Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет

НС ще решава дали ще минават военна подготовка и каква ще е тя
24 фев 2016 07:00, Петя Славова
400
Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет
Снимка: архив, Булфото

Всички български граждани на възраст от 18 до 32 години ще бъдат водени на военен отчет. От Министерството на отбраната обявиха вчера, че ще предложат на Министерския съвет да приеме изменения в Закона за отбраната, Закона за резерва и Закона за военната полиция, пише "Труд".

Трите проектозакона може да влязат още днес на заседанието на правителството, тъй като военният министър Николай Ненчев обеща те да бъдат приети до края на февруари.

Досега на военен отчет се водеха единствено хора, които са служили в армията, полицията или други силови структури. Много малко жени бяха включвани в регистрите на военните за мобилизация по време на война. Това са предимно медицински сестри, доктори и водачки на транспортни машини.
 
"Мотив за това е обстоятелството, че с отпадането на наборната военна служба възможностите за попълване на въоръжените сили във военно време са силно ограничени. Това води до необходимост от определяне на по-широк кръг от български граждани, които трябва да се водят на отчет и да се извикват във военно време за военна подготовка за защита на отечеството", се казва в съобщението на военното ведомство.
 
Тепърва ще се определя начинът, по-който ще бъдат подбирани хората, за да минават задължителна военна подготовка и да полагат военна клетва. Законодателството трябва да определи и какви ще бъдат санкциите, ако човек откаже да се яви на обучение.
 
В Закона за отбраната се предлагат изменения в пределната възраст за служба на военнослужещите с различни звания. Намалява се възрастта за прием на войници (от 32 на 28 години) и пределната възраст, до която ще служат (от 50 на 46 години). С тези изменения се създава възможност за ранното им пенсиониране, тъй като придобиват необходимите 18 години действително изслужени на военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълговете на ФАЩ са много по- големи, закото ако до преди си печатаха долари без покритие, сега направо си ги щракат на екраните на маковете и айфоните и нали ви е ясно, още колко войни и народ ще гине заради точно това американско изобретение.
126
0
 
26
 
! Отговори
Doganstan преди 8 години
Войници на Тикволандия , строй се !!! Кого защитавате ? Власта на мутрите ! За какво ? За парче месо !!! Готови ли сте да умрете в изкуствена война с враговете на американците в името на подкупите на Тиквата , Серго и ДУаааан , Yes sir ! А брао бе патриоти :D
125
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
А ресурс има ли да се облече и въоръжи армия. Шапкарите искат ренесанс , ама лапат толкова много средства с разните синекурни длъжности , които в нашата т.нар. армия изобилстват , че пари за друго не остават, даже и за муниции. Навремето упражнението бе 3 патрона на единична и 6 на автоматична - при положение , че имаше пари , армия оръжие.... сега .- не знам - май по един боен патрон на калпак - да усети що е то изстрел от оръжие... А то само с автомати не става - вижте комшиите!!!
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички от протестна мрежа по 2 години в казармата, да видят как се скача срещу Боко Великия! Отвася се и за протестърките с широките халки, дето заработват тролинг при она суек с червените бузки!
123
4
 
9
 
! Отговори
до 210 преди 8 години
Загуба на време За тебТогава нямаше БежанциБългарски самолети охраняваха въздушното пространствоИмахме балистични ракети с среден обсег на действие и можехме да се Защитим от който и да е било включително и ТурцияС България беше Държава с която трябваше да се съобразяват доста по големи от нас в Районът От това време ни останаха само дузина танкове няколко системи С-300 и два мига 29 без двигатели
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 208 С ДЪЛГ ОТ НАД 34 ТРИЛИОНА ДОЛАРА РАЗПАДА СЕ ТВОЯТА ФАЛИРАЛА ЦИОНИСТКА *** САЩ-ТОВА СЕ РАЗПАДА !
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесно, а няма ли да направите изключение за бялата златка - слепока е избегнал военна служба под претекс че не виждал макар че учил фотография?
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЮ ЪОРК ТАЙМС:-РУСИЯ ВКАРА ПЕТ БЕЗОТВЕТНИ ГОЛА В СИРИЯ.- РУСИЯ КОЯТО СЕ ДОГОВОРИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОГЪНЯ В СИРИЯ НА 27 ФЕВ.ДОСТИГНА ВСИЧКИ ПОСТАВЕНИ ОТ НЕЯ ЦЕЛИ.В ТАЗИ ПОСОКА И ДОРИ ПОВЕЧЕ,ПИШЕ АВТОРИТЕТНИЯ НЮ ЙОРК ТАЙМС. СПОРЕД ОЦЕНКАТА НА ВЕСТНИКА ,МОСКВА НЕ САМО ,ЧЕ УСПЕШНИО СЕ СПРАВИ С ОТПОРА НА ЗАПАДА ДА СВАЛИ ВЛАСТТА НА АСАД,АМИ И РАЗБИ СЦЕНАРИЯ ЗА ИЗОЛАЦИЯ НА РУСИЯ .СЕГА ВЕЧЕ НЕ САМО,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ ,НО И Е ВЪПРОС НА БЛИЗКО ВРЕМЕ И ЗА ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ
119
0
 
23
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Е,как да съм на отчет,като живея и работя извън България!?Сетила се Мара,да се побара!То това така става-изведнъж и хоп-на отчет!Да въведат казарма 6 месеца задължителна след 12 клас-става!Ама сега да се върна от нам си къде-няма как да стане!
118
0
 
