БСП и "Атака" почетоха с венци Съветската армия

Левите зоват да я помним, въпреки русофобските изказвания
226

Снимка: БСП

Стотиците социалисти, начело с депутати от БСП, се събраха днес да почетат Деня на защитника на отечеството пред паметника на Съветската армия в столицата.

Същото направиха и привържениците на "Атака", които бяха водени от лидера си Волен Сидеров.

"Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ", заяви говорителят на левицата Атанас Мерджанов.

Според него историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили  фашистите от България.

"Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на  руската армия и това което тя е дала на  България и света", призова говорителят на левицата, цитиран от пресцентъра на партията си.

Сидеров пък коментира, че когато се отбелязва Деня на Европа с "Одата на радостта", трябва да звучи и химнът на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува.

"Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа", заяви пред той.

По думите на лидера на националистите военната мощ на Хитлер се създава с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми.

"Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като "Стандарт ойл" и "Дженерал мотърс", посочи Сидеров.

Според него това е направено, защото са пропаднали плановете на западните сценаристи Русия да бъде превзета чрез Болшеви шка революция. 

"Планът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви", заключи Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
8
 
9
 
! Отговори
ами преди 8 години
Атакисте,не се пъни ,не можеш да видим на никой сметката .Ако не дай Боже се доберете до властта БГ ще заприлича на Ирак на Садам и знаеш как ще завършиш заедно с вожда си .Не мисли ,че Америка няма да ви изпрати 300 000 пехота и ф 22 /.
126
5
 
9
 
! Отговори
хе преди 8 години
В България на политическата цена няма фашисти ,има само предатели като Сидеров,Москов и тнИсториците отдавна са казали това но някой *** още живеят с Ленин . Не,България е едно недорасло ляво общество ,което от османски феодализъм мина на европейски релси благодарение на Австрия и Германия . Това са държавите ,които ни изградиха заедно с Русия,но онази Русия днес я няма защото мина червената метла на бошлшевизма.А Бердяев е казал точно .Комунизмът е идеология на завистта.
125
16
 
11
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Пешко А ТИ СИ ЕВРОАТЛАНТИ4ЕСКИ ГЬЗОЛИЗЕЦ И ПРЕДАТЕЛ НА БЬЛГАРИЯ СКОРО ЩЕ ВИ ВИДИМ СМЕТКАТА
124
4
 
10
 
! Отговори
а преди 8 години
Кой сте вие гн Сидеров.Спите ли спокойно или за вас болшевиките няма нещо скверно което да не направите.Да не излъжете и тн.Кое ви даваше право да се пишете фашист 10 фг и сега да ни разкриете по един долен начин болшевишката си физономия.Знаете ли ,гледам понякога предаванията ви и освен дебелаки шегички и завист не виждам друго .Един Вацев не стига за да си предадете умност.Пък и Вацев така хитро ви бъзика,но то трябва да имаш акъл да го разбереш .Чао и помни ,не си интересен човече.
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КРИМ е БЪЛГАРСКИНо сибир е китайски Китайската поговорка и народна мъдрост твърди Крим ваш Сибир наш
122
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 183,именно
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До даТака са наредили от москва че иначе вместо двадесет човека щеше да има само десет от бсп и десет атакисти сега поне са 20
120
1
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Сайдеренко много бързо и успешно го превърнаха във вярно съветско псе още кога го направиха пиарче на Мултигруп, така че изненадата от транформацията му в съветски патриот остана само за верните му последователи, които мимикрираха за един ден и те в съветски патриоти, което само доказва колко са им гладки мозъчетата
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвременна Русия се превръща в своеобразен световен феномен най-богата на природни ресурси територия е с бедно, маргинализиращо се население, което се разкапва от алкохолизъм и тежки патологични заболявания, средната продължителност на живота на руснаците е като тази в африканските нации много по ниска от българите и поне десетина години по ниска от средната продължителност на живота на американците
118
4
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
Но защо БСП се нарежда до Сидеров >?Защо ,кому е нужен този политически негодник ? Не си струва дтругари и другарки .Това няма да ви донесе никаква полза .
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Димитър Благоев: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. (Принос към историята на социализма в България, С., 1976)
116
2
 
11
 
! Отговори
Падението на Сидеров преди 8 години
Обаче аз помня ,че така нар антифашист Сидеров през 90 те години пишеше статии срещу червената армия,а през 2005 като създаде Атака на митингите си пускаше Вагнер .
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Десет пенсионери на кръст, атака и бсп умряха, с тях и русофилството като лечимо заболяване
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изразът полезни *** е на Ленин. И е плод на политическата целесъобразност. Под полезни *** вождът на болшевишката революция (известен с безцеремонния си език) е разбирал онези леви симпатизанти и горещи привърженици на Съветска Русия, от които режимът в Москва има реална полза, защото му служат като рупори навън. Полезните ***,са разделени на следните три категории: хора, които действат по силата на убежденията си (без финансиране); хора, симпатизиращи на Съветска Русия (с частично финансово стимулиране); хора, които нямат идеали, но за пари са готови на всичко (пълно
113
1
 
0
 
! Отговори
Гъци преди 8 години
От ГъциДаже Югославия се облажва с българска земица, която още си е там, поради простата причина - България е съюзник на фашистката Ос, а Югославия - съюзник на Победителите! А през 1941-44 г. в България пак е било пълно с гов номети, които по понятни причини не са се драли срещу Русия в сайтове като тоя, но са го правели по кръчмите и във вестниците. А Германия тогава е изглеждала много, ама МНОГО по-непобедима от НАТО сега!!!
112
4
 
1
 
! Отговори
Гъци преди 8 години
До 166Еми щеше, ако не беше пълна с тъ пана ри като тебе и *** лите като тебе в тая тема и навсякъде, ъдето се пише за Русия! Щеше, ако разни ти кви не беха решили да се залепят за Хитлер, както и вие сега сте се залепили за НАТО! Един ден пак ше се чудите оти сте под руско! То убавото с акъл се прави, а не с усти, пълни с го вна!Русия не влиза в България, както в Югославия и както сички знаят, двете държави, макар и с петолъчки на знамето, немат нищо общо като следвоенна съдба!
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смърт за всички комунисти.Да на Русия, не на комунизма!
110
0
 
5
 
! Отговори
КРИМ е БЪЛГАРСКИ преди 8 години
а ние Българите ви дадохме азбука писменност език покръстихме ви научехме ви на държавност и ви помогнахме да спечелите поредната си имперска руско-турска война
109
4
 
0
 
! Отговори
Кицито преди 8 години
До историята помниХуу че помни - след още некоя година България ше е само спомен, а ти ше си й Цар! Муахаха!
108
2
 
9
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Браво Волене, браво Сидеров, Браво руска подметка - лъсна червения ти за.ник