Кадиев: Премиерска "пратка" за неспазени ангажименти

Големият сблъсък са обществените поръчки, твърди той
Обновена: 23 фев 2016 14:17 | 23 фев 2016 13:00, Анисия Иванова
13
Кадиев: Премиерска "пратка" за неспазени ангажименти
Снимка: Bulgaria On Air

Писма с куршуми се изпращат на хора, които са поели ангажименти и не са си ги спазили. Това каза Георги Кадев по повод пратката до премиера Бойко Борисов – изпратеното вчера писмо с куршум.

"Не ми прилича на заплаха от хора, на които изведнъж някой им е спрял корупционното кранче и са решили да изпратят куршум на премиера", обясни той в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Кадиев е убеден, че страната върви към предсрочни избори. "За да си успешен на избори, трябват структури и финансови средства. Двете партии, които ги имат, са ДПС и ГЕРБ. Но те нямат интерес да ги проведат и изборите ще бъдат провокирани от хората", смята Кадиев.

Той вярва, че ако неговата формация изгради достатъчно ясна алтернатива, няма гаранция, че ГЕРБ ще спечели такива избори.

"Дори да са първа политическа сила, най-вероятно няма да могат да съставят правителство", убеден е той. 

Политикът обясни, че той не дели политиката на лява и дясна, защото в България това вече няма значение. 

"За мен по-важното в момента е честни срещу нечестни и некорумпирани срещу корумпирани", убеден е Кадиев.

Според него големият сблъсък са обществените поръчки. "В новия закон има няколко текста, които са прокорупционни и са по-лоши от тези в предишния закон. В новите текстове малките обществени поръчки нямат право да се обжалват", даде за пример той.

По думите му хората много добре разбират корупцията. "Когато някой прави обществена поръчка за 60 км магистрала със средна цена 15 млн. и половина на километър, на магистрала "Тракия" цената е била 4 млн. и половина е, а на "Струма" - 5 млн. и половина, всеки си задава въпроса защо тази цена е три пъти повече", сравни Кадиев. Ако успеем да отнемем територия от отвратителните, след това ще стигнем и до икономическия сблъсък, допълни той.

Той отново повтори, че за него алтернативата е да не се делим на леви и десни, а да се забравят противоречията и в управлението да влизат хора, които да спазват законите.

"Аз подкрепих квотите за реформата във ВСС, която предложи РБ, защото считам, че квотите във ВСС трябва да бъдат променени, но това не ме прави десен", обобщи политикът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
все едно преди 8 години
вечния кандидат кадиев - дялан камък, за всичко стова - за кмет, за президент, за дръвкало...Балалайка, нищо повече. Кажи му кадиев и не го обиждай !
10
2
 
8
 
! Отговори
ахъ преди 8 години
Е поне говори грамотно, починът "аз съм *** и вие сте прости" превърна държавата в една голяма простотия
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че той имали един спазен ангажимент много неща обеща направил ли е нещо
8
2
 
4
 
! Отговори
Милко преди 8 години
Явно другаря Кадиев много ги разбира задкулисните "работи"
7
2
 
1
 
! Отговори
e преди 8 години
Много скоро енергийните "светулки" и "капиталчета" ще отидат "на нкино"-Плевнелиев и Кадиев затова лаят.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това нагло плешиво същество видя, че няма да сатне шев на прогнилата партия от 80-годишни изкуфели дъртачци и развя ново зноме!!!!Да ама няма да ти мине номера, на следващите избори ще изчезнеш бе крете...ноид нещастен!!!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев е от ранга на Станишев,Петков,Бареков.Винаги искащи да разрушат правителствения,политическия и икономически мир в страната.Искащи Сопа,като попа.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този червен ***, първо да види семейните фирми, управлявани от Жена му, които крадът от енергийната система!!!Реялно този непрокопсаник краде по частица от всяка стотинка платена за електроенергия от населението!!!Той бил честен и не бил корумпиран!!!Байно, а до сега какво търсеше в партията, която разсипва държавата от 1944 насам???Какво търси до сега в партията избивала без съд и присъда интелигенцияна на България след 09.09???*** беснеещ и плешив, без какпка достойнство!!!!
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо слугинажната журналистика подминава с лека ръка толкова ОЧЕВАДНИ неща.Ами тези Обществени поръчки, които е спрял премиера, кой ги е разрешил. Защо тихомълком се претупа търга за АМ-Хемус в края на миналата година и на никой не му направи впечелатление, че цената е 4 пъти по-висока от пазарната. Тия Пеевски и Златев сами ли си взимат поръчките или им ги дава Банкянският мафиот, който е обърнал цялата Държава на бащиния. Пуска, спира, дава, взема - просто племе !
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов нищо не е спрял. Парите са ги спрели от Брюксел. За да не трябва да връща комисионните, сега ще платим на мафиотите от бюджета, а за целта ще вземем 4 милиарда НОВ кредит. Гербери, трябва да ви е срам, че гласувахте за МАФИЯТА?А на постановките с патрона може да повярва само полуuдиот, който прекалява с "Кръстникът"!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скрите го тоя к-ев, къв е тоя!?