14
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ама чакайте, бе хора - защо се палите толкова?Никой няма да иска от вас клетва за вярност към държавата ни, защото тя вече е проформа.Ние вече нямаме обучена за такава цел войска, нямаме СОБСТВЕНА военна техника, не можем да опазим границите си, ЧУЖДИ самолети пазят небето ни, управляващите ни изпълняват послушно ЧУЖДИ заповеди.За новите ни господари е необходимо пушечно месо за задаващата се война, а ТЕРИТОРИЯТА НИ ще бъде обект на военни действия.Тази е целта, колкото и гадно да звучи.
117
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямало да се явяват незнам си кво- абе пишковци - който е ходил знае как завършва призовката- за неявяване на опр дата и час лицето носи нак отг по еди си кой член - аре да ги видя тия отворените,дето немало да се явят какви ще ги дрънкат тогава- ще се вкопчат в полата на мама от страх да стреля с калака и да метне две гранати.... за протокола не съм пенсионер на 32 съм и съм служил- хубав ден
116
0
 
4
 
! Отговори
до 193 преди 8 години
Ти какво искаш ГРАЖДАНСКА ВОЙНА СЛЕД КОЕТО ДИКТАТУРАГОЛЯМ СИ СИМПАТЯГА АМИ ЩЕ СИ Я ПОЛУЧИШ БРЕ ТВОЯТА ДИКТАТУРА САМО ЧЕ НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ПРЕДИ НЕЯ ЩЕ ИМА ТРУПОВЕ ХИЛЯДИ ТРУПОВЕ НА БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ ГРАЖДАНИ ПЪК ДЪРЖАВАТА СПОКОЙНО БИ СЕ ПРЕВЪРНАЛА В РАЗВАЛИНА КАКТО СИРИЯДОБРЕ ЧЕ СТЕ МАЛКО ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ И СТЕ ОБИКНОВЕНИ ФОРУМНИ М.ИШКИИНАЧЕ ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ
115
3
 
2
 
! Отговори
. преди 8 години
Казарма , казарма не обучение 1 месец и после на война с некой измислен враг ... ще ти ... и държавата ще ти ... , какво и е българското на тая държава ???
114
1
 
14
 
! Отговори
ефрейтора преди 8 години
Дайте ми отново калашника бе (след толкова години), навит съм да "защитавам" ... живота си! Ама искам една мешка, пълна с заредени пълнителиЩе посетя последователно следните адреси:1. пл. ″Света Неделя″ 72. бул. "Околовръстен път" 2603. Пл. Народно събрание 24. бул. "Дондуков" 1 и 2Като си свърша работата там (няма да отнеме много време) вече с чест, гордост и вдигната глава, свободен и щастлив мога да "громя врага"!
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахах вие луди ли сте бе 80 процента е нейде из европа и бачкат аз съм в БГ и бачкам на 26 съм много ясно че ще откажа сетила се е Мара да яде попара
112
0
 
23
 
! Отговори
Ха Ха хммм преди 8 години
Това предложение щеше да смешно ако не беше толкова трагично!Само си представете следната картина: теоретичен "враг" напада България. Въоръжен със последно поколение оръжия, танкове, изтребители, бомбардировачи, дронове, сателитна комуникация, балистични ракети, кибер армия......Нашата армия: Оръжия трета употреба от на дядо ми времето, 30 хил. професионални тюфлеци, 200 000 запас които са държали оръжие 2-3 пъти..... и начело на тая "армия" стои главно командващия - Плевнелиев. Красота....
111
0
 
5
 
! Отговори
онз преди 8 години
До въпроси има ли?да краднат, и да не обръщат внимание на въшките и дървениците.
110
5
 
21
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 8 години
Казармата е много полезна. Младежите ще се научат да пушат, да играят на карти, да пият, да спят прави, да мързелуват, да кръшкат и да се скатават. Нещо да съм пропуснал?
109
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плачете шорошови изчадия-Доналд Тръмп печели с голяма разлика предварителните избори в Невада с над 42 % за Тръмп,втори е Марко Рубио със скромните 23 %... С една дума свидетели сме на това,че светът се променя с главоломни темпове и скоро юдео-масонската сатанинска върхушка ,която докара света до сегашното положение ще бъде преследвана по цял свят и ще бъде линчувана по дърветата
108
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не стане после така че да викаме пак Братска Русия да Въведе ред и мир в държаватаОт близкото минало и настояще знаем Че сегашните ни Съюзници освен да Създават Цветни Революций и Войни за Друго не ги БиваВ МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ СЕ ДЕЛИ ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН И ТЕЗИ НАШИ СЪЮЗНИЦИ НА РУСОФОБИ И РУСОФИЛИПОДГОТВЯТ ВИ БРАТЯ БЪЛГАРИ ЗА ТЕХНИЯТ КОВАРЕН ПЛАН СРЕЩУ СВЕТЪТОПИТВАТ СЕ ДА ВИ ДЕЛЯТ ЗА ДА МОЖЕ КОГАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ВСИЧКИ ДА ВЕЧЕ РАЗДЕЛЕНИ ДА СЕ УБИВАТЕ ЕДИН ДРУГЦИОНИСКИ С.ВИНИ