Гръцките фермери ни тормозят от 10 години с блокади

Всеки път това това струва на превозвачите по 10 млн. евро
21
Гръцките фермери ни тормозят от 10 години с блокади
Снимка: БТА, архив

През януари и февруари гръцките фермери няма какво да правят, поставят големи изисквания към правителството си и блокират нашата граница.

Още по темата

"Единственият тормоз, който налагат от десет години насам е срещу България", оплака се транспортният министър Ивайло Московски пред bTV.

По негови разчети щетите от всяка блокада са по над 10 милиона евро, а тази година фермерите затвориха границата за по-дълго време, така че загубите ще са още по-големи. Щетите са за сметка на компаниите.

Заради блокадата в крайна сметка изнервените шофьори, вчера счупиха трактор на гръцки фермери. Според Московски обаче мястото на трактора не е на КТПП-то.

"Освен това там имаше стотици камиони с чужда регистрация, има камери, ще видим дали наши шофьори имат нещо общо с инцидента", коментира той.

Транспортният министър припомни, че гръцките фермери са блокирали границата ни за две седмици през януари 2007 г., след това за по три седмици през 2009 г. и 2010 г.

"През януари 2013 г. я затвориха за 18 дни, тази година започнаха на 16 януари, а на 17 февруари вече нашите превозвачи организираха контраблокадата. Като се погледне това какъв Ципрас, какви пет лева", възмути се Московски.

Той призова гръцките фермери да блокират пристанищата си с Италия, защото така в Брюксел ще ги чуят по-добре.

"Нито блокират за дни вътрешните си пътища, нито летищата, нито метрото. От 2007 г. насам това си е мярка, която си предприемат техните фермите на нашата граница и то с бездействието на гръцките власти, защото в България, когато има блокадата най-малкото се осигурява трасе", коментира още Московки. 

"От нашата страна и от другата страна стоят по поне 6 - 7 хиляди човека и бедстват, а фермерите са 120 човека на смени и си ходят да си спят вкъщи", обобщи транспортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
0
 
! Отговори
Е преди 8 години
Че сте варвари, варвари сте, за това спор няма
16
1
 
9
 
! Отговори
Петко преди 8 години
От поне 100 години гърците са възпитавани и израстват в неприязън към българите и България. Определят ни като варавари и с всякакви подобни архаични квалификации. Да, ама много от хотелчетата им и ресторантчетата получаваха добри постъпления и от българите. Жалко е всичко това, защото сме съседи.
15
0
 
5
 
! Отговори
don преди 8 години
а какво прави нашият еврокомисар по въпроса.До сега не си спомням да е направила нещо за БългарияОт къде този висок рейтинг не ми е ясно.Да беше дошла да види мизерията по нашата граница да каже на своите колеги.Когато молиш за помош отговора да ше видим ще помисле ще ...А за санкций веднага са готови
14
1
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Според мен скоро някой ще им драсне клечката на тракторите.Те имат право да протестират, засегнатите превозвачи имат право да се защитават.
13
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие нали се радвахте на обедняването на гърците?Е сега какво искате? Вие сте богати те бедни! Какво са за вас 10 млн? Важното е че те са зле нали? В името на злобата ви, би трябвало да ги преглътнете, няма смисъл да си разваляте настроението, за дреболии! Пък и да ви кажа само се нервите, вас никой не ви брои, за бройка :)
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смях в залата, десет години могат да те тормозят само ако го позволяваш! Отдавна трябваше да са разработени плановете за действие в такава ситуация, примерно пускане на влак, договори с турци и македонци за допълнителен извънреден транзит, пренасочване на трафик към неблокирани пунктове и т.н. Просто трябва желание и работа, а не само мрънкане и още на втората година нямаше да има блокади на нашата граница, защото би била безполезна.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За празниците- блокаж от нашите превозвачи!
10
0
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Борчу, запретването на ръкави не се отнася само за народа, човече. Отнася се за всички - от до. Всеки има какво да свърши в своята си област. Надявам се сега да съм по- ясна.
9
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сте глупави и ходите в Гърция ще танцувате по техните правила... А на ви сега почивка там. Не разбрахте ли,че те са безнадежден случай.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БорчуКогато човек го мързи, винаги ще намери оправдание!!!Ами като произвеждаш нещо ще си го охраняваш и застраховаш!!!При това положение, като дойдат тумбите, охраната ще се заеме стях, а застрахователя ще ти плати щетите!!!Въпросът е, че пред компютъра е по лесно, пък и по някоя рубла пада!!!
7
4
 
4
 
! Отговори
това щом се преди 8 години
До еделвайсповтаря означава чист политически и икономически рекет а щом боко си го премести само това означава че е част от плана ран-ът на сорос дясното мудо на Ротшилд и част от пукления план на АНТИХРИСТА ЗА JEW WORLD ORDER
6
3
 
14
 
! Отговори
Борчу преди 8 години
До еделвайсЗапрятай ръкави, кой ти пречи?! Или ти си само по даването на акъл?! Като дойдат тумбите *** да ти оберат реколтата и да ти откраднат животинките ще те питам пак. Не разбрахте ли, че нямаме държава и работещи институции, които да защитят плодовете от труда на честните хора. Затова никой с нищо не иска да се захваща тук. От всяко нещо може да се печели добре, но си трябва сигурна и стабилна среда, а тук такава нямаме.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво може да направи Българското правителство на Гръцка територия , освен да почваме война . То лесно се приказва по сайтовете и то от хора , които през живота си не са ръководили и баничарница , а сега дават акъл . Абе такива знаещи и можещи хора , а не могат да си намерят работа затова дремат по цял ден на компа .
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако печелят по 10 млн евро, да им се начисляват съответните данъци! Данъци не плащат, а милионите ги трупат нали?
3
4
 
29
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Когато започнаха да тормозят руснаците с измислените санкции - руснаците наблегнаха на родното производство. Сега дори са доволни. Какво ни пречи да си имаме родно производство?! Аз ли да изтъквам предимствата на плодородната ни земя, и благодатния климат за много видове дейности?! Грехота е да кръстим ръце и да хулим, вместо да запретнем ръкави. Поне на това никой не би могъл да ни попречи.
2
6
 
4
 
! Отговори
sf преди 8 години
sega go li razbraxte che ot 10godini ne blokira...neli,priqteli sme s tqx a pyk sreshtu makedoncite i syrbite syzdavame napjeniq toest praveme se na otvorkovci
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво направиха българските правителсва,това да не се повтаря-НИЩО,ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!