Адреналин в НС: Да намерим място за гонките...

Шефът на транспортната комисия иска правила за любителите на адреналина
23 фев 2016 19:27,
40
Адреналин в НС: Да намерим място за гонките...
Снимка: архив Булфото

Да се намерят терени, където любителите на адреналина да си правят гонки регламентирано. Това предлага шефът на транспортната комисия Настимир Ананиев от РБ.

"Трябва да се изработят правила, при които любителите на адреналина да могат контролирано да упражняват хобито си", каза той, цитиран от пресцентъра на Блока.

Още по темата

Предложението на депутата идва няколко дни след поредната трагедия, предизвикана от гонка. В неделя две момчета от Бургас загинаха, а други трима бяха ранени след смъртоносно състезание на изоставено летище край Сливен.

Според Ананиев е възможно да се създаде регламент за специални терени – стари полигони или летища, на които да се провеждат организирани гонки.

"Това може да се случва в контролирана среда, където на място да присъстват екипи на полицията, медицински екип и пожарната", смята депутатът.

Ананиев предлага, когато се съберат няколко желаещи за гонки, те да уведомят за това общината със заявление подобно на тези, с които се обявява провеждането на протест.

"Гонките и т.нар. дрифтове не могат да се правят в рамките на населените места и да поставят под заплаха живота на гражданите, нито безконтролно да се осъществяват на старите летища или полигони. Това само по себе си е заплаха за живота и на шофьорите", убеден е депутатът.

Ананиев обяви, че е готов да организира кръгла маса между представители на МВР, други институции и любителите на адреналина, на която да бъдат дискутирани варианти за предотвратяване на злополучни инциденти и въвеждане на ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Неграмотният споменат по-горе депутат не знае, че за живота си пълнолетният човек отговаря сам, няма нужда някой да се грижи за него допълнително, при условие че не застрашава други хора. На запустели писти, които са много на територията България, спокойно могат да се правят гонки, само не трябва да им се пречи. За какви уведомления става дума? А вече, че участниците могат да се избият - да, уви, поемат си такъв риск. И съответно работа за полицията и прокуратурата. Но нали затова съществуват.
26
0
 
2
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Абе друго са си сауди дрифтовете , очаквайте скоро и у нас с чалга акомпанимент!
25
1
 
1
 
! Отговори
толерантен преди 8 години
Да се организират легални гонки иначе Лудата глава не знае спирка!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само с глоби не става. Крайно време е да се въведе обществено-олезен труд.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатен обяд няма. Който иска гнкида плати за очуждаване на земята, за построяване на писта и шоср до нея, за дежурство на полицията и бърза помощ. Да плати спрциална застраховка гонка и готово
22
1
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
И кой пък от всички тук е ходил на писта е Европа? Кой е участвал в организацията на подобно нещо? Спокойно, мед екип и пожарната няма да ги плащате вие, а хората които си плащат да карат! Аз съм ЗА такива места, просто трябва да се направи като хората! Да се самоиздържа от такса да караме и от входа на зяпачите. Не е нужно всеки ден да има гонки, събота и неделя е дотатъчно! И промяна на закона - дърпаш ли се на улицата, книжката и солена глоба! Да се научат малките пикльояци, че кефа цена няма
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и сам от перник и имам голфизправям го на две гуми и дигам 220
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такъв филм като Места за гонки в Европа. В Европа има писти, на които се провеждат състезания с лицензирани автомобили, а не се избиват някакви 18-годишни пикльовци с тунинговани 20-годишни Голфове.
19
0
 
8
 
! Отговори
Tr преди 8 години
Трябва да има осигурена полиция, пожарна,мед.екипи - също така поп и представители на няколо погребални агенции
18
0
 
3
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Толкова ли им е излишен адреналина, че се чудят как да го изразходват?!Ще има и такива моменти за това се пазете.Не се харчете на празно.Живота е кратък- само един миг
17
1
 
5
 
! Отговори
ШОФ преди 8 години
ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРИ ГОНКИТЕ В СОФИЯ Б.Б. НАСОЧИ "СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ " КЪМ ПУСТЕЕЩИ ЛЕТИЩА Е И ?
16
2
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Каква регламентирана гонка може да се направи с автомобил, който не е лицензиран за "гонки"? Всички самозвани пилоти с трицифрени глоби и книжките на трупчета!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нормалните държави няма места за гонки,а писти изградени по стандарти,на които за да караш си плащаш.При това спазвайки всички мерки за сигурност.Това трябва да се направи,не да ми търсят места за гонки!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В коментар 1 е казано всичко! Ако няма такси за пистите на "любителите"-убийци, трябва да има солени глоби и затвор, а не отнемане на книжката!Останалото са празни приказки
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е. да могат да се избиват контролирано? Че и в присъствието на екипи от лекари, пожарна и полиция? И кой ще плаща за това?=====Те самите и техните родители.
12
3
 
11
 
! Отговори
Твърдо ЗА преди 8 години
Има толкова много военни летища, които са изоставени в момента.Да ги правят за такива писти - участниците се подписват и носят сами отговорност вслучай на нещастие. Както е с боксьорите - те си носят отговорност за живота на ринга.И задължително криминализиране на гонките по пътищата - отнемане на книжките поне за15 години и между 2-5 години ефективни присъди за опит за у б и й с т в о на останалите участници на пътя.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Трябва да се изработят правила, при които любителите на адреналина да могат контролирано да упражняват хобито си"===Т.е. да могат да се избиват контролирано? Че и в присъствието на екипи от лекари, пожарна и полиция? И кой ще плаща за това?
10
2
 
8
 
! Отговори
ха-ха писти преди 8 години
Какви любители на високите скорости в по-голямата си част това са пикл.овци които на гърба на мама и тате карат стари трошки и се надбягват по между си за някой лев ,но пък искат да бъдат забелязани ,че са велики и за това в огромната си част предпочитат улиците.
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са любители на адреналин, а тотално изтрещели хора. Младото население тотално изтрещява от липса на преспектива и реализация. И в белите държави хората са любители на адреналин, но не се трепят по гонки, излагайки живота и на околните в опасните, а намират цивилизовани начини да отпушат напрежението! Само бой, тояга и глоби за гонкаджиите - убийци!
8
4
 
10
 
! Отговори
niki преди 8 години
До 3:Навсякъде по Европа има регламентирани места, където се организират такива състезания. Примерно в Гърция, пистата Серес е собтвеност на общината и тя се занимава с организацията. Стига сте дрънкали глупости, по-дорбе е да има места, където регламентирано да се провеждат тези неща, отколкото само да търсим виновен и нищо да не се прави.