Фандъкова няма мераци за стола на Плевнелиев

Това е в разрез с плановете ми като кмет на София, заяви тя
Обновена: 24 фев 2016 09:55 | 24 фев 2016 09:14, Екип на Bulgaria On Air
28
Фандъкова няма мераци за стола на Плевнелиев
Снимка: Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова няма намерение да се кандидатира на следващите президентски избори, тъй като това би вило в разрез с плановете, които има за София. Това заяви тя в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Тя бе сред спряганите от ГЕРБ имена за наследници на Росен Плевнелиев.

Мерките за гарантиране сигурността на софиянци ще бъдат сред приоритетите на кмета. Увеличават се зоните с видеонаблюдение и полицейско присъствие в столицата, каза тя.

По думите ѝ Столичната община работи усилено с МВР и СДВР, които осигуряват денонощни патрули в районите с най-много бежанци.

"Никой не е застрахован. Но ние трябва да правим всичко възможно, за да инвестираме в повече полицейско присъствие и в наблюдение. Това не означава, че рискът е изключен, но действа превантивно и помага на органите на реда да си свършат работата", коментира Фандъкова.

Освен денонощните патрули в Овча Купел и Женския пазар, в района на бул. "Мария Луиза" ще бъдат създадени две нови приемни - на Общинска полиция и на Второ РПУ.

Увеличава се и броят на детските градини в столицата. За 2016 г. е предвидено строителството на девет детски градини, като две от тях ще са на мястото на стари сгради, нуждаещи се от ремонт, а останалите 7 ще са изцяло ново строителство. Това ще осигури с 900 места повече за приема през следващата година, посочи Фандъкова.

Предвиденият бюджет за строителството на детските градини е 9 млн. лева, а кварталите, в които ще започне изграждането им са Красно село, Люлин и Младост.

На дневен ред е и казусът с безплатното паркиране пред институциите, увери Фандъкова. В момента текат обсъждания, с цел да бъде възможно безплатното паркиране до 15 минунти в сините и зелените зони в града. Това през последните години се оказа проблем, особено за родителите, които всеки ден използват местата за паркиране, за да заведат децата си на детска градина.

Кметът на София обаче не поясни кога ще бъде прието новото правило.

"Експертите проучват по какъв начин може да се приложи, за да не се злоупотреби", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Експертите проучват по какъв начин може да се приложи (безплатното паркиране), за да не се злоупотреби", каза тя.---Егати, щом тия и при безплатно паркиране могат да злоупотребяват ...А самото изказване на Фъ. навежда на мисълта, че при всяко нововъведение, в общината съществува ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nikoi nama da ja isbere a i Kmet Avanta ima ham Hum imoti s i njakoi milion4e na dezata ne na Men kmetizata Margarita Popova kasa as Namam v *** pari dezata mi imat jasna e dalaverata Gote Nama 17 Millionäre Hotel Ama 27 g mu sin ima. Hour samo e Pomognal Kato dr baschti Normalno e dezata da sa Bugatti na milionerite a te bednite Mili Raditeli Bob i kompot jadat samo sa dezata da ima
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да си кмет в София е 100пъти по добре отколкото да си президент на тая смотана държава
20
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
" Гроздето , високо , кисело е " , не го искам!
19
0
 
7
 
! Отговори
елена преди 8 години
А има ли мераци да смени плочките и да ремонтира улиците в баш центъра ул.Стефан Караджа,Гурко,Аксаков и още много тотално разбити тротоари,а?!?!?!
18
0
 
6
 
! Отговори
Фънди преди 8 години
Пръц оф упуснах се
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам намерение да се кандидатирам за Президент .КАКВА ПРЕКРАСНА СТАРТОВА ПОЗИЦИЯ .
16
0
 
8
 
! Отговори
Идиотка преди 8 години
Не наяла се....стара ***......
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимем преди 8 години
Г - жа Фандъкова - Президент . Защо НЕ . Притеснява ме само да не постъли като Библейската *** . Вместо ябълката на вечността да изяде ябълката на многознайниците .Лошо нещо е грешният избор . Пък и онзи зализан американски кандидат - президент . да не се домъкне в София . Само него не гощавали още .
14
0
 
4
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Е що така бе, мадам Фънди? В теб ми беше надеждата! Сега к,во ше праим?
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами добре, че няма, защото не става, един послушко ни беше достатъчен, време е за някой достоен човек със собствени позиции!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчин И аз искам Ахмед Доган да стане Президент . Турците да станат българи , а българите турци . Няма проблем аркадаш , за една година ще ви вкараме в ЕС . Щото вие без нас има да драпате .
11
0
 
10
 
! Отговори
Драган преди 8 години
Цялата върхушка на обучение в лагер на Ким Чен Ун !
10
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Защо ни занимавате с тази ***? Даскалицата по руски - кмет на столицата. Къде другаде това е възможно? А сега и президент. Боже, Боже!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ная какви мераци има послушницата и какви няма, но не е лошо след сдаването на властта от кохортата ГЕРБ да я съдят, заедно с ортака й в кражбите Диков за дълготрайните щети, които нанесоха на София и милионите кражби, източени от некачествените ремонти. Най-пресният пример е кръговото на Руски паметник с блатистия трамвай и препълващите се шахти при всеки дъжд. Да не говорим за безумната организация на движението около него.
8
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
-По примера на Вожда... там няма далавера !
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви мераци да има? Че тя е най-рекламираната телефонна секретарка в последните години. Ясно е, че ще прави това, което и нареди вожда-учител
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчинАми момента е удобен , Турция ще стане по-малка от България а Ердоган вече е пътник! Да ходи па да се пробва!
5
10
 
5
 
! Отговори
турчин преди 8 години
искам Доган да бъде президент
4
2
 
20
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Фандудукова още получава дивиденти за дето си затрая като беше директорка ,че в спорното игрище на 73-ти училище се застроиха няколко сгради на топмафиотите приближени на Баце и Мафиянски!