя, а предложилият я да понася санкции. Обособяването на места за гонки няма да доведе до нищо друго освен завземане на обществен ресурс и публична собственост под благовиден предлог. Гонките на останалите места няма да намалеят. Нима мисли някой че като има 2 писти в БГ всички ще идат там, а другаде ще са примерни
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега остава с нашите данъци да им осигуряваме полицейска охрана и линейки!
4
6
 
8
 
! Отговори
хм преди 8 години
подкрепям
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА, престъпници !Значи вече искате да узаконите избиването на българите в мирно време .
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам пред народното събрание през работните дни когато "ходят на работа" дупетатите.
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия си има специални писти за любители на високите скорости, но си плащаш, защото освен, че имаш такса за използваната писта си плащаш и за медицински екип който е задължителен. А нашите пикльовци и 10 лева не биха дали излишни за писта, като могат да си го правят по улиците безплатно това гонение.