Борисов нареди проверки: Доверие трудно се гради!

Под лупа ще бъдат обществените поръчки в министерствата
40
Борисов нареди проверки: Доверие трудно се гради!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди инспекторатите в министерствата да направят проверки на обществените поръчки във всяко ведомство. Ще се проверява как са провеждани, спазвани ли са процедурите.

Още по темата

"Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари“, заявява той по време на правителственото заседание, според стенограмата.

Борисов иска от министрите да му сигнализират и при най-малко съмнение за нередности.

"Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата", допълва Борисов.

По думите му в обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. 

Разпореждането на премиера идва след поредица спрени от него големи обществени поръчки - за строителството на АМ "Хемус", новите лични документи, благоустройството на Варна и др.

Решението за това беше мотивирано с големия обществен интерес при разходването на публични пари и за да няма съмнения за обвързаности.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, кого си мислиш, че заблуждаваш.Та нали всички Обществени поръчки са спечелени от фирми на ГЕРБ.Нали за това именно беше борбата за власт и фалшифицирането на Изборите.Защо сега се правиш на девица за кой ли път.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото на Бисеров направиха нещо
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А фирмата - консорциум, спечелилата търга на Москов-отпечатъка, откога работи с М-во на здравеопазването? - Само от 2003??? Е, много малко са, как така е спечелила. А другата фирма - неспечелилата, не е ли работила в консорциум с първата, а сега се разделили - играят го "Под прикритие". А спечелилят сега консорциум кого включва?
12
1
 
22
 
! Отговори
se edno преди 8 години
Значи ще спрат кранчето на много строителни големи фирми, които се явяват една от най-големите мафиотски организации, следователно ще се спре финансирането по партийна линия. Но уговорките в обществените поръчки никога няма да спрат, тъй като има човешка намеса а там само има жажда за пари и корупция.
11
1
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 8 години
Г-н Премиер, ще Ви повярвам в момента в който лично Вие и г-н Цветанов докажете произхода на средствата и имотите с които разполагате.На г-н Цветанов беше извършена данъчна ревизия която установи, че придобитите от него имоти са със средства на тъщата и тъста му но въпреки всичко при изготвяне на паричния поток на г-н Цветанов се появи дефицит от 50000,00лв.Тогавашния директор на НАП обяви сумата за несъществена и беше избран от квотата на ГЕРБ за депутат.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вервайте му
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самовлюбената алчна Мутра отново имитира дейност за пред материала и Брюксел.Все едно че управлява от вчера, а не вече 6-та година.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след дъжд качулка
7
1
 
18
 
! Отговори
д преди 8 години
пак нещо е изгладнял и търси хранилка, но това е нормално за политиците винаги се притесняват за някой на по-нисък пост да не краде повече, все пак си има йерархия:)
6
1
 
14
 
! Отговори
BG преди 8 години
PRAH V OCHITE NA HORATA-TOVA PRAVI BOIKO.DA SE ZAMISLIM SAMO OT KOLKO VREME UPRAVLIAVA I ZASHTO CHAK SEGA STANA TOLKOVA VNIMATELEN S OBSHTESTVENITE PORACHKI. NE, CHE TEZI PREDI NEGO BIAHA RAZLICHNI.SABUDI SE NARODE,TRIABVA DA GI IZMETEM VSICHKITE-PARVANOV,BORISOV,STANISHEV,KOSTOV,MESTAN,DOGAN I VSICHKI GEROI OT FALSHIVIA PREHOD.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много добре се знае кой окраде държавата така че първо на тях сметка търсете първо
4
2
 
19
 
! Отговори
свидетел преди 8 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ НА ТОЗИ ЦАРВУЛ,ЧЕ В ОБЩИНИТЕ ОТ БУРГАСКИЯ РЕГИОН СА НА СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ,КРАДЕ СЕ НА ПОРАЗИЯ ОТ "СПЕЧЕЛЕНИ" ПОРЪЧКИ !!!!КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ БУРГАСКАТА ОБЩИНА ,ТА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЦАРЕВСКАТА НА ЮГ И ДО НЕСЕБЪРСКАТА НА СЕВЕР !!
3
2
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Заради европейския доклад за България, Борисов имитира дейност да заблуди наивните европейци!Типично по български!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А държавните фирми га ще ги проверяват че там обществените поръчки край нямат
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ген. Борисов и помакинята-банкерка са собственици на Пампорово, при това без конкуренция