БСП и "Атака" почетоха с венци Съветската армия

Левите зоват да я помним, въпреки русофобските изказвания
226

Снимка: БСП

Стотиците социалисти, начело с депутати от БСП, се събраха днес да почетат Деня на защитника на отечеството пред паметника на Съветската армия в столицата.

Същото направиха и привържениците на "Атака", които бяха водени от лидера си Волен Сидеров.

"Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ", заяви говорителят на левицата Атанас Мерджанов.

Според него историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили  фашистите от България.

"Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на  руската армия и това което тя е дала на  България и света", призова говорителят на левицата, цитиран от пресцентъра на партията си.

Сидеров пък коментира, че когато се отбелязва Деня на Европа с "Одата на радостта", трябва да звучи и химнът на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува.

"Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа", заяви пред той.

По думите на лидера на националистите военната мощ на Хитлер се създава с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми.

"Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като "Стандарт ойл" и "Дженерал мотърс", посочи Сидеров.

Според него това е направено, защото са пропаднали плановете на западните сценаристи Русия да бъде превзета чрез Болшеви шка революция. 

"Планът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви", заключи Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята трябва да се помни. Независимо от политическите наклонности. Този паметник по-скоро го приемам като паметник на хората, които са загинали, с идеята, че ни освобождават. Te не са искали да идват тук, а са били принудени да го направят. А за това, че са отделни индивиди са изнасилвали - така е, но по тях не може да се обобщава. Със същата лекота се обобщават и всички нацисти, но твърде лесно се забравя, че огромна част от тях са били нормални, свестни хора.
6
14
 
18
 
! Отговори
тв преди 8 години
като гледам снимката, все още много народ има нареден на яслата на Москва, по тоя повод Левски е писал на Любен Каравелов Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгарско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките"
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonym 8Социал-националист.
4
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тебе ако не те е освободила, повечето българи ги е освободила през 1944 година. Ти да ен си потомък на някой от фашистките кръвопийци от онова време.
3
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало е да ги арестуват за шпионаж в полза на чужда, вражеска държава!
2
19
 
7
 
! Отговори
MAKED0N преди 8 години
Taka e Crvenata armija ne oslobodi od bugarskiot fasizam.
1
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 пенсионера и няколко злеплатени нашисти. Жалка работа.