БСП и "Атака" почетоха с венци Съветската армия

Левите зоват да я помним, въпреки русофобските изказвания
226

Снимка: БСП

Стотиците социалисти, начело с депутати от БСП, се събраха днес да почетат Деня на защитника на отечеството пред паметника на Съветската армия в столицата.

Същото направиха и привържениците на "Атака", които бяха водени от лидера си Волен Сидеров.

"Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ", заяви говорителят на левицата Атанас Мерджанов.

Според него историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили  фашистите от България.

"Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на  руската армия и това което тя е дала на  България и света", призова говорителят на левицата, цитиран от пресцентъра на партията си.

Сидеров пък коментира, че когато се отбелязва Деня на Европа с "Одата на радостта", трябва да звучи и химнът на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува.

"Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа", заяви пред той.

По думите на лидера на националистите военната мощ на Хитлер се създава с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми.

"Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като "Стандарт ойл" и "Дженерал мотърс", посочи Сидеров.

Според него това е направено, защото са пропаднали плановете на западните сценаристи Русия да бъде превзета чрез Болшеви шка революция. 

"Планът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви", заключи Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
1
 
! Отговори
Гъци преди 8 години
До историята помниТака е - и ядрена енергетика разви, и в космоса българи летяха на метли от средновековието! Още учите в училищата и университетите, дето ги построиха средновековните комунисти! И болниците са ви от тогава, и пътищата, и ЧЕЗ още не може да смени кабелите, дето завари от комунистите, и още тук-там има за крадене! Немате пари да боядисате и поддържате това, което се построи за 45 години!
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво празнуваме, други? 40 милиона убити червеноармейци? Наздраве тогава!
105
0
 
4
 
! Отговори
усмивки от миналото преди 8 години
перхидрола какво прави там нали щеше да сваля альошата от наряд а сега поклони му прави
104
0
 
5
 
! Отговори
напред братя преди 8 години
Нека всички нормални българи да се съберем и да съборим ***!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, че със всяко свое действие тези гнусни национални предатели все повече настройват българите срещу русия. Хотели как лучше, получилос как всегда.
102
0
 
7
 
! Отговори
наташка преди 8 години
един рейс болшевишки поклонници
101
0
 
4
 
! Отговори
историята помни преди 8 години
Политическата свобода, която българите са имали след Освобождението, може да е била доста по-малка от тази във Великобритания или САЩ, но някаква политическа свобода все пак е имало. Въпреки пагубния съюз с Хитлер, в България през цялото време е имало легална опозиция. Да си спомним, че България все пак е опънала на Хитлер и спасила евреите си. След съветската окупация българите вече няма никаква политическа свобода. Всяка опозиция, дори доста лява и близка до комунистите е избита и низвергната!
100
1
 
12
 
! Отговори
историята помни преди 8 години
Съветската окупация през 1944 е краят на Третата Българска Държава. На мястото на България се появява грозен мутант, наречен по-късно НРБ, примитивна азиатска диктатура по съветски образец. Развитието на българското общество, което се е европеизирало активно след Освобождението, се връща няколкостотин години назад. Българите губят основни свободи, които раята е имала дори в Османската империя: икономическа свобода и свобода на пътуване.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ген. АлександровА вие оставате да си другарувате с Ердоган и ИДИЛ тук! Още 500 години...
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ спасяват съвеЦката армия! А др. Сидеренко (ефенди) пак говори велики глупости, а трябваше отдавна да е освидетелстван!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидер защо не брани нашите интереси на плажа Варадеро?
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас не е имало нито фашисти, нито нацисти. Обаче солдатите и мандражиите са изпотрепали над 200 000 истински БЪЛГАРИ, та затова са си измилили цялата история с антифашизмът
95
2
 
4
 
! Отговори
Атака и БСП преди 8 години
Националисти + социалисти = националсоциалисти тоест ф.ашисти!
94
2
 
6
 
! Отговори
Ген. Александров преди 8 години
Национални предатели, с едноцифрени процентчета, с дърт електорат, беден и оскотял, скоро заминаващ при Тодор Живков цървула и СССР.
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спряха хитлерофашизма за да ни натресат комунотероризма, благодаря много гадове!
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стотиците социалисти, начело с депутати от БСП, се събраха днескъде ги водяхте стотици бе? На 5-та снимка са най-много - 17 бляда.
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е направила наистина много за България.Това не може да бъде отречено,нито опровергано.Въпросът е,че благодарността към тях не трябва да бъде като към паметници-това е лицемерие и,но с братско сътрудничество към сегашния руски народ.
90
2
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Няма как да ни изненада чуждопоклонничеството на атакистите (бсп-то е ясно) - на 19 февруари камерна полупияна групичка именно атакисти освирка държавния глава и оскверни момента, в който стотици българи се бяха събрали да отдадат почит на една от най-важните фигури в историята си. А се разбра, че въпросните са полупияни и атакисти от споделените от самите тях клипчета, в които се проявиха като стадо ***, издаващи неразбираеми звуци и въртящи половинка пукница
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте Сидеров как гледа гузно. Солдатите са се борили с танкове, а той с клек-шопове, коркови тапи и стюардеси :)
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАНЧО МЕНТАТА ЗАЯВИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, ЧЕ ПРЕЗ ВСИЧКОТО ВРЕМЕ Е ИМАЛ УСЕЩАНЕТО,ЧЕ ТУРЦИЯ НАПРАВЛЯВАЛА ДПС- НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА И ДА ЗАКРИЕ ТАЯ ПРОТИВОЗАКОННА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ- НЕЙНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ УМИРАТ ОТ ГЛАД, А МАФИОТСКИТЕ И ЛИДЕРИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПОРЦИИ И ОГРАБИХА НАРОДА- БАНДИТИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ.