Цацаров отрича: Няма "шпицкоманда"!

Главният прокурор разкри, че още един депутат ще има нужда от охрана
23 фев 2016 19:50,
30
Цацаров отрича: Няма "шпицкоманда"!
Снимка: Булфото

Не съм встъпил в длъжност след корупционна сделка. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг след като се срещна със служителите на Столичната следствена служба.

Цацаров заяви, че не приема изявленията на следователя Бойко Атанасов пред медиите и те не отговарят на истината.

По думите на главния прокурор твърденията на Атанасов не са били подкрепени и от останалите следователи от столичното следствие.

Цацаров посочи, че по отношение на твърденията за нарязани документи - доказателства по делото КТБ, изхвърлени в контейнери, е извършена проверка, която е установила, че документите представляват работни копия на протоколи и няма нито едно унищожено доказателство. 

Още по темата

По думите му ръководителят на следствения отдел в случая е допуснал тежка организационна небрежност, защото не е създал ясна организация за унищожаването на документите. Цацаров заяви обаче, че никой не може да си представи, че прокуратурата и следственият отдел ще изглеждат като шпицкоманда.

Главният прокурор коментира, че веднага след изявленията на следователя Бойко Атанасов пред медиите е поискал ВСС да направи проверка на всички негови твърдения. По думите на Цацаров изявленията на Атанасов не са намерили "опора, подкрепа или доказателства".

Той посочи, че на срещата днес не е имало нито един следовател, който да е възразил срещу разделението на следствения отдел на сектори. Цацаров добави, че основната част от следователите днес са поставили вътрешноорганизационни въпроси.

По отношение на информацията за заплаха срещу премиера Бойко Борисов главният прокурор заяви, че Софийската градска прокуратура е извършила всички съответни действия.

Той добави, че материалите по разследването за организирано убийство на депутата Делян Пеевски са изпратени в НСО.

Цацаров добави, че днес прокуратурата е изпратила данни, че още един депутат има нужда от държавна охрана. Главният прокурор обаче не уточни дали това е реформаторът Мартин Димитров, чиито спирачки бяха прерязани умишлено миналата седмица.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо хвърляте кал по цацаров та тои е толкова честен даже има статут на светец в това се убедих когато онзи ден го видях да ходи по водата на река марица
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека, няма команда. Банда е!
21
0
 
6
 
! Отговори
Оня с маргаритките преди 8 години
Тик, так, тик, так...някой неща може и да ги бавя но няма да ги забравя!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този е корумпиран гаден прокурор - прави всичко за пари !
19
5
 
13
 
! Отговори
Бански старец преди 8 години
ТОДОР ЖИВКОВ. ГОЛЯМ БЪЛГАРИН. ВЕЛИК
18
0
 
19
 
! Отговори
мачу пикчу преди 8 години
Има , има.........който не е удобен му се търсят компромати, ако има успешен бизнес се рекетира и т.н. и всичко това е от силовите министерсва....
17
0
 
20
 
! Отговори
999 преди 8 години
ДОКОГА ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЕ ДР.С Ц ? КОГА ЩЕ ЧУЕМ ЕДНА ИСТИНА?
16
1
 
13
 
! Отговори
До ЕС преди 8 години
Докога Брюксел ще се държи като примадона с Бойко и съдиите в БГ. ЕС да осъди един бг съдия и всичко ще си дойде на мястото.
15
3
 
23
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Народа трае...трае...трае....и после историята помни само кланета!
14
0
 
36
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
Другарю Цацаров, обективно КТБ фалира и Българския данъкоплатец пое задължение от 4,6 млрд лева. Обективно, следствието не е посочило виновник и съответно тези които плащаме сметката, НИЕ, искаме да знаем кога ще ни кажете истината: Защо плащаме и кой е виновен.Ако не сте в състояние да ни кажете, по-добре си отивайте.Когато някой не може да се справя със задълженията си го уволняват за несправяне със задълженията - НАЛИ?
13
0
 
24
 
! Отговори
пийте студена водЪ преди 8 години
Прочетох доклада за активите на КТБ до половината. Има страшно много числа и се говори основно за компании. Не видях нито едно име на политик, коментира пред Нова телевизия независимият депутат Георги Кадиев...Няма и да има. Всичко уличаващо власта е в коша за ***.
12
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
Прокуратурата разследва сама себе си и казва, че всичко е наред. Това е все едно от престъпниците да се очаква да се обвинят и осъдят сами. При условие , почти навсякъде в Европа има що годе добри закони и съдии, които ги изпълняват няма ли да по добре да ни съдят съдии от вън по законите на техните страни. Все пак като с има в предвид от какви престъпници са писани и гласувани нашите закони, няма как български съдия да съди справедливо.
11
0
 
11
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Отрича? ... АКО СИ ТИ ЩЕ СИ ПРИЗНАЕШ ЛИ?
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да не би да е очаквал този от снимката да си признае?! Той и догана и глигана са и най невинни за фалита на КТБ и замитане на следите след това!
9
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Сандо НЕ БЕ ----В КА4ЕТО
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
G-N ZAZAROV VIE STE S MNOGO GOLIAMO NADNORMENO TEGL--TOVA NE E OT LIPSA NA PARI.
7
0
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
На въжето!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
р преди 8 години
Май само едно външно разследване може да разобличи дали има нещо от тези твърденния
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров, кажи за КТБ :^)
4
0
 
22
 
! Отговори
33 преди 8 години
Не мога да разбера защо Цацаров не разследва ББ за това , че разпореди всички бюджетни предприятия да държат парите си в КТБ. Защо никои не го коментира това? Не се ли крие тук въпроса - кой открадна парите? Няма никои да го разследва това! Няма никога истината да излезе за КТБ!