Хвалим морето си в руската Държавна дума

Изслушването цели привличане на повече руски туристи
Обновена: 24 фев 2016 18:37 | 24 фев 2016 18:05, Веселина Йорданова
28
Хвалим морето си в руската Държавна дума
Снимка: архив, БулФото

България ще бъде представена в Държавната дума на Русия като целогодишна туристическа дестинация от ресорния министър Николина Ангелкова.

Страната ни е една от малкото, които ще имат тази възможност и единствената от региона с покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание. Изслушването ще се състои на 25 февруари (четвъртък) в рамките на работно посещение на българския министър в Москва, съобщиха от Министерството на туризма. На него ще присъства и председателят на Думата Сергей Наришкин.

Целта е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република.

Министър Ангелкова ще бъде придружавана от председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев и извънредния и пълномощен посланик на България в Москва Бойко Коцев.

Акцент в представянето на България ще бъде потенциалът й като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора.

Същия ден ще се проведе и кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма в посолството на България.

Русия е сред водещите пазари за българския туризъм, като за 2015 г. България е посетена над 485 хил. нейни граждани (пета позиция от всички генериращи пазари за българския туризъм). Руските туристи през последното лято са били близо 400 хил. души, което представлява 10% дял в общия туристопоток, а приходите от посещенията им само през летния сезон са около 400 млн. лв.

Данните показват, че над 70% от руските граждани пътуват до България за почивка и отдих, а над 300 хил. руснаци имат недвижими имоти в нашата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
ВЕЖЛИВИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА .ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ УВАЖАВАМ ГИ ТОВА СА ГЕРОИ СВЕТА ОСТАНА СЪС ТОВА МНЕНИЕ А ЗА НАТОВЦИ БИЯЧИ НАСИЛВАЧИ БЕЗПОРЯДЪК СЕЯТ НАТОВЦИ.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЧАКАМ ГИ С ШИРОКИ ОБЯТИЯ
18
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Кое море хвалиш, куха лейко? Кафявото ли??? Ти какво направи, откакто си на този пост, за да стане по-малко кафяво? Или тази особеност не влиза в твоя ресор, и не те засяга, за теб е важна само бройката!!! Така или иначе ти и семейството ти не ползвате тази дестинация, нали! Е, да ти кажа, и стотици хиляди от нас, българите, също вече не я ползваме! Благодарение на такива капацитети като теб! Жалко, че няма да ми прочетеш коментара, камо ли да ти се загнезди нейде из тимберицата!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доказано е,че компирите около София наречени шопета са най-простите и злобни хорица в България.
16
1
 
1
 
! Отговори
за 15...ха,ха,хааааа преди 8 години
ПРИ Султана ---КАТО ПРИ "СОЦА":...двойно самооблагане и ......всека събота "СЪБОТНИЦИ" и "БРИГАДИ"....ха,ха,хаааааааа....!БЕЗПЛАТЕН ТРУД--------ЗА ПАРТИЯТА БКП!!!!!!!
15
3
 
2
 
! Отговори
СПОКО , БЕ ДРУГАРИ.. преди 8 години
СИРИЙСКИТЕ ДРУГАРИ ИДВАТ С ДОЛАРИ И ЕВРО ....ОТ СИРИЯ ...ХА,ХА,ХААААААААААА...ВРЕМЕТО СЕ ЗАТОПЛЯ , А МАКЕДОНИЯ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА СИ СЪС ГЪРЦИЯ!ШЕ ГО НАПЪЛНИМЕ ТОВА ЧЕРНОМОРИЕ ,БЕ........ХА,ХА,ХАААААААА....АТАШЕТО НА ЕРДОГАН ....ПАК ШЕ РАБОТИ ЗА ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хвалете го ама от 50 км мирише на фекалии сигурно идват тез фекалии от Анталия ама надали. Представям си ако се напълнят всички хотели каква смрад ще е химическото оръжие на Асад пасти да яде.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то хубаво ги насочка дждуджан, ама те с тая криза нищо няма да харчат. По-добре да се ориентураме към по-заможни пазари. Пък и всяка година да се чудим Кремъ каде ще праща "народа си"?
12
0
 
2
 
! Отговори
до Яаааааааа преди 8 години
При Султана ви нямаше отпуски, имаше Ангария за раята!!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да идват повече на СУ-34, СУ-35 и Калибър-ът да е дежуиен в морето!
10
5
 
4
 
! Отговори
Я,аааааааааа..... преди 8 години
АМА , ...САМО ПУТИН ЛИ ДАВА "ОТПУСКИТЕ"... У РУСИЯ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААЕГАТИ , "КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ"...ха,ха,хааааааааааааа.....ТОВА...... И ПРИ СУЛТАНА НЕ НИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ,БЕ......!!!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
--------- преди 8 години
Правим реклама на Бг черноморски туризъм в Русия и в същото време изпращаме военни да пазят Турция от Русия!?!?
8
0
 
4
 
! Отговори
меринджей преди 8 години
Това плашило на снимката, явно е подставен човек на местан и турците, че го пращат по света да плаши туристите, да не идват в България и да ги завръща към турция пак.
7
2
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Ще дойдат рускоговорящи в апартаменти на други руснаци!Като не могат да ги продадат апартаментите изгодно и да се отърват, вече ги дават под наем!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добра идея!Само не представяйте в Държавната Дума на Русия тоя КОНЬ от снимката, да не вземат руските туристи да се разколебаят :)
5
0
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Шефа на тая не се ли канеше нещо си да сваля ,а сега Коня по туризма цвили някъде си барем някой го чуе и дойде у нас .Доколкото си спомням щеше да ги замества със сЕкакви мераклии които едва ли не се избиват да ни идват на крака.
4
0
 
4
 
! Отговори
ах Морето преди 8 години
Те ще дойдат като всяко Лято.Колко от тях ще повторят?!А потретят?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данните показват, че над 70% от руските граждани пътуват до България за почивка и отдих, а над 300 хил. руснаци имат недвижими имоти в нашата страна.146 милиона души - 102 млн са ни посетили миналта година значи :)
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дългоносата Калинка на Мутрата пак разсмива природонаселението.
1
0
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Нали тази чакаше потоци от китайци, американци и немци? Ква Гос Дума РФ и хвалби? :)